3

Анонимен

преди 3 години

Те (българите) в чужбина имат обикновено висше и често даже университетско образование. Може би взимат в предвид сезонните работници като такива жувеещи в чужбина.Обикновено ни считат миячи на чинии или тоалетни служители, но голямата част на останалите ни в България сънародници знаят всичко за нас! Просто завистта е лош съветник!С други думи не разбирам заглавието! Не виждам кой ще се върне в България да следва, когато инфраструктурата в България му е добре позната? Освен - за купуване...!

2

Не е само това

преди 3 години

Има Научни съвети, през които минават всички дисертации, защитавани от хора от български диаспори в чужбина. Като пиша "минават", имам предвид, че никой от тях не получава унищожителна критика, дори и когато я заслужава. Такива случаи са много редки, но все пак ги има.Останалите българи от чужбина, защитаващи дисертации у нас, се справят не по-лошо от останалите докторанти.

1

Анонимен

преди 3 години

Изключете северномакедонците те не се имат за българи, ама искат паспорт за да шетат по света и да ни прославят с простотията си.