11

Щерю

преди 3 години

Така навремето от искрите от спирачките на една съветска подводница изсъхна Аралско море...

10

ММТ

преди 3 години

Материоло и Метало Технологии е дисциплината. Там се учат сериозно много неща, защо релсата е от материал, който е износоустойчив спрямо железопътните колела. По ефтино е да смениш колело отколкото пътна железопътна линия. И защо "калодката" дето и викате "накладка" трябва да отговаря на определени условия. За това сме ние, инженерите.

9

ЖП ревизор до 8

преди 3 години

Понеже ми е работа да "чукам с чукчето" по КОЛЕЛАТА, не по накладките!!! на влак от 30 години, какво било ?!?! Отлепял съм накладките ли?!?! От къде ви намират такива бе? Честно, с конкурс ли? Да обясня бавно и простичко на ментално обърканите. Почуква се за да се чуе звука на колелото дали няма евентуални пукнатини! Не бе, сериозно ли е възможно да сте толкова т_ъпи ?!!!!

8

До 4-ти

преди 3 години

Я вземи се разходи до някоя жп гара и погледни спирачките на някой вагон.Ако не можеш да се ориентираш (кой туй спирачки на влак) попитай оня с чукчето дето ги отлепва след спиране на влака.

7

Анонимен

преди 3 години

Искри друг път. Умишлен палеж или хвърлена цигара - уж без да иска.

6

МНЕНИЕ

преди 3 години

Вижте коментар 4 .Така се раждат Фалшивите Новини - На влаковете спирачките са от Метал и може да има искра .Този явно не е добре с мозъка и е чул от баба си нещо .

5

Анонимен

преди 3 години

Еми сложете му гуми на тоя влак

4

Анонимен

преди 3 години

За пръв път чувам за спирачки на влак които хвърлят искри. Работил съм 35 години като машинист на дизелов локомотив 04-та серия, но искри от спирачките никога не съм виждал. Какви са тези спирачки Желязо в желязо ли търкат. За да хвърлят искри спирачките трябва да са износени и да търка желязо в желязо.. Кой ги поддържа тези вагони и локомотиви Оня от Банкя с Пачките и Кюлчетата злато ли. Егати БДЖ-то сеяндурско. Унищожиха го и него както всичко останало.

3

Дъртото ЖП

преди 3 години

Пожарникари, усвоихте ли едни пари? Щото тия глупотевини за искрите може да разказвате на ментално изостаналите, а те с лигичка на устните и странен поглед да ви вярват!

2

Старият машинист

преди 3 години

За да няма пожари на сухи треви край ЖП линията, през лятото трябва да преминава ОБЕЗТРЕВИТЕЛЕН влак. С този влак се пръскат химикали, които не позволяват да растат треви по сервитутната зона на ЖП линията.

1

Анонимен

преди 3 години

Егати глупаците защо го гасят то там са само каманаци и изоставени ливади ХАВРИ напразно са се мъчили пожарникарите