44

БПФ

преди 3 години

....наказани да възстановят в пълен размер и с лихвите всички детски, които са получили за това малко то раждането му, плюс глоба от поне 10 000, която ако не бъде заплатена в 6-месечен срок, да бъде заработена с принудителен труд. И никакви детски, за лица които не спазват законите - включително тези за задължителното образование и владеене на Български език. И изобщо не трябва да се съобразявяме какво ни пищят евротолерастите - ако толкова обичат ромовете, да ги приберат в техните страни.

43

БПФ

преди 3 години

Който не е етнически Българин, не трябва да получава българско гражданство, ако не владее български език писмено и говоримо и съответно - да има граждански права, особено право да гласува. Хъxpяците са скитаща паплaч - за много от тях - откъде знаем, че дори са родени в България - а не са се довлекли от околните държави, щом не говорят или почти не говорят Български? А ако чаaаве, тръгвайки в първи клас, НЕ говори Български според възрастта си, то да бъде прогонено, а родителите му - наказани..

42

Анонимен

преди 3 години

До БПФБг езика е сборщина от френски, немски, английски и турски и тн.За какъв език говорим въобще.

41

Анонимен

преди 3 години

Това си беше развъд на малцинство,което паразитира,а сега отново с нашите пари държавата ще учи на елементарни навици този развъд. В крайна сметка за какво плащахте на малолетните малцинствени ? Въпросът е не само да се роди 1 дете,а възпитание и хигиенни навици да не получи! Един път получават пари защото са родили,втори път ще плаща данъкоплатецът да бъдат примитивите обучени на елементарни навици! А после защо сме ги мразили......А за какво да ги обичаме?

40

БПФ

преди 3 години

Стига празни приказки - щом в Конституцията е написано, че владеенето на български език и образованието до 16-годишна възраст са задължителни, то за неспазващите трябва да има санкции, а не поощрения и програми, за които нормалните хора плащат. Едно дете се учи да говори в семейството - и то от най-ранна възраст, преди самото ТО още да може да говори - и това е задължение на неговите родители. Чужденец ако иска Българско гражданство, полага изпит по Български, писмен и говорим, значи ???

39

Анонимен

преди 3 години

Проблемът е ,че този етност е засипан с пари откраднатиот нас под формата на социални.Трябва да се спрат тотално особено детските.Етноса е дошъл тук с нашествието на турците/по Божидар Димитров/600г не е получавал помощи и все още е тук.От 4годишни трябва да им се набива народната поговорка:-Който не работи не трябва да яде.Защо я забравихме?Ето го резултата.

38

БПФ

преди 3 години

До реалнафантазияНе бива с насилие - много по-хуманно е да бъдат прогонени от хубавата ни родина. Който се е интегрирал с образование и труд, ок. Който НЕ се е интегрирал, въпреки всичките усилия и въпреки всичките милиарди, които ние сме заработили с труд - да се маха и да си търси държава.

37

Сат Н

преди 3 години

Те ще ви вземат и ВАШИТЕ деца, не само ромските деца. И ще плачете с кървави сълзи. (Освен ако дотогава не сте станали съвсем безчувствени животни)

36

реалнафантазия

преди 3 години

До 45,Защо не се разбият веднъж завинаги гетата? Ако насилствено не ги накараме да променят бита, културата и традициите си, как да стане тогава? Как да накараме тези хора да се променят? Очевидно е, че те не желаят, всичко останало е оправдания. :)

35

Анонимен

преди 3 години

До Анонимен 38Стига оправдания !!! За ромовото население се хвърлят огромни пари за какво ли не, включително за образование, но полза няма, защото който не желае да учи, няма сила, която да го накара. Обратното също е вярно - ако някой ИСКА да учи, няма как да го спреш, особено в нашата съвременност.

34

Аха

преди 3 години

Цялата работа е да се пробутва политическа и *** пропаганда в детските градини. Забележете, че проблемът се състои в това, че процентът на децата в ДГ е по-малък от този в ЕС.

33

Анонимен

преди 3 години

добре е още от една година...някой знае ли как в ес

32

Планът на бивата ДС

преди 3 години

Всичките етнически проблеми са наследство от бившата комунистическа власт.Схемата е проста, но за нещастие ефективна:Ромите се държат неуки, бедни и тънещи в мизерия, за да гласуват от емоция за БСП и ДПС. (ДПС партията която беше основана от Държавна Сигурност)Българите да им се насажда страх и омраза към ромите за да гласуват от глупава емоция за партия АТАКА и другите нео фащистки формирования, също учредени от ДС.Когато се вземат решения от емоции, те обикновенно са грешни!

31

Анонимен

преди 3 години

"Той се оплака, че МОН не осигурява учебните по турски език"Ами да ходи да учи в Анадола, като иска учебници по турски? Какво по-нормално от това, в България, да учиш български? Турски като иска да учи - купува си учебник и си учи у тях. Аз като съм искал да уча Фортран, съм си купил учебник и съм учил, а не съм ревал на МОН, нали?

30

МНЕНИЕ

преди 3 години

ре , Алепу и скандала с Хотела - Собственост са на ДОГАН и ПЕЕВСКИ .Скандала ще ескалира докато не се вкарат в Затвора Престъпниците .

29

Анонимен

преди 3 години

Реално омразата към ромите не е естествена, а е изкуствено насаждана с политически цели. Разделяй и владей. Планът е ромското население да се държи бедно и неуко за да гласува по определен начин, за определени партии.Когато човек е образован и можещ в занаята си, хората ще го наемат и ще го подкрепят. Няма значение дали е бял, ром, мюсюлманин или христянин. Имах ром за преподавател в университета. Всички го уважавахме.Иван Костов (също ром) беше премиер на България.Образованието е ключът!

28

Анонимен

преди 3 години

най-хубавото и най-уреденото училище в община самоков е именно таканареченото ромско "неофит рилски".цялото обучение е на кабинетна система-математика,бел,химия,биология,география,физика и т.н.на тяхната материална база може да завидят и някои частни училища в софия.огромен двор и физкултурен салон с размерите на малка спортна зала,санирано,газифицирано,обзаведено,с чисти тоалетни и санитарни възли.само и само да се ограмотяват.а познайте колко ромчета посещават това прекрасно училище?20-30...

27

МНЕНИЕ

преди 3 години

Когато Доган и Пеевски започнат да си изтърпяват Присъдите в Някой Затвор , тогава ще започне истинската Интеграция на Ромите и Турците в България . Тези Двамата затвориха достъпа на малцинствата до нормални услуги като образование и работа , набутаха тези хора в ГЕТА . ЕС и България направиха Невъзможното - платиха десетки Милиарди Евра за хората в ГЕТАТА . Но ТУК става въпрос за Двама - Доган и ПЕЕВСКИ ОТКРАДНАХА ПАРИТЕ на БЕДНИТЕ и си направиха Хотели и Пристанища по Акваторията на Черно Мо

26

Анонимен

преди 3 години

До Анонимен 33Владеенето на български не трябва да е задължително.Защо трябва да прецаква следващите поколения с този език

25

Анонимен

преди 3 години

Мда... Така или иначе са почнали да усвояват пари като строят некачествено детски градини... Явно, че им харесва, та сега си правят така нещата, че да се строят още. А че после тия некачествени строежи ще паднат върху децата, това е друг въпрос.