26

Анонимен

преди 3 години

До ftggdПичага, ДДС е данък върху потреблението. Облагането е там, където се ползва стоката от крайния потребител. Можеш да поръчаш от Чехия, от Кот ДиВоар, от Филипините - ДДС ще има винаги, а в последните в слечая ще има и мито, което се включва в сумата, която се облага с ДДС. Вземи се ограмоти малко, преди да се пенявиш във форумите.

25

Анонимен

преди 3 години

Безделниците с поредно неадекватно и популистко предложение. И тия трябва да си ходят с 200.

24

КРАЙНО ВРЕМЕ Е

преди 3 години

България е единствената страна в света в която се облагат минималните доходи, но КНСБ-етата спяха дълбок сън до момента и нищо не виждаха и не чуваха, докато не им препари на дупетата. Дано поне сега, под натиска на протестите, да свършат нещо полезно. Не по-малко важно е да се реши и въпроса с ИЗВЪНРЕДНИЯ ТРУД, защото масово се крие от РОБОВЛАДЕЛЦИТЕ и НЕ СЕ ЗАПЛАЩА. Трябват ЖЕСТОКИ наказания за това деяние

23

ftggd

преди 3 години

Само критичници в тая държава. Ако приемат това предложение, ще има повече хора в сивия сектор => по-малко пари в бюджета.Ако приемат обратното - да вдигнат ДДС, но да свалят данъците, още повече хора ще почнат от чужбина на пазаруват => по-малко пари в бюджета. Ако са умни, това няма да го пипат, а ще пипат смотаните закони, докато не се поизчистят за да се оптимизират разни структури и да намалят разходите там.

22

Анонимен

преди 3 години

Тия пък взеха да носят за хората ,когато взеха да стачкуват

21

Народен човек

преди 3 години

Ало, Манолов!! Народът и ска тая гербераджийска шайка начело с Боко Чекмеджето да се маха!! Това не го ли разбра с тъпата си тиква?? След това - ИЗБОРИ!! А след това- я камилата я КАМИЛАРЯ!!Ясно??

20

Кой

преди 3 години

Тия платени въшки се чудят каква глупост да измислят, за да отклоняват вниманието на обществото от истинските проблеми.

19

Спиртисче

преди 3 години

Този умник единственото с което е известен е че се с и с Каролев в едно ТВ студио. А главата му дрънчеше на кухо. Оттогава регресира.

18

Наблюдател

преди 3 години

Синдикатите са доказано безполезни. Постоянно измислят глупости, за да са в информационния поток.

17

Анонимен

преди 3 години

Отново"диви" профсъюзни идеи. Този дето цяла нощ седи на басейна, пие и вдига шум, няма да плаща данък върху дохода. А аз дето работя 12 часа и ми пречи да почивам ще ми вдигнат данъците? Мотивиращо. И продажни политици ще решават къде да ми отидат парите. А, аз искам за здравни и застраховки живот. ДДС - то е най-честния данък. И да си скрил доходи, отиваш в магазина и го плащаш. Облагат ти потреблението, а не ти вземат парите за инвестиции. Не държавни помощи, а адекватно облагане!!!!

16

Анонимен

преди 3 години

Тия продажници дето се наричат синдикати стоят стоят пък избълвата някоя глупост която е на светлинни години от решаването на някакъв проблем. Нали преди време Пламенчо искаше да внасяме банадски българи за работници. Смяхме се 10 минути като прочетохме тази типично синдикална мярка.

15

Лора

преди 3 години

Безотговорни синдикални смешковци с неясно минало и още по неясно бъдеще!Вие така и не разбрахте,къде е народа,за какво плаща и какво иска днес?Силни синдикати има там където има силно трудово законодателство!Франция намали пенсионната възраст,Белгия Нидерландия постигнаха сериозни социални успехи,а у нас върбови клонки и кичене със здравец за гарантиран успех!Вие сте олицетворение на държавната политика!

14

Анонимен

преди 3 години

като свалихте ДДС на ресторантьорите.че не вдигнаха цените отново.некадърници

13

Анонимен

преди 3 години

а.бе вие искате да ни уморите бе.стига вдигахте данъците в тази криза.не стига че нищо не дадохте на физическите лица.сега с 5% данъка ще вдигате.КНСБ никога 1 лв не са заработили- търтеи такива

12

Анонимен

преди 3 години

подоходно облагане и данък богатство ,плоският данък обира бедните за сметка на богатите

11

Freeman

преди 3 години

Синдикат, който е на хранилка на правителството, е точно обратното на първоначалната си идея. Няма как да вземаш пари от едни хора и да гледаш интереса на други. Човек трябва да е реалист за тези неща.

10

И да падне

преди 3 години

Няма да има никакъв ефект.Ксто свалиха ДДС на книгите и то на 9% цените не паднаха.Съшото е и в ресторантите.

9

Христо Христов

преди 3 години

До Анонимен/4Естествено ще има данък богатство, както в много ес държави. Колкото по-развита е демокрацията, толкова по-висок и широк е този данък.Даже парите под дюшека ще трябва да се облагат (като в холандия).

8

Анонимен

преди 3 години

ДДС не може да падне защото няма пари за пенсии и помощи.

7

Христо Христов

преди 3 години

А питаха ли ес? ... щот май урсулата има други планове как да си напълни бюджета....