79

аналогия

преди 3 години

Плащаме увеличената цена от януари - на ток, вода, хляб, транспорт. Даването на минималното увеличение на минималните пенсии не могат да настигнат поскъпването. Така че сме си все-така бедни, както преди :(

78

Щерю

преди 3 години

От кръчмата у село няма да изляза - 9% ддс, увеличена пенсия...

77

Анонимен

преди 3 години

Голямият проблем заради който има много на брой ниски пенсии е самият начин на определяне на размера на пенсиите. Например с времето пенсии над средната изостават под минималната.

76

Анонимен

преди 3 години

До Анонимен 77Доходите ги укрива работодателят. Стига сте упреквали работещите!Никой работодател не обсъжда с подчинените размера на вноските. Работодателят нарежда- толкова ще плащам, толкова осигуровки ще внасям. Точка.Ти май никога не си работил/а в частния сектор и нямаш представа как се държи "бизнесът". Той командва, възражения не приема, друга гледна точка няма.

75

До 76

преди 3 години

Сега се пенсионират мъжете родени през 1956 година и жените родени през 1958-1959 години. За тези, за които пишеш, родените през 80-те и 90-те години, е много рано да се говори за пенсиониране. Сега средната възраст на починалите през 2019 година е 64 години и 9 месеца, а когато дойде времето на тези, за които пишеш, може да е 75 години. Очакваната средна продължителност на живота е нещо друго.

74

Анонимен

преди 3 години

До 71И заради едни други ощетиха хората, работили и внасяли осигуровки преди '97 год. или '98 год.

73

Анонимен

преди 3 години

Един от многото проблеми при пенсиите е укриването на доходи. За сегашните пенсионери това означава много ниски пенсии, а за тези дето сега укриват доходи означава много ниски пенсии, когато и те станат пенсионери.

72

Анонимен

преди 3 години

До Анонимен 64Пенсионираните на по 55 год. жени повечето не са живи. И няма смисъл изобщо да ги споменаваш. Кажи за родените през 80-те, 90-те год., които са жертва на "прехода"- как ще се пенсионират при голямата безработица, съкращения, болести, стрес, несигурен утрешен ден, ниско заплащане, повишаване на възрастта за пенсиониране...До колко години трябва да работят- до 75 или 80 годишна възраст?Не всички са държавни чиновници, галеници на управляващите.Не всички са софиянци.

71

Анонимен

преди 3 години

Няма пряка връзка между размера на заплатата и размера на пенсията. Връзката е косвена и от съвсем друг характер. Това, което сте написали е за съвсем други пенсионни системи, а не за действащата в България немска система на Бисмарк.

70

задължително

преди 3 години

Пенсийте трябва да са доброволни и който се осигурява ще получава останалите на социални помощи от държавата./ако има пари/.

69

Анонимен

преди 3 години

6,7% е смешно, българския пенсионер мизерства, срамота е възрастното население на една държава да мизерства и измира от немотия.

68

До 62

преди 3 години

Всички знаят нещо друго - размерът на пенсията в началото зависи от размера на осигурителната сума спрямо средния размер за България. Зависи и от трудовия стаж. После зависи от колко години да изминали от пенсионирането. С времето пенсиите намаляват спрямо средния размер и едни добри в началото пенсии, се оказват след време под минималната пенсия. Ако ще и 2 лева да му е била заплатата, ако средната заплата е била един лев, то човекът ще взима два пъти по-голяма пенсия от средната след време.

67

До 67

преди 3 години

Тогава нямаше таван на осигуровките. Наистина имаше едни хора, които с огромни осигуровки само за три години, сега претендират за много високи пенсии, примерно над 10000 лева. Заради тях въведоха тавана на пенсиите и заради тях сега искат да махнат тези три години.

66

Анонимен

преди 3 години

Троловете на ГЕРБ превъзнасят вдигането на пенсиите и го изкарват като голямо постижение. Заради такива хора България няма бъдеще...

65

До 64

преди 3 години

Има нещо вярно в написаното от теб но не е съвсем така. Преди хората от трета категория труд се пенсионираха мъжете на 60 години, а жените на 55 години. Тези с първа и втора категория труд по-рано. Сега инвалидните пенсии са много и пак средната възраст на пенсиониране не е толкова висока. От друга страна много пенсионери продължават да работят, а някои работят и след възрастта за пенсиониране, защото нямат необходимия трудов стаж.

64

Анонимен

преди 3 години

Да, Троловете на БСП са супер смешни , защото само преди 4 години по времето на тяхното правителство на Орешарски тавана на пенсиите беше 900 лева, а минималната пенсия беше 150 лева

63

Анонимен

преди 3 години

за теб няма разлика между 250 и 1200 лева ли ...ХахаХайде да не говорим, че има една група от хора дето се осигуряваха 3 години на максимален осигурителен праг и после си ги избираха, за изчисление на пенсиятаА какво ще кажете за пенсионерите военни и полицаи, които вземат по 15 заплати при пенсиониране накуп и това става на по 50 години

62

Анонимен

преди 3 години

Най ме кефи как троловете на БСП се възмущават от вдигането на пенсиите и го изкарват като подигравка. Заради такива хора БСП няма бъдеще...

61

Анонимен

преди 3 години

С този таван от 1200 лева и вдигането на минималната пенсия, скоро всички ще взимат една и съща пенсия.

60

Анонимен

преди 3 години

Да не забравяме , че над половината пенсионери в България са се пенсионирали на по 55 години.Да преди време хората се пенсионираха на по 55 години, а не по на 65 години.Затова и в момента се говори, че в ЕС към 2040 година пенсиониране ще става на 70 години, защото не могат пенсионните системи да плащат по 30 години пенсии