51

Малко инфо

преди 3 години

Общо взето половината сладкарска индустрия на България е в Търново. Сладоледи Дени, Престиж, Боровец, Суит +, Кармела - над 3000 работни места. Екстрапак и Мегапорт още 1500.Аркус на 5км от Търново още 3000,Две бирарии Бритос и Болярка, най големия български производител на дезинфектанти - Хми, Кроношпан - завод за 200млн.лева. И Телферите с около 600 работника, Аглика с около 200 и започват малките..... Прибавяме около 30 Ит фирми.+2 университета и 2 частни гимназии.... Не го мислете Търново

50

Ива

преди 3 години

Велико Търново е един от най-красивите европейски градове, но само старата му част. Новото Търново е като всички останали градове в България. В последните 2 години градът , особено старата му част, е опустял. Не само през туристическия сезон. Управата на града трябва да работи за възстановяване на старите къщи, които масово се самосрутват. Цялата инфраструктура на старо Търново изисква решения за възраждането му. Само посещения на туристически групи на Царевец не стигат.

49

от Варна

преди 3 години

Аз града го харесвам, но с хората избягвам да имам отношения, ако може. Дъщерята учи там и беше 3год на квартира,1-общежитие. НИКОЙ хазяйн не върна т.н. депозит, което не е малко350-400лв. Все нещо лъжат, обещават, един още ги връща- 10та год вече, в перманентна финансова криза е!! Това не го разбирам. И ние сме имали квартиранти и всичко сме решавали заедно, било ремонти,сметки или намаляване/увеличаване наем, но да не върнеш чужди пари си е измама.

48

Анонимен

преди 3 години

Нали Баце открива завод след завод, що се косите бре?Най модерния завод за жица откри във Враца миналата седмица!Едно време по тея покрайнини се произвеждаха някакви неща за запаметяване, ако не се лъжа, но явно Баце ви е забравил! Припомнете му бе - добичета! Само с подмяна на чаршафи не става!

47

До 43

преди 3 години

Интересно дали си забелязал, че всички чиновнически сгради от времето на Петър Младенов отдавна са препълнени с чиновници. Също дали ще дими комин, или щесе лее бетон или асфалт също няма особена разлика. Освен дето по онова време Гърци и Турци изкупуваха всичко произведено Българско - от тенджери до *** и юргани.

46

Ковид е средство

преди 3 години

За стопиране на прегрялата икономика. Огромните спекулативни инвестиции в недвижимости - хотели и рекреационни и жилищни комплекси изтеглиха парите от нормалното производство. Няма кой вече да поддържа безкрайния купон по туристическите центрове. Следва поне 10-15 години свиване на коланите докато икономиката заработи печалби. Сега идва ред на проблемите на банките. Ковид не е причина, а средство, което се ползва вече от всички държави за отсяване на безмисления бизнес

45

БС

преди 3 години

Не съм съгласен моите данъци да се харчат за всичко. Приоритет са Здравеопазване, Земеделие и Образование.И моя бизнес може да фалира, но няма да отида да рева пред правителството.

44

Българите сме силни

преди 3 години

И ще се справим и с това. НО, без политиците, те само могат да ни пречат.

43

Анонимен

преди 3 години

Да стават земеделци...

42

Стамболов

преди 3 години

До ДоСтамболовКой ти каза че нямаме промишленост? Явно твоята представя за промишленост е комин, който пуши, цех и до него шестетажна сграда, пълна с чиновници. Е те на такава промишленост се дължеше дереджето на социкономиката. Справка - докладът на Петър Младенов от 12 ноември 1989 година. Надявам се, нямаш претенции да си по-наясно от него.

41

Анонимен

преди 3 години

41-Кога е било това бре?

40

Анонимен

преди 3 години

А бе какъв срив и фалити ви гонят в търново имаше контрапротест в защита на бат Бойко.

39

ДоСтамболов

преди 3 години

ХА сега като нямаме нужда от промишленост а от туризъм,ще видим къде с'ерат гладните!

38

Стамболов

преди 3 години

До До СтамболовИ ти какво искаш? Комини, които пушат и произвеждат неизвестно какво, което само всеядния Съветски съюз прибираше на безценица? И като произвеждахме телевизори, да не би човек да можеше да си купи без връзки или записване и чакане. Ега ти икономиката! Което беше читаво, оцеля. Останалото произвежда това, от което хората имат нужда.

37

Анонимен

преди 3 години

Това било бананова република. Бананова-друг път, кило банани лятото над 3 лв. Такава територия и в африканския свят няма, със сигурност.

36

Анонимен

преди 3 години

То пък Търново един град. Ако не са студентите, едва ли някой ще го забележи с нещо.

35

Анонимен

преди 3 години

Ще фалират, защото бай *** е алчен. Ако бяха пуснали почиващи на по-ниски цени, на пенсионери, студенти и т.н едва ли щяха да са на това дередже. Но *** с хитрините и алчността си това си може. Затова в Турция и поне с всички удобства.

34

Анонимен

преди 3 години

То и България не е виждала по-тежки времена, като държава - изядена и оглозгана от собствените си политици.

33

Анонимен

преди 3 години

ТО ПА ЕДИН ТУРИЗЪМ

32

До Стамболов

преди 3 години

Икономика във Търново??? Сигурно имаш предвид двете "найлонови" фабрики,или прословутият"Престиж"или пък пушилката "Кроношпан"ако е така Машала на такава"икономика" !