45

ikar

преди 3 години

До АнонименПомните ли земетресението в Адапазаръ? Не беше толкова далеч от Истанбул и толкова хора загинаха. Да се надямаче да не става, защото обикновените хора не са виновни, те не трябва да плащат безобразията на политиците.

44

Скептик

преди 3 години

Ами то Черно Море е било езеро. Както и Средиземно Море. Гибралтарския пролив, както и приливът Босфор са се получили след земетресения. Земетресението отворило Босфора е причинило наводнение, което е описано като Потоп, въпреки че наводняването на шелфа може да е отнело десетки години. Няма гаранция, че това не може да се повтори.

43

оххх

преди 3 години

Досега никой не е успял да предскаже земетресение. Айде сега тия са се юрнали да всяват паника. Земетресения там има всеки месец. Нормално е да предположи човек, че рано или късно ще има и някое по-силно такова. Ама тия така се изразяват все едно ще е утре. Може да е утре, може да е след 5000г. Кой знае кога ще стане, няма смисъл да живеят хорицата в страх,че ще умрат ей сега. Баси тъпите "учени", ама "турски учен" е малко като африкански космонавт, на теория е възможна, ама на практика е шега!

42

Некъф

преди 3 години

Като гледам на снимката плажуващия народ който е с бурки и панталони в ,орето заслужават след цунамито и една две атомни бомби !!!

41

ами България!

преди 3 години

До Турска ПоговоркаНали сме северна турска провинция?

40

Анонимен

преди 3 години

Плочите не можеш да ги излъжеш с глобализация и толерантност.Искат си своето,всяка една по отделно.Всяка плоча е за отделен свят.Има различни вибрации.разломите са реалните граници по Земята.

39

Анонимен

преди 3 години

Джамии, църкви, грехове, грешници, конспирации... а някой да е учил география?Някой да е чувал за тектонски плочи? Ако тресне такова заметресение, не знам кой трябва да е на помощ на турците, а и на цяла Югоизточна България.

38

goshko

преди 3 години

Aide da gi izmete nai setne otnashite zemiIdvai po skoro milo Cunamche!!

37

СЕИЗМОЛОГ

преди 3 години

По принцип тектоничните плочи се движат постоянно. Релефът на планетата ще се променя със или без желанието на хората. Life after people - има такъв сериал. Добре е показано как ще се порменя ландшафта.

36

До рома

преди 3 години

Ако трябва да сравняваме, става голям и велик град по време на Византийската империя, и по-късно започва да бъде наричан Константинопол на името на император Константин, който го превръща в такъв ! Византийската империя трае почти 11 века, а османската само 6 !

35

Охоо

преди 3 години

И много повече от това ги очаква. като почнат маанетата в "Света София" ! Ердоган е решил да унижи Божия Син, а затова ще му се въздаде повече от подобаващо !

34

Анонимен

преди 3 години

А дано

33

Турска Поговорка

преди 3 години

НЕ СЕ СМЕЙ НА КОМШИЯТА ДАНЕ ТЕ СПОЛЕТИ СЪЩОТО

32

До Ром,с

преди 3 години

Преди да дойдат османците, хич не е бил постен, ама никак!А Константинопол ако знаеш какъв е бил преди да стане Истанбул, ум да ти зайде. Включително и със златни статуи по улиците. За двореца на василевсите пък какви описания има - трудно е да си представи човек такъв разкош. Знаеш ли сега какви руини са останали там, където навремето е имало стени, облицовани със злато и скъпоценни камъни, стена, облицована с перли, златна клетка с направени от злато механични птици, които пеели и т.н.

31

Satira

преди 3 години

Ако се случи ( дано да НЕ Се ) това ще бъде заради Света София ;)

30

Анонимен

преди 3 години

Затова да разберат най-после, че "Св. София" има особено значение за християнския свят и да не се опитват да я ползват като джамия. Онзи отгоре всичко вижда и нищо не забравя.

29

Анонимен

преди 3 години

Хубава новина.

28

Анонимен

преди 3 години

Много грешен народ са турците. Много грехове имат и Господ ги наказва.

27

Ром'с

преди 3 години

Страхотен и красив град е Стамбул града,географически е разположен на страхотно место,жалко ще е Ако ще има разрушения... .(София е постен град пред Истанбул)(Това е Истината,макър и на много да не се хареса)

26

ей

преди 3 години

има господ.Наказва.