39

OLEE

преди 3 години

virusite gi ima i ste gi ima dokato ima vazdux i givi sachtestva.. kvo da pravim. da sterilizirame vazduxa. nai -lesno koreizite veche imat dostatachno iadreni raketi. distanziata e 2-4m. madamme. maskite paziat samo 30 min.

38

да,да ама не

преди 3 години

До Анонимен 39Холера е било! Не е чума! Навремето наборниците ни ваксинираха и за холера! Докато имаше армия!

37

Анонимен

преди 3 години

До епидемиологИстината е че ако при всеки вид грип, прилагаха същите такива *** мерки, шеше да се влачи с години! Пък и никой не броял измрелите старци и болни от усложнение след грип. Но едва ли са по-малко!

36

епидемиолог

преди 3 години

Айдее пак намериха неква докторка за жълти стинки да ръси безумия! Най-вредното при всеки вирус са националните карантини, маските и дистанциите. Те само удължават епидемията и нищо друго. Тоя вирус да си бе отишъл иначе до сега.Изолация е нужна само за стари и болни хора. И то един два месеца месеца. Които са достъчни за всеки вирус да изчезне, ако се размножава свободно в здрави хора. Но някои искат това да продължава.

35

Анонимен

преди 3 години

Тая много говори и нищо не каза.Обаче титла професор!С лопата да ги ринеш такива!!!!

34

Анонимен

преди 3 години

Ученик съм в 10- ти клас и вече няколко пъти го повтарям, още не мога да стигна до 11-ти. Цели изгорени села през средновековието - ето ти доказателството за процентите. Е, вярно - никой не знае точно. Да, не е имало здравеопазване - съгласен, но за сметка на това сега има масово придвижване/миграция на хора, несравнимо с това по онова време, което увеличава риска. Всичко е на кантар за мен.

33

Анонимен

преди 3 години

До Анонимен 43 Ти ако помислиш щеше да се сетиш,че в средновековието не е имало лечение на тези заболявания. Никъде не е уточнено,че смъртността трябва да е 30-50 % . Почти никоя пандемия не е била с таква висока смъртност, Испанският грип от 1918г. е с по-ниска смъртност от 30-50%. Пандемия се подразбира,че е маСОВА,КАКТО ЕПИДЕМИЯ. Масова пандемия се пише ако си ученик до 11 клас. Пандемия е и това е обоснивано медицински. Щом заразате е извън една държава или континент, не помня как

32

Анонимен

преди 3 години

Каквато и да е тази га_дина, не може да се говори за пандемия - това пресилено.Масовата епидемия (пандемия) отнема много-много повече животи (30-40-50%), както е било през средните векове да речем.

31

Анонимен

преди 3 години

Handel, ти не се отличаваш с ползотворна мисловна дейност и не е лошо да се занимаваш с неща,които отговарят на умствения ти капацитет. Коронавируси има много и докато 99% те са с леко протичане като настинка, този нов коронавирус протича тежко и е с виока смъртност. Те са зоонози,т.е. прехвърлили са се от животните върху хората. Проблемът на Ковид 19 е ,че се държи по-агресивно и много хора загиват от него. Онзи ден загина здраво 19 г. моме от В.Търново след абитуриентския си бал.

30

Handel

преди 3 години

Ако случайно не знаете коронавирусът е изолиран за пръв път през 1962 година (не помня точно, но там някъде). Т.е за последните 60 години е имало поне още една "пандемия" (в годината, когато е изолиран), само дето никой не е разбрал. И едва ли за тези 60 години никога не се е появявал - едва сега когато е китай прилеп натаковал жаба, взе че се появи...Ако вяврвате на това, елате да ви продам Айфеловата кула.

29

Анонимен

преди 3 години

A нещо за чумата по време и след ПСВ, която е отнесла 50М живота (5 пъти повече от загиналите при военни действия), т.нар. Испанка, колко години е била "с нас" някой да каже, като става въпрос за пророкуване.

28

Анонимен

преди 3 години

Шр се мре яко

27

ББ

преди 3 години

До SSи ***/с цялото ми уважение към майките,особенно младите/има вина за лошото ти възпитание,ами финансирайте наука бе,не да закривате училища и да си купувате острови,финансирайте откриване на ваксина и лекарства...не да крадете и отнемате свобода за да прикриете кражбите...не ни заплашвайте и лъжете...ЕССССР е фашистка организация съсипваща една прекрасна идея за страведлив,солидарен и социален свят...ЕНП е отговорна за фашизма налаган в Европа....Аз съм Свободен!!!

26

Звучи странно

преди 3 години

това че следим нещо от преди 8-9 месеца не означава изобщо, че това нещо преди не е съществувало, т.е.Ако нямахме тежък грипен сезон който се случва веднъж на 7-8 годино със сериозни и тежки щамове Б, изобщо нямаше да забележим наличието на този т.нар. нов ворусВземете малко да мислите нали сте професори

25

Анонимен

преди 3 години

Не знам защо, но оставам с впечатлението, че модераторката повече знае от професоршата! Професоршата мяза на калинка, може да чете, но почти не разбира! Може и да не съм прав, но така изглежда!

24

до 29 от славянин

преди 3 години

''Поне три год и половина пандемията няма да отмине.Не вярвате ли?Днес погребах приятел.Умря от това.Не искам да ви описвам как изглеждаше.Това е биологично оръжие бе тикви с тикви.Ама какво ви разбират дебелите бг чутури.Понякога наистина се страмувам ,че съм българин.''И като си погребал приятел ''от това'' аз какво да вляза м манастир до края на живота си ли!? И аз съм погребал много близки и даже и приятели! А че са ти казали че е умрял от това не означава задължително че е умрял от това!

23

Др@вници

преди 3 години

И къде ще я търся тая навременна специализирана помощ? Нали идиотщината на оня гл***в***нец беше именно да НЕ се търси помощ докато не пукнеш, ако ще да е за кифла, заседнала в гърлото. Затова се изпокриха *** и пульо в бели престилки и удариха кепенците и за сезонен грип, и за сезонен парагрип, и за адено и пенкилер вируси, че и за палнови онко-операции. Няма да го простя това скудоумие-да обикалям 1 седмица в дете с 40градуса всчики столични болници да се моля някой тиквун да го прегледа.

22

Щирлиц

преди 3 години

Мда,също както разноцветните другари.

21

SS

преди 3 години

Поне три год и половина пандемията няма да отмине.Не вярвате ли?Днес погребах приятел.Умря от това.Не искам да ви описвам как изглеждаше.Това е биологично оръжие бе тикви с тикви.Ама какво ви разбират дебелите бг чутури.Понякога наистина се страмувам ,че съм българин.

20

Анонимен

преди 3 години

Говори едни и същи клишета. Нищо съществено и нищо полезно за зрителите.