29

Анонимен

преди 3 години

Аз като разказвах преди десетина години на едни приятели в Америка че като вземаш ипотечен кредит залага и друг имот като обезпечение, ми казваха че не е възможно. Е в БГ е възможно.,за да вземат банките и обезпечение то ако нещо се случи и човека изпадне в невъзможност да изплаща. И имотите винаги ги продаваха на ниски цени и много често на близки до банковите служители лица. Що народ затрихаТОВА Е ЗАКОННО НИЩО ЧЕ В НОРМАЛНИЯ СВЯТ ГО НЯМА. А ЧОВЕКЪТ ДА ИМА ПРАВА ДА ПРОДЪЛЖИ ЖИВОТА СИ НЕ Е.

28

ггг

преди 3 години

Щом прави такива предложения, тогава нека парите да се връщат на кредиторите от бюджета.Защо ще задължават часно лице да извършва благотворителност?Пълна глупост.

27

Анонимен

преди 3 години

Нe вечният длъжник да се премахне, а тия пенсии от 200 лв и тогава вече хората ще могат да си връщат заемите, вие политиците сте виновни къде има 200 лв пенсия бе олигoфрeни прага за бедност в ЕС е 450 евро.

26

Анонимен

преди 3 години

Ти като давaш кредит трябва да има и период във който да си го прибереш и лихваря да се застрахова в случай, че не си получи парите от длъжника. Лихварите ощетяват и държавата и застрахователите и гражданите. Самото лихварство трябва да се забрани и лихварството да се криминализира

25

Калеко Алеко

преди 3 години

Без банките, банковата система, дебитните карти, банковите транзакции, интернет банкирането и другите ползи от банките, съвременния свят, бизнеса и икономиката са немислими ... Кредитите също са опция от която се възползват доста хора, още повече че лихвите им стават все по-ниски...Ако трябва да търсим някой онеправдан това са вложителите с депозитите си, които на практика са с нулеви лихви и в/у техния гръб лежат, както тези с ниските лихви по кредитите си, така и вечните длъжници с версиите си

24

Анонимен

преди 3 години

Аз ви обясних, че личен фалит де факто означава това, което се съдържа в самия термин - фалит като личност. Става те не-личност и оттам връщане няма.

23

Анонимен

преди 3 години

Немо, не си прав, че дълга задължително се наследява. Ако наследниците не приемат дълга(с активите и пасивите), не наследяват дълга на наследодателя. Според мен, трябва да се премахне лихварство като явление. Банките печелят и други услуги и няма да останат гладни. Или поне да се определи някакъв разумен таван, който не може да бъде надхвърлен - прим 5 или 10%.

22

Анонимен

преди 3 години

Някой може да вземе пари на заем, а после да се 0плаква, че не може да ги върне;)Националният омбудсман да ми каже - К0Й е длъжен да им плаща Beрсиите???Или както е прието в BG-то - 3А длъжниците плащат тъпите, а избирателите (индо-българите) само харчат!

21

SDI

преди 3 години

Въпросът с фалита не е толкова лесен, колкото си го мисли тази от снимката, тъй като както има некоректни кредитори, така има и некоректни длъжници, при това огромно количество. За да се гарантират правата на коректните кредитори и длъжници са необходими много на брой мерки и поправки по законите. А по отношение на лихварите - кой нормален човек, който смята да си върне кредита би теглил пари от такива? Това е едно надлъгване.

20

Анонимен

преди 3 години

Трябва да се направят списъци с високорискови кредитори. Всички фирми за бързи кредити да бъдат сложени в този списък.Фирмите за бързи кредити да знаят, че може да не получат реката си обратно. Опрощаването на дългове не трябва да е универсално, защото ше се възползват единствено измамниците, вместо измамените. Адвокатите веднага ще се възползват да измъкнат подсъдимите.

19

Калеко Алеко

преди 3 години

КомунизЪма,Тошовия СОЦ и "Нерушимата българосъвеЦка дружба" научиха нашенския Андрешковец да дири всичките си проблеми в "Загниващия американски империализъм", лошия западен капитализъм, еврейското лоби, масоните, илюминатите, ланшния сняг...и не на последно място в банките, които са длъжни да дават кредити за неотложните нужди на Андрешковците, но когато стане въпрос тези кредити да се връщат съобразно с каузите в договорите, те се превръщат в социално зло 1, за вечно онеправдания пролетариат

18

Анонимен

преди 3 години

Зависи на кого дължиш. Ако дължиш на измамници, рекетьори, на фирми за бързи кредити, които знаят, че дават заеми, за да получат след това рекет чрез законите - да се опрощават дълговете.

17

Анонимен

преди 3 години

Хубава идея, но която ще се използва от кредитните милионери и данъчните измамници да не платят задълженията си.Законите в полза на нумизмата Божков бяха оправдани с липсата на документ за произход за стари огърлици по наследство от бабите.

16

Анонимен

преди 3 години

До Ала-балатова е проблема,че много хора с лека ръка теглят немалки заеми и след това реват и се чудят откого да вземат пари да ги погасят.винаги има риск.а още повече много хора от пуста алчност въобще не гледат какво подписват.а има една много хубава народна приказка с пари и баба знае...

15

Анонимен

преди 3 години

аз не знам как действа системата,но десетки хиляди роми в цялата страна живеят в палати,които са заложени в банки и запорирани от тях,но въпреки това продължават да си живеят необезпокоявани...а българите при запор и извземване на имущество изхвърчат на минутата.българските банки могат свободно да бъдат обвинени в антибългарски расизъм и облагодеталстване на ромите!

14

Немо последно

преди 3 години

Тук въпросът е вече и морален.Сума хора остават в сивата икономика и са в пълна десоциализация, защото са "виновни" че са направили непремерен финансов ход и защото доходите им са такива че и цял живот да плащат, пак няма да успеят да наваксат наказателните лихви, които между другото са чиста печалба за банките.Те не искат да им върнеш дълга, а цял живот да плащаш лихви върху него....най-добре наказателни....а още по-добре и наследниците ти...Тук "втори шанс" не съществува...

13

Анонимен

преди 3 години

До Българиназащо си мислиш,че на запад системата действа по различен начин...и като имигрираш и това ще реши проблема ти!

12

Анонимен

преди 3 години

До Немо Продължениевинаги и навсякъде има риск...който е теглил заем да му мисли...никоя банка не кара никой да взема пари.всички на този свят искат да имат повече мангизи в джоба си...нормално.

11

Немо Продължение 2

преди 3 години

Това може да е смърт, загуба на трудоспособност, заболяване, загуба на работа и много други.В този случай, кредитора разпродава обезпечението по кредита (ако е обезпечен), след което ако не е удоволетворен, разпродава и цялото останало възможно имущество.В случай че и то не е достатъчно, остатъка от дълга остава, като върху него се трупа всяка година ливха в размер на ОЛП+10.Дори и на човека да са му останали някакви доходи и частично да погасява част от дълга, той пак се трупа и...се наследява

10

Българина

преди 3 години

Банките с в дъното на вечния длъжник, много хора емигрират и заради това.