Сигурно се изразих недостатъчно ясно и пълно.Днешните шефове са вчерашните "наши деца", подбирани по критериите, които изброих. По-нататък ти си направи изводите.Не, че няма и кадърни хора в БАН. Но те са малцинство и много рядко успяват да стигнат до ръководна длъжност. Ако все пак успеят, обикновено създават малка научна група, която ще свърши няколко задачи успешно. В това време некадърните връзкари, които винаги са болшинство, ще направят всичко възможно, за да разпилеят групата. И успяват
До Анонимен 3Ако се направи добре и е дело на професионалисти, може да стане интересен и полезен труд, представящ аспект от историята на нашата култура.Но в повечето от подобните случаи първо някой осигурява отнякъде някакви пари, след като е представил кратко резюме относно въпросния бъдещ проект.Такива пари се издействат с връзки.После се разпределят в шуробаджанашки кръг. Накрая хващат 2-3 младока и ги задължават да скалъпят нещо, а шефовете пишат увода и се обявяват за автори на труда.
С две думи, ще скалъпят нещо, което ще представят като научен труд, създаден в съавторство с хора от онзи институт, който от години бива назоваван с прозвището "Резилът на БАН".
данни за вече изчезнали занаяти и за гозби, които вече не се приготвят?От трудовете на старите етнографи, дето няма кой да им каже къде и кога са публикувани?Или от днешните етнографи, "изградени" в института, който доскоро се наричаше етнографски, а напоследък вече е И-т по етнология? Само че тези последните са подбирани от някогашното Партийно ръководство на Първичната организация на БКП по месторабота и са преценявани по критерии "т.ъ.п", "послушен", "некадърен",но "от наШте"!
Какви са кулинарните тайни на България?