34

...

преди 3 години

Младите нямат хляб да ядат, безработица ги клати, живеят до 35 с мама и тате щото двустаен апартамент на 3ч и половина от Центъра на софия е половин милиард евро. Ама софийска община на младо семейство си му взима данък 2.5% от пазарната цена на апартамент при покупка. После младите бягали от българия. Ми то с 600лв заплата как да купиш гарсониера дето струва колкото АМАЗОН! Иначе да махайде данъка на мин заплатата, ама не спирайте там. Хората ходят гладни!

33

ааа

преди 3 години

Какво се прави Манолов, сякаш не е ясно на всички, че супер много хора работят на минимална заплата и вземат другото под масата. Един познат работи по трудов договор на 4-ри часа и заплата от двеста и нещо, а реално получава над 1000лв.В държавния сектор е различно, там наистина получават колкото се води че получават, но там решението е просто да намалят ненужния персонал и да увеличат драстично заплатите на другите.

32

Анонимен

преди 3 години

Минималната заплата без данък, означава, че за сумата над минималната заплата, данъка трябва да е 4 пъти по-висок, за са остане общата сума горе-долу същата. Сега половината хора в България са със заплата под 820 лева. Колко пари още получават без да ги декларират, само те си знаят.

31

Анонимен

преди 3 години

Точно обратното трябва да се направи - двоен или троен данък за сумата до минималната заплата, заради масовото укриване на доходи.

30

Анонимен

преди 3 години

До Дебел депутатпроблема е, че масово всички ще минат на тази мин.раб.заплата. Другото ще е на ръка, още толкова да речем и какво 50/50 светла/сива икономика, това е неработещо, за мен.

29

Анонимен

преди 3 години

е то тогава всички ще ни направят на мин.раб.зап., и сивото пак ще започне да расте

28

65

преди 3 години

За ,но само който е на държавна работа. Знаете колко мнооого хора се подписват за мин.раб.заплата ,а вземат на ръка поне още толкова, че и повече.Нещо да кажете?

27

Уонко Нормалният

преди 3 години

Поредните гърчове на Слугите на Мутрата! А милиардите заеми ще ги плащат цветните правнуци. На върба!

26

дивотии

преди 3 години

и как ще мотивирате другите да работят качествено , като след като им удържат осигуровките ще взимат колкото неквалифицираните. популистки дивотии

25

Чиновник

преди 3 години

До ПрограмистВие и сега сте на принципа на сивия сектор и без да сте в него. Има таван на заплатите, над който не плащате никакви данъци и осигуровки. А във вашия бранш взимате заплатите са над този таван, който в момента е 3000 лв. Реално вие правите абсолютно същото, като тези които се водят на минимална заплата, а взимат два пъти по толкова. Разликата е единствено в това, че при вас това е законно.

24

Анонимен

преди 3 години

Синдикати хрантутници. Седят на герберската софра и " мислят" за хората! Ако бяха истински синдикати, първото нещо, което трябваше да направят още преди 10г , беше да се борят докрай за премахването на плоския данък, въведен от съсела, мадридския крадец и дръндарския хидролог. Този данък оказа огромна услуга на държавата да се превърне в бананова република- шепа свръх богати и все повече бедни.

23

малоумни предложения

преди 3 години

пак комунистически уравнивиловки. Ега ти синдикатите

22

Анонимен

преди 3 години

До 20Не е така. В белите европейски страни има необлагаем минимум. Само в африканска България е див капитализъм. Във фирмата където работя има хора на минимална заплата от 610 лв.,от която след данъците хората взимат към 450. Ако 610 мин.работба заплата и е необлагаема колко ще вземат хората, и кое ще е по-добре за тях?!

21

Анонимен

преди 3 години

Синдикати?! Ха-ха-хааа... Такова нещо в България отдавна няма. Това са някакви казионни придатъци на властта и олигархията.

20

Анонимен

преди 3 години

И държавните служители да почнат да си плащат осигуровките, и трайно-безработните социално-слаби многодетни самотни майки също. И да спрем с къщите за гости на тъщите по европроект и така до безкрй

19

Анонимен

преди 3 години

Слуги на мафията ДПС-ГЕРБ.

18

Програмист

преди 3 години

НЕ! Значи едни се осигуряват на минимална и укриват доходи, а другите дето си декларираме всичко редовно ще бъдем наказани. Ако това стане минавам в сивият сектор!

17

Анонимен

преди 3 години

Моля те, шефе, не ми повишаваш заплатата, че ще трябва да плащам данъци!

16

сминдух енд чесън

преди 3 години

През последните дни всички изведнъж се разработиха,дали има връзка с протестите .

15

Анонимен

преди 3 години

Профсъюзите се обадиха, от немайй къде...да напомнят, че още са живи.Ако много искахте да направите нещо, да бяхте извадили хората на площадите.Слуги на властта сте всички.