24

Анонимен

преди 3 години

Задулжителна забавачка балаблабла то и владеенето на български е задължително ама не го учат, училищата са безплатни, но не ги посещават.

23

Анонимен

преди 3 години

Тоя е направо гений. "...трябва да изучават и майчиния си език в книжовната му форма." ТЕ НЯМАТ ПИСМЕНОСТ, БЕ! Те нямат МАЙЧИН език. Каква книжовна форма? На девенагари, брахми, телугу, бенгалски, хинди? Почнете направо табелките по градовете и селата да ги пишете на тия езици, че да не им ограничаваме правата. От къде такива гении изпълзяват? Не мога да разбера.

22

Анонимен

преди 3 години

Ако не ги затворят до тогава

21

Анонимен

преди 3 години

До Абеами нали точно този тип интеграция изгони етническите българи от цели региони в страната.няма как да интегрираш 5 ромчета сред 2 българчета.защото се получава обратното българчетата започват да говорят на ромски и съсем нормално е родителите да се притесняват и да ги отписват от тези училища.

20

Христо Христов

преди 3 години

трябва да следваме европейския опит!В белгия почват от 3.5г, в холандия на 4г. Само така ще сменим чипа, както всички проевропейци ни поучават и ще станем европейци като психопата ги ферхофстад.

19

Анонимен

преди 3 години

Всички това е обречено на провал, но мафията ще усвои поредните пари.

18

Гочо Булгура

преди 3 години

Даскалицата да почват да учат ром..ски ,че ще берат ядове с етноса .

17

Христо Христов

преди 3 години

До Абе/21Ми направи още 4 деца, та да са поравно. Какво се жалваш?!

16

Анонимен

преди 3 години

Докато плюете ромите и си мислите, че сте много над тях, ще ви вземат и вашите деца ... Всички сме в една лодка. Омразата към цига ните ще ви се върне на вас, и то двойно.

15

Абе

преди 3 години

Хубаво са решили да ги социализират от 4 годишни, ама представяте ли си в детската група при вашето дете да вкарат 5 ромчета с въшки, бълхи, дървеници и краста, сополиви, миpизливи, не говорят български, за пръв път виждат салфетка, вилица и лъжица...Никак не си представям съвместно обучение на българчета и ромчета

14

Това е много вярно!

преди 3 години

"Децата, които растат в среда на ниско образовани родители, а езикът, който говорят в семейството, не е български, най-често отпадат поради отсъствия, проблеми с училището, семейни и други причини."Децата не са виновни за нищо и трябва да им се даде шанс!

13

Анонимен

преди 3 години

Това е дискриминация спрямо хората, които са положили усилия да се интегрират без да лежат на гърба на обществото това.

12

Дезинтеграция

преди 3 години

А кой е виновен за ниското ниво на образование и лошото възпитание на родителите? Не е само МОН, но все пак имат големи постижения в тази област.

11

Таня

преди 3 години

Имам съседка от малцинството на 50 години,със средно образование и хубава работа.Дъщерите и говорят български горе-долу добре,но не завършиха училище.Внуците и са на възраст от 7,9,12,14 год.Неграмотни и не говорят български,въпреки всичките помощи и детски,които получиха за посещаване на училище.

10

Анонимен

преди 3 години

"Асенова поиска държавата да осигури безплатни детски градини за всички. От ДПС също настояват за такава мярка."Безплатен обяд няма, някой плаща сметката и това са данъкоплатците.

9

Лили Барута

преди 3 години

Трябва ми тежка картечница и тръгвам да интегрирам....до там я докараха в БГ Културни нации като Унгария и Чехия си регулираха отношенията с техните роми,без да харчат средства за някакви интеграции...

8

Тъп

преди 3 години

Някой трябва да вземе някакви нови пари. Образованието в България се свежда *** те да научат в 7 клас азбуката.

7

Анонимен

преди 3 години

Абсолютно е прав г-н Христов. Това със забавачниците ще иска най-вече ресурси, а държавата няма потенциал в това отношение - изгониха се образованите хора и се окрадоха парите от приватизацията. А колкото до електронното обучение - то това е смисъла му - да се загуби усещането за общност. Училището не е само четмо и писмо.

6

Анонимен

преди 3 години

а вие ромите не ги мислете за толкова прости...има си причина поради,която те не искат да се интегрират и тя е финансова.точно сте хванали момента-интеграцията струва пари...ами точно заради това те не искат и да чуят за нея а просто да вземат едни средства от държавата и да изхарчат.а и още ромите много добре виждат,че редовият таканаречен интегриран човек в българия живее зле,за да иска да е като него.а иначе интегрираният човек е плащащият данъци чрез честен труд гражданин на държавата.

5

Анонимен

преди 3 години

и кво, ще ги вкарат на едно, че ни едните да научат нещо, ни другите- тва става, кат се мешат. Дори има в 5, 6-ти клас де са неграмотни ама ги бутат учители, директори.. Тези деца трябва да се учат отделно.. приказката за меда и л**-та я знаете..