33

АЗ

преди 3 години

Все пак не трябва да забравяме и Пърл Харбър ...

32

Анализатор

преди 3 години

Да се сърдят на правителството си,което става съюзник на Хитлер.А да не говорим за ненужния ужас който създадоха първи самите японци бомбандирайки Пърл Харбър.А това защо им беше нужно?А там колко хилляди загинаха?Мълчат жълтурковците,щото така е по-удобно.

31

До "за японците

преди 3 години

Самураи в Япония няма от края на периода "Едо" (т.е. на шогуната).

30

Анонимен

преди 3 години

До ЩерюАз не знам някъде да има конфликт и следата да не е ционистка.

29

Зори

преди 3 години

Аааа не така. Щом са ги бомбардирали америконци- демократи и човеколюбие значи трябва да им е хубаво а не да са зле.

28

Petar, NY

преди 3 години

Да не забравяме, че хората които са избили най-много хора по света не са Американци а тези на които се кланяме сега: западно европейци. 55 милиона индианци, и многото милиони през двете войни. По-кръвожадно племе от западно европееца няма, нищо, че изглеждат полирани.

27

Анонимен

преди 3 години

след Хирошима американците продължиха гаврите с цивилно население в Кория(за справка виж музея на американските жестокости в Синчон) следва употреба на бойни отровни вещества във Виетнам,накрая не пропуснаха и Ирак(да си спомним за затвора Абу Гариб),който даде над 500000 жертви в името на "демокрацията" и сега на ход е Сирия светът се държи като глух и сляп от десетилетия пред безчинствата на англосаксонския етнос сякъш тези варвари са господари на народите Събудете се накрая!

26

за японците

преди 3 години

в Китай.Самураите са си обявявали състезания по обезглавяване, май рекордът беше 137 глави, после мечът се затъпил.Общо с конвенционални средства в старата столица на Китай за ликвидирани около 400000 души. Други няколкостотин хиляди са измрели от глад, по лагери, строежи и т.н. още повече. Жертвите в Хирошима и Нагасаки(не са там най-големите бомбардировки!), преди години бяха ~ 40000, от тогава всеки починал от там е жертва на бомбите! И броят расте непрестанно.

25

До 25

преди 3 години

И какви "по-ужасни" са "зверствата" на японците в Китай? Да не би да са хвърлили ядрено оръжие или да са ги запалили живи както в Дрезден?

24

Анонимен

преди 3 години

Хубави работи са тия! Направо се "гордея" че съм Човек. В околовръст от няколко парсека в космоса, няма по-възвишени същества от двукраките хуманоиди. Нещо "твореца" се е издънил здраво, като ги е проектирал.

23

ДДРОнег

преди 3 години

На война, като на война ... тъжно, но факт ... дори не тъжно, трагично - страдат невинните, децата ...Японците извършват още по-ужасяващи зверства в Китай и там пак страдат невинните ...На война - като на война ... Затова най-добре без война, лошото е, че има хора,които не могат без нея !!!

22

продължение

преди 3 години

Американците са нямали ресурс за сухопъттна война, в региона, а и японците са биили доста надъхани и за всеки убит японец са щели да загинат няколко американци. Руснаците са щели поетапно да стигнат до Токио. Вярно, щяло е да отнеме поне 6 -7 месеца, но за руснаците си е заслужавало. Това е причината американците да пуснат бомбата - за да може Япония да капитулира пред тях, а не пред Сталин. И за да предупредят руснаците да не скачат много.

21

Анонимен

преди 3 години

Япония наистина е била на прага на капитулацията. останали са без колонии и ресурси, с обезкървена арммия, без флота и самолети, без почти никакви танкове и с малко гориво.. Руснаците за 2 седмици са смазали милионната сносно укрепена манджурска армия, с достъп до континентални ресурси и цивилна робска работна ръка. Смятали са да започнат поетапно прочистване на островите и са били много надъхани за това, понеже са били озлобени от немците и от загубата от японците от предишни войни. Следва...

20

Martin Bormann

преди 3 години

Западната пропаганда заблуждава, че японците са се предали заради ядрените бомби. Това е абсолютна лъжа. Японцските генерали са знаели за ядрените оръжия и опити, както са и знаели, че Американците имат само около 2-3 от тях и са били готови да продължат войната. Истинската причина за капитулацията е факта, че СССР разбива брутално японската армия в Манчурия и е готова за наземна инвазия на островите. Страха от Съветския ботуш е накарала самураите да се предадат на янките на бързо, нищо друго...

19

Анонимен

преди 3 години

Може би светът е предценил, че от атомните бомби се умира "по-хуманно" ?Светът не е преценил такова нещо. Американците са преценили, че Япония трябва да капитулира пред тях, а не пред СССР, който започва най-голямата в света и до днешна дата военна операция срещу Япония в Китай, Манджурия.Или накратко, американците изгарят стотици хиляди жени, деца и старци за да могат да сложат ръка на Япония.

18

Георги

преди 3 години

Пиели от водата и веднага умирали.Това не ви ли напомня на стадото крави , което умря за минути? На нас не ни трябва атомна бомба за да се затрием , ние си имаме един *** пожарникар за управляващ :(

17

Гост+

преди 3 години

На война като на война. Безспорни са военните престъпления на японците през 2-та СВ. И все пак защо трябва да се говори за Арменски геноцид през 1-та СВ, и не за Японски геноцид през 2-та СВ? И в двата случая става въпрос за огромен брой невинни човешки жертви, включая деца и старци. Може би светът е предценил, че от атомните бомби се умира "по-хуманно" ?????

16

Анонимен

преди 3 години

След първата бомба в Хирошима американците са очаквали че Япония ще капитулира до 72 часа, но вместо това по радиото в Япония са съобщили че американците имат само една такава бомба и войната трябва да продължи на всяка цена.

15

Анонимен

преди 3 години

Япония била на ръба на капитулацията и без атомна бомба. Пълна глупост. Японския фанатизъм е известен с крайностите си. Хиляди самоубили се заедно с децата си след обявяване на капитулацията. Японски войници стояха на поста си 30 години след края на войната защото така е заповядал командира им по острови в Тихия океан. Войниците не напуснаха поста си живеейки като тарзановци докато лично командирите им не им заповядаха. Така че бомбите спасиха няколко милиона живота при продължаване на войната.

14

Саксофонов

преди 3 години

Как го правите тоя номер със 100 палеца?