19

студент

преди 3 години

До Шуменецкажете някои имена, да знаем кой каква стока е и да се пазим

18

Шуменец

преди 3 години

Университет на ДПС...Толкова са паднали критериите за обучение на студентите там, колкото и критериите за израстване на академичния състав в същия университет. Професори и Доценти на килограм, които довчера бяха асистенти и без всякакво покритие като научна работа...

17

Уеканете

преди 3 години

Сигурно е по-интелигентно. Щото столицата пращи от интелект. Уекане, изопачени ударения и профанско спрягане на времената.

16

Анонимен

преди 3 години

Тук някой се изказва за "мйекане" . Предполагам, носител на твърд говор. Мекият говор е естествен за славянските езици. Има и съответното понятие - палатализация, което се отнася за историческите промени, най-вече на съгласни, първа, втора палатализация.... Твърдото говорене сега се утвърждава като образцово, но е по-скоро резултат от избора на София за столица: район с неславянско население и в близост до други, със силно влияние от романски и др. неславянски езици.

15

Анонимен

преди 3 години

До до вторияНе искат да работят в селското стопанство, защото не им дават пари. Фирмите и те фалираха и чакат 60 на 40 от държавата.

14

Анонимен

преди 3 години

В Каспичанската академия кво мангизи плащат ?

13

до втория

преди 3 години

Твърде много образовани туркини търпят "някой Мюмюн" до себе си. Въпросният Мюмюн в повечето случаи е строител, международен шофьор или с друга доходна професия. А за хората с висше образование в провинцията има малко работа. Следствие на хаоса, наречен свободна пазарна икономика.Обявените за специалности без такси са свързани с мислене, а не са лаладжойски. Припомнете си какви бяха резултатите от външното оценяване по математика - 36 т. средно за страната. Произвеждаме мързеливи глави, масово.

12

Анонимен

преди 3 години

Накрая ще почнат да ви плащат за да се запишете във ВУЗ.

11

Анонимен

преди 3 години

Че то в тоя умрял град и университет ли имало бе?

10

случка

преди 3 години

Преди повече от 10 години, катедра Теология(богословие) към Пловдивски университет беше в град Кърджали. Няколко неориентирани шалварчета и забрадки, чули , че много лесно се влиза в тази специалност и отиват при инспекторката да подават документи. Служителката им обяснява подробно и бавно, какво се опитват да запишат, и след секунди с викове - ,Вай анаа, вай, Алла..." се изнасят от офиса... :-)

9

Анонимен

преди 3 години

Всеки чака на държавтаа вече, но тя ще фалира както в 1996 и в 2013 г.

8

Анонимен

преди 3 години

До Анонимен 7Като ги дигнат, ще останат 5 % завършили и ще трябва да внасят. Практически може само от фирмите но те са фалирали и фирмите и не искат да ги обучават.

7

Анонимен

преди 3 години

Това е добре! Но не допускайте висшето образование да се превръща в пародия, завишете малко критериите за завършване, ако може въведете повече дисциплини с практическа насоченост.Имам чувството, че сега само този, който не е поискал не е завършил висше, познавам момиче, което има 3 или 4 дипломи в различни специалности, но е твърде наивно и неориентирано в живота, горкото.

6

Анонимен

преди 3 години

14 са най-скапаните специалности в които никой не иска да учи заради ниските заплати. А за останалите 140 ги дигат.

5

Анонимен

преди 3 години

Студентите така и така са безработни като завършат и по-добре е да махнат всички такси не само за държавните но и за платените. Не са махнали и бързите заеми с които само задлъжняват и не може да ги върнат после и им вземат жилищата.

4

Анонимен

преди 3 години

Това е лъжа, разБойко каза че масово българите се прибират от чужбина за да заживеят в рая който той лично е сътворил. Децата на тези хора също са си в България и с нетърпение очакват да си внесат таксите и да придобият бакалавър по нещо и да работят за доброто на Борисовата пасмина

3

Анонимен

преди 3 години

Е,виж го в записа:-)Момичето се е попритеснило, чудо голямо. Всъщност усеща се и характерното източнобългарско мйекане,но това е нормално.Да се учи-който възпита мъж, възпитава един човек, който възпита жена възпитава поколение!Дали една образована туркиня която сама си вади хляба,видяла и студентския живот,ще търпи фесофските номера на някой Мюмюн вкъщи или на разни местни феодали?Интеграция чрез образование!

2

Анонимен

преди 3 години

Много нагъл поглед има тази от снимката. Готова е за журналист.

1

Анонимен

преди 3 години

Мдам, четох изказването на тая Налян Салиб в статията. Едва говори български, но учителка ще става. Горките ученици, горката ни образователна система.