17

.!.

преди 3 години

Аз имам следния *** въпрос! Всеки ден, от щаба, ни казват, че са направени 2000-3000-4000-5000 теста! Та първо как така щаба прави толкова тестове и къде ги прави? После кой плаща и по колко и след това защо аз не мога да ида да се изследвам за короната там където правят тия 5000 теста на ден! Та ..... ????????? Щото явно щаба НИЩО НЕ ПРЯВИ!!!! А само МЕ ЛЪЖАТ, ЧЕ БИЛИ НАПРАВИЛИ ТОЛКОВА ТЕСТОВЕ! АЙ СИКТИР!!!

16

ДДРОнег

преди 3 години

Решението ко й да плаща тестовете ще стане ясно, когато свърши епидемията ...докато се натуткат ...

15

Хах

преди 3 години

Днес разбрах, че един приятел в София е с коронавирус. Обадил се с оплаквания на личния, той го пратил в Пирогов и теста е бил положителен. А от там му казали да си стои вкъщи и да пие парацетамол за температурата. Добре, че намерил някакви връзки в Александровска и успял да си уреди снимка на дробовете, и му казали какъв антибиотик да пие. Е познайте дали не си е платил като поп? И въпреки, че е дал имета и адресите на всички, с които е имал контакт, нито един не е потърсен...

14

Ебльо на 3 морета

преди 3 години

Ще го плаща данъкоплатеца, пък после парите от ЕС към шкафчетата, за черни дни

13

Анонимен

преди 3 години

Председателят на Българската асоциация за закрила на пациентите и член на Надзорния съвет на НЗОК Пламен Таушанов коментира, че тази система трябва да бъде обсъдена, защото виждаме прехвърляне на топката от различни институции и в края на краищата потърпевши ще бъдат пациентите и медиците.Въпросът е кой да я обсъди и утвърди. Този човек дали не е твърде зает да спи изтощен край чекмеджето с пачките, кюлчетата и пищова?

12

Анонимен

преди 3 години

До До9съпругът ми и аз си платихме тестовете 268 лв общо за двамата, защото имаше "положителна" проба на човек от фирмата, в която работи, която при повторен тест от частна лаборатория се оказа че тестът на човека е отрицателен, естествено и нашите общо 4- кръвен и ПСР се оказаха отрицателни. но предполагам че на въпросния господин пробата стои в статистиката като "заразена"

11

До9

преди 3 години

Не трябва пациента да го плаща.Спорно е, че трябва да е здравната каса, защото в доболничната помощ няма как да се изследват неосигурените.Засега е добро решение РЗИ ( бивше ХЕИ) да се занимава, защото те издирват контактните.

10

Анонимен

преди 3 години

За това,че досега нищо не знае, колко лева е получил този симпатяга?

9

Анонимен

преди 3 години

Здравната каса трябва да плаща теста и да е по желание на пациента а не насилствено

8

До 4

преди 3 години

17 лв е била потребителската такса

7

Анонимен

преди 3 години

РЗИ ги плаща.Затова знаят броя на тестуването.Казаха го в самото начало и няма промяна.Тоя Таушанов как досега те е разбрал?Несменяем като Мао Дзе Дун

6

Анонимен

преди 3 години

Дрън Дрън!Като нямаше пътека ковид, как ги лекуваха.Счетоводни драми. И теста е инструмент за диагностика, и се назначава от приемащия лекар.Другата употреба, за откриване и обхващане на огнища е през РЗИ.

5

Бау

преди 3 години

много ясно, че не са пациентите ... Щяха да са по телевизията викайки ако бяха те. Предполагам държавата е отпуснала средства на болниците. Защо този не знае е мистерия...

4

Жо

преди 3 години

Клиничната пътека за приемане в болница при съмнение за Корона вирус е 630 лв.Наскоро имах задух при дишане и линейка ме закара в болница. Междувременно задуха отшумя, но в болницата ми направиха PCR тест за Covit 19.На другия ден ми съобщиха, че тестът ми е отрицателен, т.е. не съм заразен.Въпреки това, ме държаха още 2 дни без да ми правят никакви процедури (освен да ми мерят температурата), за да си "усвоят" пътеката от 630 лв.Аз, пък, трябваше да платя 17, 40 лв за трите нощувки.

3

Анонимен

преди 3 години

Ами нали има няколко свръх богати фамилии, защо не платят те всичко

2

Анонимен

преди 3 години

Не може да се твърди туй, не може да се твърди онуй, ами като не може да се твърди не ни лялакай оправяй се сам.

1

Анонимен

преди 3 години

При всички случаи и обстоятелствата си плаща и народа и аз лично парите в хазната са наши не ваши или там другите хранилки ,,институции ''