47

Писано е

преди 3 години

Както съдите, тъй ще бъдете съдени !

46

Анонимен

преди 3 години

До Анонимен36дано поне малко култура проявят турците и да запазят стенописите... иначе за мен е първично решение, лъха безсилиещом като от 500г насам стенописите не са били заличени защо сега мислиш че ще ги заличат

45

Анонимен

преди 3 години

Shto ne revahte kogato perchema "Doncho" se izgavri s Erusalim

44

Lan

преди 3 години

Този народ имаше своята пътеводна звезда - Кемал Ататюрк. Всеки народ би се гордял с такъв човек и политик. Но народът...народът не дорасна до лидера си, сега пътят е назад, втори Кемал едва ли ще се появи. Ето я първата голяма стъпка назад.

43

Достолепие българско

преди 3 години

Площ на Архиепископския комплекс в Плиска - 27 000 кв.м.Площ на "Св.София" - 8 400 м.Голямата Базилика в Плиска 99 м Х 29.5 м (плюс кръщелна сграда и други още неразкрити)Централен кораб на "Св.София" 76.2 м Х 33 м, заедно с всички преддверия и допълнителни елемент - 120 м Х 70 мПИТАНЕ към българските учЕни:Защо горните факти се игнорират в дискусиите относно 4-те най-големи християнски храмове? Счита се, че почти 1 000 г. това е "Св.София", а после са построени три по-големи. А Плиска?!

42

Анонимен

преди 3 години

От кога ви разправям, е границата с Турция трябва а се зьатвори за постоянно...

41

Някой

преди 3 години

Всички джамии в България ги превръщаме в църкви и сме квит

40

айде сега

преди 3 години

До ДиагнозаМи Ердоган,кой друг!?

39

Анонимен

преди 3 години

Съдбата на най-голямата християнска катедрала до 16 век е решена още 1453.Тогава 8 хиляди срещу 200 000 се бият до смърт и заедно с няколко отряда западни рицари загива и последния ромейски император.Другото е политика.Генадиос Схоларис по време на боя с исляма казва"предпочитам турска *** вместо латинска митра.И я получава от Мехмет завоевателя.Западния християнски свят трудно преживява загубата на Константинопол .Има няколко седмичен траур обввен от папата.

38

Анонимен

преди 3 години

И мавзолей му направиха, и снимката му туриха на всяка държавна сграда, само дето се изплюха върху заветите му.

37

Анонимен

преди 3 години

Честито, изсраха се на завещаното от Ататюрк!

36

по същия начин

преди 3 години

Колкото до Света София. Ако има господ, всеки имам, който служи там, ще умира в мъки и семето му ще умре. Ако няма господ, значи е време който го интересува, сам да се погрижи. Изхвърлете всички турци от Европа, върнете ги в Турция. И кажете на Ердо, че който се обади по въпроса, намесва се във вътрешните работи на страната, изхвърлила турците. И ние можем у дома си да правим каквото идскаме. Например, да започнем нов възродителен процес. Това си е наша вътрешна работа.

35

Русия

преди 3 години

Турция удря дъното. Мъдър е бил Ататюрк навремето!

34

законът

преди 3 години

Който е запознат с турските закони, за ми каже какво предвиждат те за религията. Искам да знам дали ислямът е признат в Турция за религия, доминираща над другите религии. Наравно ли е християнството с исляма по своите права в Турция! Въввсички случаи ще ми е много полезно. Кажете ми какво предвигжда турският закон, и аз ще ви кажа какво имам предвид.

33

Анонимен

преди 3 години

Какво нередно има?Била е Джамия след падане на Византия , а че Византия е християнизирала или славянизирала насила Българите през 866 г. никой нищо не казва , защо ли?

32

Анонимен

преди 3 години

Крадена Статия от сайта на БТА както всеки денКакво ли ще се случи с тоа сайт ако спрът кражбите на готови Новини???

31

Анонимен

преди 3 години

вашия плач във форума доказва че историята се връща!!!

30

Kubilay

преди 3 години

Иншаллах един ден, преди Азраил да дойде за душата ми, Аллах да отреди да чуя Езана там и да кланям. С този вирус Хаджът де отлага, а и не ми се пълни гушата на рода Сауд. Нека тази джамия, символ на нашето превъзходство братя, стане новият Хадж за всички правоверни по света. Амин!

29

вещ

преди 3 години

Бпц и поповете да си поправят греха който сториха в храмовете миналата година пеейки молитви срещу гейовете защото не само със стария свещен огън ще е наказанието Божие

28

Креда

преди 3 години

Ето заради такива изстъпления на тези неандерталци не искам да им стъпя в държавата! Тези са много назад в еволюцията на човешкия мозък!