5

.

преди 3 години

Който се е сблъсквал с класирания по ясли, детски градини и училища в по-големите градове знае че е пълна свинщина. Конкретно за София има разписани правила, които винаги се пренебрегват (смяна на адресни регистрации, местоработи, спонсорства, рушвети, шуробаджанащина ) и който успял, успял. В крайна сметка родители с принципи с невъзможност да правят такива неща страдат. А кой от всичките институции не си върши работата оставам да отгатнете вие - Инспекторат, МОН и районните кметове

4

House M.D.

преди 3 години

Какво е "школо"? Това да не е "ещиличу" на родния диалект на авторката?

3

Анонимен

преди 3 години

И каква ще е санкцията за директорите - нарушители?Защото те са такива, нали? И се възползват от служебното си положение, твърде вероятно заради лична облага.Докога?

2

кака Сийка

преди 3 години

Тя Кастрева отдавна кастри в образованието!

1

родител

преди 3 години

Училищата НЕ са в нарушение. Кастрева да си погледне графика на дейностите по прием в първи клас, издаден от Инспектората по образованието, т.е. от нея. Там си пише черно на бяло, че останалите незаети след трето класиране места се заемат до 14. 09. Нищо не пише за четвърто класиране или критерии, по които да става това записване. Така, че ако има нарушение, то е на тези, написали графика, а не на директорите, които стриктно го спазват буква по буква!