246

Готина мацка

преди 3 години

До Човек БожиПрабългарите са езическо, примитивно и жестоко племе-историята го е доказала. Но все пак и те са страдали, понякога напълно заслужено.

245

Човек Божи

преди 3 години

Няма нищо по-съвършено, по-мъдро и по-чисто от живота на Христа. Повечето от пишещите тук не сте мръднали и на косъм в нравствено отношение от ония, които викаха като обезумели Разпни го! И до днес всеки ден вие го разпъвате с егоизма си, с алчността си, с високомерието си, с лъжите и предателствата си, с лицемерието, злобата, лакомията и завистта си. Малодушните са жестоки.

244

Германец

преди 3 години

Добре дошли в 18-ти век.

243

Готина мацка

преди 3 години

До Ямболски цървулТи ли си Динко? Я бягай на браздата, че бежанците от Афганистан влизат в България като в разграден двор. И не говори за религията, защото не знаеш нищо за нея и нейните различия по света, ясна ли съм? Само внимавай да не те "опънат"афганците.

242

Анонимен

преди 3 години

От чутото и прочетеното достигам до жалния извод, че реално хората бъркат понятията "религия", "възпитание" и "етика" по същия начин, по който бъркат и "народност", "етнос" и "религия". Необразовани хора няма да втълпяват на детето ми неща, които не разбират. Религията трябва да се избира от детето когато то престане да бъде дете, т.е. когато е достатъчно голямо, за да РАЗБИРА какво точно е това животно "религия", а не да му се промива мозъка от малко, за да му се вменяват чужди идеи.

241

f

преди 3 години

Много АТЕИСТИ ох тежко им Дано господ им прости за тяхното невежестжо

240

Анонимен

преди 3 години

За да има такъв предмет в училище трябва да има християнско общество като в щатите,Италия,Аржентина, Румъния.Тук не е такъв случая.Имае едно общество на атеисти превърнати от комунистите във войнстващи атеисти.Вместо да изпишете вежди ще избодете очи.

239

Анонимен

преди 3 години

А може ли да е етика?Ако думата има някакво значение още в България!Все пак има доста религии в България - три поне са ми известни! Тях как ще ги отразят? Или ще запълват главите на децата с ненужни знания?За коя професия ще са важни тези знания? Само един може да стане премиер - набожен като бабка от женския пазар! Въй въй!

238

Анонимен

преди 3 години

До колкото разбрах става дума за СИП. И дано така си остане.

237

Мислеща

преди 3 години

Още от самото заглавие се вижда, че много хора /вкл. и авторката/ не правят разлика между вяра и религия. От тук нататък какво да си говорим?!

236

Анонимен

преди 3 години

21 век още хората вярват в богове...

235

Анонимен

преди 3 години

До късно е чадо,От комунисти всичко може да се очаква, но няма Господ-Бог да им слугува!

234

Анонимен

преди 3 години

О не никакъв шанс. Не искам сина ми да вярва в литературни герои.

233

разделяй и владей!!!

преди 3 години

До пияница мистикНовото оръжие на БКП е насаждане на омраза на етническа основа - дело на БКП-ДС.

232

атеистко поколение

преди 3 години

дело на БКП...Покаяние и разплата с Бога ни очакват...

231

късно е чадо,

преди 3 години

Учехте ни за атеисти и ни преследвахте навсякъде от ранна детска въздраст!!!

230

Анонимен

преди 3 години

В училището се учат науки,а ,,религията'' за която говорите не се учи,тя се възприема от семейната среда,и е част от оформянето на цялостната ценностна система.Изучаването на религия в училище ще раздели децата по вяра,и м/у тях е възможно да възникнат различия и религиозна нетърпимост.Това ще е груб акт на провокация ,омраза и разделение на децата в българското училище.Това ще е чиста форма на насаждане на омраза на верска основа,бъдещ зачатък на граждански и етнически напрежения и безредици.

229

пияница мистик

преди 3 години

До ЖоЕ те тези са онези 80% за които каза професора :))) ХАхахаха. А иначе само за справка да ти кажа. Преди година бях на балет и нямаше и едно свободно място. С театрите и операта е същото. Не подценявай българите. Има си и хора потомствени аристократи, уважаващи културата. Да, вярно за повечето културата е да си изтеглиш филм от Замунда :)))

228

Анонимен

преди 3 години

Всичко което го има и създава човекима духовно измерение.Най вече,чрез Словото.Има образовани,занят,но и това се дава отгоре.Преврата сеизроди от хора,които нямаха капкавъзпитание и страх от Създателя.

227

Жо

преди 3 години

КАКВА ИСТЕРИЯ е обхванала атеистите!Прочетете подзаглавието-"Предметът ще е СВОБОДНОИЗБИРАЕМ"Никой не може насила да накара някой да вярва в нещо, което неодобрява. Комунистите 45 години се опитваха да ни накарат да вярваме в "светлий комунизъм, който ще спаси угнетените", но не успяха. Все пак, успяха да създадат у нас поколение от АТЕИСТИ и "сложиха прът" в духовното развитие на нацията.Духовно развитие не означава само църква.Над 80 % никога не са стъпвали в опера или картинна галерия.