22

До 20

преди 3 години

Как се надуват цифри? Примерно цифрата 1 как я надуваш? Ако беше число е ясно, но да надуваш цифра...

21

Анонимен

преди 3 години

Всъщност процентът на заразените в тестваните не носи към момента някаква важна информация. Важен е темпът на нарастване на заразените и починалите, общия им брой, броя на възстановилите се и броя на активните случаи. Броя на тестовете би имал смисъл при силно дифузно разпространение на епидемията или при много малко тестове спрямо броя на заразените, което засега го няма в България.

20

Анонимен

преди 3 години

Всъщност единственото важно и обективно число /не цифра/ е процент установени случаи от брой изследвани. Голият брой нови случаи на никого нищо не казва. Но нали така е по-удобно - да надуваме цифри /не числа/ по отчетите, че да изкрънкаме още нещо от Европа - така си го правим.

19

Факт

преди 3 години

До 12Обикновено броя на заразените при сезонен грип в България е 200-250 хиляди. Спиред сайта на НСИ починалите от грип в България от 2005 година досега на 100000 души население е между 0 и 0,4 човека. За 2019 са 0,2 човека, през 2017 и 2018 са 0,1 човека. От Ковид-19 досега за 5 месеца смъртността в България е 4,7 човека на 100000 души население.

18

Анонимен

преди 3 години

Много не умни, не осъзнават, че благодарение на мерките и най вече заради това че хората все пак си имат едно наум, вирусното натоварване при заразяване е минимално, което дава шанс за благоприятен изход, на застрашената категория.Нали няма толкоз късо паметни, които са забравили за съпрузите от Монтанско. Там дори и кларинетиста се разболя.Сега, след толкоз аларма по всевъзможни медии, и най филмирания антиСовид, при симптоми, ще има наум по отношение на близките си. Пък нека пише друго.

17

Анонимен

преди 3 години

Поправка 200 теста - 11 заразени.

16

До 12

преди 3 години

Скаран си с елементарната аритметика. Давам ти опростен пример като за твоето ниво. Нека има две групи хора по 100 човека. В първата група - рисковите, нека заразените са 10, а във втората група - случайните, заразен е примерно един. Като направиш 100 теста на рисковата група, ще откриеш 10 заразени, а ако направиш 200 теста и на двете групи, ще откриеш 101 заразени. Как очакваш, че като направиш двойно повече тестове, като включиш и нерискови хора, броя на новозаразените ще се удвои?

15

Gost

преди 3 години

Я да проверят дали тестовете не са заразени и да осъдят вносителя! Относно ваксината за грип, ще кажа че е пълна глупост и самоубийство за хора със слаб имунитет!

14

Анонимен

преди 3 години

Общо починали в България за март-юни 32 000 души. /Справка НСИ/ Починали от Covid 19 - 329 души или 1%. 1% е много смешници. Жалко, че не го разбирате.

13

До 12

преди 3 години

Това твърдение го минахме още в първи клас, и не е вярно. Обратно да доучваш.Пробите са целеви. От момента в който се обособи група невярващ и неглежирсщи мерките, се хващат основно огнища, в които някой е стигнал до болнична помощ. Има много които си го карат на крак, а кога и дали ще проявят огнище е неясно. Така че пробонабирането е върху повече контактни, а вероятните в не проявени огнища са поне с 10 пъти повече (последен спомен от коментар на математика от НОЩ).

12

...

преди 3 години

Значи мога да кажа, че увеличение на боледуващите като цяло няма! Те са си един и същ брой! Просто ние увеличавайки броя направени тестове намираме повече от заразените и или боледуващите! Всеки можесам да си направи математиката като сметне колко теста са направени и колко заразени са открите! Досега % варира между 4 и 5.5 Процента на заразени от грипна епидемия е около 10-12

11

Анонимен

преди 3 години

Ковид е измама.Тепърва предстои да разберем целта на тази измама обаче.

10

Анонимен

преди 3 години

До педдера 2Хайде на бас, че нищо няма да ми се случи.

9

Анонимен

преди 3 години

2 е Гейбер :)

8

Тузар

преди 3 години

Зарежи тва че повечето жертви са с придружаващи заболявания; просто виж тези дето не са - пенсионери дето вече са с един крак в ямата, самоходни китове дето просто си плачат за сърдечен удар, и разбира се братчеди... Значи, нема да е голяма загуба при всички положения. Нека си върлува вируса, България има полза да отслабне с един-два милиона ненужно население.

7

Бау

преди 3 години

Всеки "знае" нещо от ... медицински лица. Всеки има вътрешна информация. Истината, е че го е прочел във фейса и сегa го разправя като информация от 1во лице, защото там е пишело, че е от 1во... Така стават слуховете. Аз познавам поне 3ма с "вътрешна" информация, които обаче ако им трябва лекар не познават никой :D

6

Доктор Иванов

преди 3 години

Каквито и мерки да се налагат, коронката продължава да си живурка между нас хората. По-важното е че смъртността от нея си е пълен таш*ако и изобщо не отговаря на медийните заклинания на Мутафчийски и останалите профани от щаба. От тия 392 човека колко реално са починали от нея или с нея като придружаващо заболяване?

5

Анонимен

преди 3 години

Интересно, как точно е жертва на икономиката? Със закон ли ще върнат хората в заведенията, или ще задължим водещите икономики да не затварят производствени звена, при доказани вирусоносители.Не умни не си дават сметка, че ако не бе информационната кампания, а се разпространяваха мълви тип една жена ми каза, разрухата в организирания живот щеше да е катастрофална.

4

Анонимен

преди 3 години

Ми то по болниците над 80% от тези с Covid са ***, това от доктори го знам, но не се казва публично заради "етническото напрежение" :). За белите да си мият ръцете явно не е толкова трудно.

3

Хората

преди 3 години

Хората се отпуснали!Всъщност трябва да сме пружинки понеже сме в казармата ли?