71

Го е направил

преди 3 години

До Тюрк Май не правиш разлика между тЮрки и тУрци.В Османската империя благородниците са османци произхождащи от племето кайъ.До Ататюрк за османлиите турчин е презрително наименование на тюркските племена в Анадола.Турчин е късен етноним,официализиран от Ататюрк.Днешните турци в болшинството си се различават антропологично от някогашните тюрки - монголоидните черти са силно редуцирани,но в Анадола все още се срещат. Ататюрк каквото е можал да изтегли турците към европейците, го е направил.

70

Анонимен

преди 3 години

До kubilalКаква нормална среда, бе? Не виждаш ли, че извратената ви религия носи само мизерия, престъпност, болести и агресия? Европа е в това състояние, заради болестта наречена ислям.

69

Анонимен

преди 3 години

Единствено Китай има правилен подход към исляма. Европа трябва да де учи от тях. Всяко едно кътче от земята където се е докоснал този извратен култ е гнус и мизерия. Където са по-богати пък е кич и чалгия. Ще ми е много весело когато децата на тия радващите се тук ядат свинско насила в изпрвителни центрове след десетина години :)

68

Турчин

преди 3 години

Няма лошо. Все пак всяка държава решава сама за себе си, какво да прави с културно-историческото си наследство.

67

Анонимен

преди 3 години

До Тюркникакви империи не е имало а малко бейлици в Анадола. Виж го на картата къде в тая малка и полупуста територия ще има пет империи.

66

пет катастрофи

преди 3 години

Германия има историческата вина, заедно с Австро-Унгария, днес Цариград да е турски. Целия свят е очаквал, след като България е освободена в руско-турската война да стане лидер на Балканския съюз и да измете Турция в Азия, където и е мястото. Не така обаче са мислили шпионстващите в Берлин и Виена и ни натрапват НЕМЦИ за български князе и царе - ЗАВИСИМИ ХОРА, ИМАЩИ ИМЕНИЯ В Германия, които ако не слушкат могат да бъдат конфискувани. И така България става съюзница на немци и турци и катастрофира

65

Анонимен

преди 3 години

ДА ЗАГРАБИШ ЦЪРКВА, СТРОЕНА В 527 ГОДИНА ОТ ИМПЕРАТОР ЮСТИНИАН ВЕЛИКИ И В 2020 ДА Я ПРАВИШ НА ДЖАМИЯ ПОКАЗВА, ЧЕ ДНЕШНА ТУРЦИЯ Е ПО-ЗЛЕ ОТ РАННОСРЕДНОВЕКОВНА ВИЗАНТИЯ.

64

Тюрк

преди 3 години

До Принципно нефелниАтатюрк е Турчин. Родословното му дърво се крепи на Огуз Турците -> Йълдъзхан (Звезден Хан) -> Афшари -> Караманогулларъ. Тези турци са били изпратени на изгнание заради вътрешните войни още преди началото на Османската империя (Осман Бейлери). Тогава в анадола е имало 9 турски империи които са били от различни турски родове. Исляма разделя турците преди това сме били заедно винаги. АЗ също не съм мюсюлманин но това е истината.

63

Принципно нефелни

преди 3 години

До Горд Турчин Оценявам напредничавостта на Ататюрк,нооо....сега Турция ня Ердоган деградира. Пък и Ататюрк е от Македония - баща му е албанец,а майката от торбешите от Голо Бърдо,тоест Ататюрк няма нищо общо с тюркския ген.. Принципно тюрките в Турция трудно се подават на цивилизоване - неведнъж султани и везири са пробвали реформи и винаги от Анадола се надига реакция на тюркски фамилии и племена. На доста султани и везири е клъцната главата заради опити за реформиране.

62

До Некъф

преди 3 години

До НекъфЕми както е било по-рано. 500 години са ви взимали децата, жените и дъщерите, а вие сте им робували. Пак така ще бъде.

61

До Горд Турчин

преди 3 години

Времето и идеалите на Ататюрк са загърбени. Ердоган клони в груга посока и мнозинството го подкрепя.

60

Некъф

преди 3 години

Въпроса е джанговците какво ще правят без европейците когато затрият европа?Кой ще ги храни тия мързеливци с *** на главите?

59

Анонимен

преди 3 години

Европа е мъртва отпреди 2015 г. с т. нар "бежанска криза"

58

Додо

преди 3 години

До Горд ТурчинТова с "гласуването на жените" е пълна глупост. Жените не трябва да гласуват, защото в тях има силен майчински инстинкт, който им пречи да оцянят истинските опасности на света, в който живеем. Така наречената 'еманципация' на жените, довела до "правото" им да гласуват е основния инструмент, с който беше разрушена европейската християнска цивилизация и наложен модерния неомарксизъм. Погледнете на какъв хал е Запада. Ако човек има способност да мисли не е лесно да се проумее това!

57

...

преди 3 години

До ЕрдоАми добре. Щом така искаш, добре. Знаеш ли колко джамии има на територията на България? Всички джамии, или ще бъдат срутени или превърнати в църкви. А ти се изнасяй към анадола да се дупиш и да се молиш на твоя Господ. Пали платненките и тръгвай, че да не стане като 89-та - принудително да си отидеш. Посред нощ.

56

...

преди 3 години

Значи... всички протестират срещу това, само ЕС не взима решение.Ми тогава, кво правим в ЕС, след като ЕС не може да защити дейтващ паметник на християнската култура????????? Значи ние трябва да им пазим външната граница (на ЕС) а те не могат да вземат решение не, ами позиция, да не се превръща църквата в джамия? Веднага на управляващите трябва да им светне червената лампичка, че нещо не е наред в отношението на ЕС към България. Аз искам България, веднага да излезе от ЕС. Казах.

55

четохте ли

преди 3 години

Прочетох цялата статия. Явно идеята цзанея е в последните две изречения---ЕС руши основните християнсдки ценности. В следваща статия сигурно ще пише, че само Путин и Русия ще ни защитят....толкова са смешни и елементарни. Та, Русия не може да защите собственото си население от глад, емиграция,тероризъм и безпаричие. Всико хубаво, което имаме в България се дължи само на ЕС. Не, на Русия или на Боко Тиквата или БСП.

54

fact

преди 3 години

До Анонименми щото пич, таз, светата софия, не е католическа а православна. Тест е на врагът!Най-добре е от техна гледна точка да стане на джамия. ше го духа православието, а и ше се види колко е кастрат, не мож да си защити храмовете. това - войната на правъславни върсъс исламисти по разлома им е само в плюс. айде сури и да пее мюезин там. да се види кой е шефче и на бутона.

53

анонимен

преди 3 години

Господ ще хорази Истанбул, ще залее този потъващ град и какмък върху камък няма остане!

52

Ердо

преди 3 години

на чия територия е Света София -на турска. Е победителите винаги са прави - ще си правят с нея каквото си искат. Някой от тук пишещите да е дал някога поне 1 ст за някоя наша църква ? А истинските наследници на византия са победителите и-турците. А в ЕС отрекоха "Християнските ценности" още при разширението му чрез новата си конституция.Авторът на статията да не пише глупости, че европ.цивилизация е изградена в/у гръцката-да прочете малко повече история.