24

Анонимко

преди 3 години

Новото е добре забравеното старо.

23

Анонимен

преди 3 години

До 23 Въпроса Ви: "Къде са ДГ към големите фирми? е точно в десятката. Но в Б-я за големите фирми не е приоритетно - явно.. след като не се развиват в посока грижа за децата на своите работещи или служители. А относно защо спят на чаршафчета децата - така трябва да е. При над 32 деца ако няма хигиена - ще има много болести. Освен това децата изграждат навици как да се грижат за себе си. Събличат се и подреждат дрехите. Учат ги на навици в ДГ в Б-я.. не само ги възпитават - обучават ги.

22

Анонимен

преди 3 години

Къде са детските градини към големи фирми? Децата по света не спят на обяд с пижама и чаршафи. Ако искат спят, ако спят лягат на постелки колкото да дремна. Всички мебели са лесни за пренасяне, има кътове за почивка и уединение. Често градините са до обяд. Жените или не работят или работят почасово. Ако градината е целодневна, в петък е до обяд. В България жините работят целодневно, побъркват се от майчинството и висене вкъщи, защото няма баланс между работа и грижа за децата.

21

Анонимен

преди 3 години

Прав е, наливането на 10 млн. в туристическия бранш си е абсолютна глупост. Това са пари на вятъра. Те ако не могат да се организират и да примамят туристите и в тази ситуация, по-добре да закриват тия които не могат да се справят и да се ориентират към друго. Кризата е споходила всички. Ами намалете цените да запълните хотелите. Цените не са спаднали от миналата година. Само знаят да просят.

20

1

преди 3 години

До Анонимен-20 прав си закриха ги,освен това ги продадоха на свои хора.

19

Анонимен

преди 3 години

70 И 80 ГОДИНИ В МНОГО БЛОКОВЕ НА ГОЛЕМИТЕ ГРАДОВЕ ДЕТСКИТЕ ГРАДИНИ ИМАХА ФИЛИАЛИ, ПОСЛЕ СЕ ЗАКРИХА, А СЕГА ЩЕ ГИ ОТВОРЯТ ОТНОВО- ЧУДЕСНО. В ЦЯЛА ЕВРОПА ДЕЦАТА В ГРУПИТЕ СА 7/10 ДЕЦА И СА ОТ 8Ч ДО 17.30Ч, КАТО ДЕЦАТА СПЯТ НА ПОСТЕЛКИ НА ЗЕМЯТА. НИЕ ОТГЛЕЖДАМЕ ДЕЦАТА В ОГРОМНИ ДЕТСКИ ОБРАЗУВАНИЯ, КОИТО ДО СКОРО БЯХА И СЕДМИЧНИ, А ДЕЦАТА В ТЯХ 34/36 Д В ГРУПА С ДВЕ УЧИТЕЛКИ- ТОВА ГО НЯМА НИКЪДЕ ПО СВЕТА- В ЕВРОПА 36 ДЕЦА Е ВЕЧЕ ДЕТСКА ГРАДИНА С ДИРЕКТОР...

18

Уууу

преди 3 години

80те живяхме в Доброша махала в Разград. Отнеха къщата на съседа, защото граничеше с детска градина, а имаше много деца. След преустройство настаниха децата и се почна:-падат по стълбите, навеждат се от прозорците, убодени на роза, катерене по огради..отказаха се..накрая дадоха къщата под наем, защото беше вече общинска и от цялата операция нищо не излезе. Така че всяка сграда си има предназначението-особено за малки деца!! То по принцип на палатки ще им хареса най-много на малките..Яко!

17

Първите 7

преди 3 години

....и стига стия градини, не задължително да живеете в големия град. Време е да има политика която да е насочена към облагородяване на селата та младите да ги предпочетат...лекар, макар и по график задължително да има дежурства...аптека пък била тя и мобилна даже 2 пъти седмично...полицай ДЕНОНОЩНО във всяко село...

16

Първите 7

преди 3 години

Всеки да си гледа детето до първите 7, имането на деца е и задължение, а не чесане на егото колко голяма може да нацията ни.На всеки 6 месеца : на Х възраст да може...който изостава да получи съдействие(не $), другите да не реват, че децата били изтървани...ти не познават родителите си от яслата в градината, на училище, на занималня, на кръжок на ...а родителите кога и на какво ги учат...кога им дават пример и им предават семейните си порядки и ценности.

15

Анонимен

преди 3 години

В цяла Европа, със сигурност във всички държави членки на Европейския Съюз, България е единствената държава, в която жилищните блокове се използват и за нещо друго освен за живеене в тях!Дали ще е кръчма, дали фризьорски салон, дали павилион за закуски и банички, всичко!Защо не и детска градина! Таз година детска градина, догодина университет между етажите!

14

мак

преди 3 години

До 11. Според мен няма да правят детска градина там, където няма място навън за игри. А щом има кръчми в блокове, защо да няма и детска градина, живущите да му мислят, пък и тази идея със сигурност не засяга блокове, в които живее да речем нЕкой кмет.

13

Анонимен

преди 3 години

Може бе, що да не може!Имаше идеи и игрални зали да откриват във входовете на жилищните блокове!Може и публични домове да открият, таман ще се съберат пари за ремонти на старите блокове! Чудесни идеи - Оставка на ГЕРБ!

12

Анонимен

преди 3 години

Детски градини в блокове/кооперации винаги е имало. Топлата вода открихте, ей!

11

Анонимен

преди 3 години

Има сериозен недостиг на учители. Дори и да намерят бази - учители няма от къде да вземат. Може да се купи база и терени. Може да се направят ремонти, но учители трудно ще набавят. Говоря за квалифицирани учители - не за бавачки. Над 40% от учителите ще се пенсиотират до 2 години. Тогава кризата ще е огромна. Трябват години упорита работа. С лежене на Орлов мост и каси бира - младите няма да помогнат на никой. Образованието - приоритет!!!

10

У ред ли сте

преди 3 години

А места за игра на открито къде ще им намерите??? Това е изискване за всички детски градини и трябва да бъдат обезопасени. Не може да ги пуснеш на паркинга пред блока. Че имало било такива в блокове и пълноценно се отглеждали децата! Я ги проверете тия за незаконна дейност и кой им е давал разрешенията.

9

Анонимен

преди 3 години

Това ще да го е измислил и прокарал най-умния калинкаджийски гербераст. Срещу съответната комисионна разбира се. Ей тъй да има, за на банкянския шкафчинциту.

8

Въпрос

преди 3 години

На Бойко каза, че ГЕРБ били построили стотици детски градини - защо ще отварят и у блоковете? Стотиците детски градини не са ли достатъчни?

7

Анонимен

преди 3 години

Трябва да има детски градини в хотелите по морето и в къщите за гости, построени с европари.

6

Анонимен

преди 3 години

Може и направо на покрива на блоковете,да ги направят.

5

Анонимен

преди 3 години

Министерството на Геноцида в действие!