30

xaxsasб

преди 2 години

Преди години, за разнообразие обикалях на стоп и танцувах по улиците. Много хубав, но претъпкан град. Вече съм го посещавал няколко пъти, не е лош. Ако ще пътувате, за да се запознавате с хора Ви съветвам да пробвате някой хостел. Там хората са от най-разнообразни националности и понеже са в Шенген и не е скъпо има много хора от Африка и от Южна Америка. Много съм доволен от социалният живот, но като цяло и там дъртите са доста консервативни.

29

Minalo

преди 2 години

Прага и София може да са били комунистически столици, но преди това София е била 5 века част от османското влияние, докато Прага е била 10 века под немско/австрийско влияние. Изобщо немците от Чехословакия са изселени след края на ВСВ, преди това си е имало немци и там това влияние се усеща и у хората. Поляците викат на чехите "мале немци" - малко немци. По-студени, по-практични, по-подредени. Затова там автопаркът е предимно нови коли, може да са шкоди, но нови шкоди. Друг стандарт е там.

28

ИМПЕРИАЛИСТ

преди 3 години

саксо, Прага не е разрушавана и боимбардирана...

27

Анонимен

преди 3 години

Добре, че успях да я посетя през 2019-та. Кой знае кога ще имам пак шанс.А тази статия е т*па предвид обстановката в момента.

26

ЕЙ, ДНЕСА,

преди 3 години

МАХНЕТЕ Я ТАЯ "ПУБЛИКАЦИЯ", ЧЕ СТОИ ОТ ПОЛОВИН ГОДИНА! НЕ ВИ ЛИ Е СРАМ БЕ, ДЖУРНАЛИСТИ НЕДО-КЛА-ТЕ-НИ?!

25

МАни МАни

преди 3 години

...строени през X и XX век, по желание на императрица Мария Тереза.Малий таз десет века е управлявала

24

Solar Power

преди 3 години

До Саксофонов: Защото имаше частен бизнес и по време на соца ! Тук нямаше .....

23

Праха

преди 3 години

Чудно е в Прага, но евтини полети до там няма, даже и скъпите не са много редовни.

22

дедо

преди 3 години

До СаксофоновИма панелки, цели квартали даже. Но са поддържани и чисти. Зависи много от културата на хората.

21

Живеещ в Прага

преди 3 години

До СаксофоновВ Прага има панелки, но те са по крайните квартали :)

20

Саксофонов

преди 3 години

Абе уж и Чехия, и София са били комунистически страни, а защо в Прага няма панелки и въобще не е толкова грозен и неприятен град като София?

19

Анонимен

преди 3 години

Обикалял съм ги аз сергиите ( 2011 ) - повечето търговци са българи!

18

ikar

преди 3 години

До Имат късметПрага е спасена благодарение на влизането на съветските танкове, които идват от Дрезден на голяма скорост, иначе и на нея са готвили разрушение като на Варшава.

17

Джедай Мастър

преди 3 години

Астрономическия часовник сте пропуснали ;)

16

Анонимен

преди 3 години

До българинЧупенето на чинии го няма ни в таверната, ни в ол инклузива.Прага ми е любимия град, но разликите през последните години не са в положителна посока. Последните 12г определено върви надолу. Мръсотия, ремонти и тн. Бирата е перфектна

15

Анонимен

преди 3 години

До българинАбе ти бил ли си в чужди държави,навсякъде са с екскурзоводи,в западните държави също,за да им показат забележителностите и не се объркат,изгубят или да не ги търсят цял ден тези забележителности.След това правят каквото си искат туристите.А Прага е един красив,приятен,уникален град,идеален за туризъм!

14

Имат късмет

преди 3 години

Не са ги бомбили нито немци, нито американци нито руснаци - архитектурата им е идеално запазена, а при нас който не е минал през наща територия той не е рушил. Столицата ни може да бъде объркана с Могадишу или Киншаса

13

Анонимен

преди 3 години

И на Карлови мост има статуи на Кирил и Методий,нали са били там на Моравската мисия да учат чехословаците на вяра в Бога и на четмо и писмо.

12

Щирлиц

преди 3 години

Не всички съветски групи посещаваха мавзолея.По морските курорти съветските туристи на скачаха от балконите.Пътуването в организирана група,водена от екскурзовод,е идеален начин да се запознаеш със забележителностите на страната,която си посетил.Знам го,защото често пътувах с баща ми,който беше автобусен шофьор в Балкантурист.

11

българин

преди 3 години

До: уууу (номер 10)Браво!!! Много ми хареса коментара ти и ако можех щях да ти сложа поне десет плюса!!!Навремето, при комунизма съветски групи идваха в България организирано, като в екскурзиите имаше задължително посещение на мавзолея на Георги Димитров.Сега хидят на ол инклузив, същата гадocт!Ако отида в Гърция, искам да отида на таверна, да ям и да пия и да чупя чинии - това има ли го в ол инклузива???