140

Идеалист

преди 3 години

Швеция вече е напред с имунитета, ние тепърва ще я догонваме. В края на краищата ще достигнем едни и същи резултати: Швеция по-бързо ние по-бавно. Като гледам хората, какви омърляни маски вадят от джобовете си пред магазините, не мисля, че им носят полза.

139

Анонимен

преди 3 години

До ЕвропеецНема да са караш на Магърчету! Он е нашиот Спасител!Комшиата зарази баба си и още й пуши апартаменту. Мойта дръжи оште...

138

до 142 и...

преди 3 години

и останалите плиткочели расисти пълни с комплекси.Силно се надявам да сте швед пето или петдесет и пето поколение, за да пишете за имигрантите "Глупости на търкалета". Но не сте! Тъмен балкански субект, мислейки, че хванал бога за шлифера, ръси акъл, кой и защо е виновен. Ако не беше тъжно, нямаше и да е смешно, просто е и си остава злобата на роба. Жалък опит да се прикачиш, към тези които ти се иска да си, възмутено отричайки се(само на думи, разбира се) от себеподобните.....

137

До 141

преди 3 години

Не е лошо да се осведомиш повече, преди да поучаваш другите. Развитието на вируса не беше еднакво по време в различните схпани. У нас дойде 3-4 седмици след Италия. Така, че е прав колегата, който критикуваш, а не ти.

136

До 144

преди 3 години

Не е проблема в ниската култура, а в продажничеството. Никак не е случайно, че тия простотии ги пише едно към едно в руски сайтове. Но руските лакеи у нас са толкова скудоумни, че дори не са чули българската поговорка: не ме гледай какво говоря, гледай ме какво правя. А Путин наложи много по-строги мерки от нашите.

135

До 134

преди 3 години

Усещаш ли се колко си примитивен? Също като ***, които питат колко още ще трябва да си мием ръцете. Ако не си сменяш гащите и чорапите всеки ден и те започват да развъждат бактерии.

134

Европеец

преди 3 години

С други думи доведе до това, което Мангъров искаше да натресе в България. Добре, че не му разрешиха, макар че напоследък натам отива.

133

До истинска история

преди 3 години

До теб И до още 30- тина .В този сайт винаги е било пълно с хора които и представа си нямат от истинската ситуация , имат си проблем с IQ, но това не им пречи да се чувстват като в долнопробна кръчма- безкрайно си крещят глупостите на воля.А починете за малко, де

132

До 134

преди 3 години

А пък това е най- голямата възможна глупост. Според тебе хирурзите , които винаги поне по 8 часа на ден си носят маски изобщо трябва да са изчезнали като вид.А пък за азиатците които дори в къщи си ги носят изобщо да не говорим.

131

До138

преди 3 години

Глупости на търкалета. Швеция не въведе официално рестрикции ,но шведите са много дисциплинирани и спазват и сега стриктно мерките . Тези които не спазваха и съответно поголовно са в статистиката за починали са имигрантите. От етническите шведи единствено тези в старческите домове бяха силно засегнати , но основна причина е че там отново работят масово имигранти . Ако има нещо от което всички шведи са наистина засегнати е стреса и факта че никъде не са приети

130

До Баси

преди 3 години

Не е вярно, че в изброените от теб страни мерките са въведени рано - точно обратното, те много закъсняха, и затова им се случиха тия неща !

129

Баси

преди 3 години

Ако сравним Швеция с Италия, Испания и примерно Белгия, все страни с тежки рестрикции и ограничения въведени рано, то модела на Швеция е повече от успешен. Аналогично сравнението на България с Беларус, където при осем пъти повече тестове има шест пъти по-висок брой на заразени. Смъртността в България и Беларус е като в предходните години. Това и за общата смъртност и за тази от ОРЗ.

128

Кривата круша

преди 3 години

До мене !

127

Коста

преди 3 години

Шайката от престъпни правителства в целия свят гледат с омраза към Швеция и нейния либерален модел за справяне с коронавируса. Мира не им дава, че те не следват манипулативните им и фашистки ограничения на свободите на гражданите. Швеция ще излезе горда и независима от тази криза, докато стадото по целия свят ще блее по пътя към втора, трета и пета вълна на заразата.

126

Анонимен

преди 3 години

БИХ ПИТАЛ НЕЩАСТНИТЕ ЛЕШОЯДИ СЕГА КАКВА Е ПЕНСИОННАТА СИСТЕМА НА ШВЕЦИЯ В СРАВНЕНИЕ С ДРУГИТЕ ЕС СТРАНИ???ТО Е ЛЕСНО ДА ПИШЕШ СРЕЩУ ЗАПЛАЩАНЕ ОТ ШИШИ, АМА СЕГА КАТО СА РАЗЧИСТИЛИ ОЩЕ 5 000 ПЕНСИОНЕРА, СМЯТАЙТЕ КВИ ПЕНСИИ ЩЕ ВЗИМАТ- КОЛКОТО ЗАПЛАТАТА НА МУТРАТА! И ЩЕ ЖИВЕЯТ ЦАРСКИ, А БЛЕЕЩИТЕ ПО ТИКВАТА ПВЕНСИИ ЩЕ "ЖИВЕЯТ" С 300 ЛВ ПЕНСИЯ!

125

Анонимен

преди 3 години

До Сат НШвеците са най големите овце в европа. Ежедневно ги изнасилват сомалийците и те не само им целуват краката.

124

Реалист

преди 3 години

до Истинска история "Повече безсимптомни заразени не е лошо а добро!!!"---Напротив - безсимптомните не развиват траен имунитет, така че изобщо не е "добро"ще се заразяват с ковид като настинка

123

Анонимен

преди 3 години

До Истинска историяДа допълня че шведите не носят памперси на устите си, защото повече вредят отколкото помагат. Дишайки чрез тях въглероден двуокис по цял ден и намествайки ги с ръце когато паднат от носа, са най-големия заразен контейнер рзпространпван чрез ръцете.След първоначалната им грешка със старческите домове, шведите само са се концентрирали да предпазят уязвимите, а са оставили заразата да се разпространява свободно при здравите хора. Колкото повече, толкова по-добре.

122

Истинска история

преди 3 години

Статия пълна с лъжи и манипулации!Не Швеция си направи експеримент, а другите държави, пренебрегвайки всички научно утвърдени норми за справяне с вируси.Сравнително високата смъртност в Швеция, няма нищо общо с нейния подход, а престъпни действия на правителството в старческите домове във връзка с имигрантите.Икономиката на Швеция се сви с 5% заради експорта и краха в другите държави.Държавите с пълни карантини имат вече втори и трети вълни.Повече безсимптомни заразени не е лошо а добро!!!

121

Сат Н

преди 3 години

Ясно е истинското положение в Швеция. Имат 5697 починали от вируса -------Имат 5697 починали вирусоносители, а не "починали от вируса".