175

Анонимен

преди 3 години

Ами не е за разбиране да си оставиш хората да *** на воля, нито е разбираемо да наводниш цялата държава с мигранти-***, които отиват там само да паразитират и да ги хранят, нито е разбираемо как превърнаха големи културни и търговски средища като Малмьо и Гьотеборг в арена на престрелки, грабежи и организирана престъпност. Но когато нео-либералния модел се настани здраво в една страна, няма как да е друго..!!

174

Питър

преди 3 години

До СашоНапротив, тук става дума за същото, което всички епидемиолози знаят - че да се противостои на вирус с КПП-та е колосална глупост. Просто в наше време некомпетентни в почти всяка област политици вземат всички важни решения. В Швеция поне са се вслушали в гласа на науката, което със сигурност е добра дългосрочна политика. Докато у нас пенсионерите така или иначе умират в мъки, дори като няма вирус

173

Сашо

преди 3 години

Държава, която си остави възрастните хора да умрат в мъки,защото "то и без това ще умрат скоро" няма право даже да съществува...Напротив всички ви разбраха модела - олекотяване на пенсионната система и точене на милиарди за тестове...Ако някой си мисли че има по-гнусни,безотговорни и нагли от нашите политици - ДА ИМА!

172

Idealist

преди 3 години

На края двата модела се съединяват в крайния резултат. Разликата е в скоростта.

171

Анонимен

преди 3 години

И какво никакви мерки, умориха доста народ, а икономиката им като всички други е зависима от износ и внос, и пак спад на БВП. Само което е било за вътрешния пазар с местни суровини това е спасено.

170

Анонимен

преди 3 години

До АзРъсиш глупост след глупост и дори не си даваш сметка за това. Мисля че това което се случва сега оборва твърдението за просто един грип За много хора като 173, тяхното не е било истински бизнес а нещо което се е хранило от момента и никога не е мислило в перспектива.Що се отнася до шведите тяхното няма как да се разбере по простата причина че то не е продиктувано от наука. В случая се мисли за друго а не за хората.Но това е антихуманно и нелепо. Стаден имунитет - такова животно нема!

169

Анонимен

преди 3 години

Далавери с европари или каквито и да било други незаконни дейности не съм вършил, но имаше моменти, когато едвам смогвах да изпълня всички заявки от клиенти, сега е различно, седя и с часове не влиза клиент.

168

Анонимен

преди 3 години

До АнонименТова че ти не си работил и печелил през предните години си е твой проблем. Преди да се въведе тази Карантина без работа бяха само тези, които не искат да работят. Сега е друго, цели сектори са в бедствено положение и то напълно изкуствено, заради мерките.

167

Анонимен

преди 3 години

Далавери с европари, които ни се трупат, икономика ли го наричаш?

166

Анонимен

преди 3 години

До АЗКаква икономика си сринал бе, брачед? Де я?

165

Аз

преди 3 години

Възхищавам се на шведите, единствените в ЕС със здрав разум. Ние си сринахме икономиката заради един по-тежък грип! Нищо и никой не е по-важнен от Икономиката, дори и аз. Когато Икономиката е добре, всичко е добре, включително здравеопазването, когато Икономиката е зле, всичко е провал, дори и здравеопазването.

164

Анонимен

преди 3 години

Престанете с тази безмислица "Стаден имунитет"! Пример: Стадо А и стадо Б хванали вирус. Овчарят на стадо А казал, бал съм ги, която не умре ще оживее! Овчарят на стадо Б казал, аз пък ще чакам стадния имунитет, той ще оправи нещата. И седнали да си пият ракията заедно. "Открийте разликата в двете картинки!"

163

Дельо Хайдутин

преди 3 години

Това е една *** грешка.

162

Дельо Хайдутин

преди 3 години

Когато натискам долния ляв *** се сещам,че трябва да превключа скоростта!

161

пропаднал модел

преди 3 години

С 523 починали на милион жители Швеция е една от най-тежко засегнатите от ковид страни в света. Шведската икономика спадна с 10 %, така че и тук Швеция не реализира предимства. Не знам защо ни занимавате с един очевидно пропаднал модел срещу ковид, а не с корейския модел например заразени / починалиSweden65,137/ 5,280Denmark12,751 /605Norway8,862 /249 Finland7,209 / 328Sud Korea12,757/282

160

Петърчо

преди 3 години

Преди няколко седмици се оказа че само 14% от населението на Стокхолм има имунитет. За да може стадния имунитет да проработи трябва поне 70% и повече от хората да имат антитела. Германия на 190+ хиляди заразени има 9000+ починали а Шведите на 65+ хиляди 5000+ починали. С това темпо едно че няма да постигнат стаден имунитет поне за една година а съвсем друго до тогава колко хора ще починат. Моделът работи само в главата на тези които го налагат. Същите които сега препоръчват носенето и на маски.

159

ДДРОнег

преди 3 години

До АнонименНе е бездействие, драги, а е смятал, че там мнозонството е разумно, но може би е сбъркал:"Тегнел се аргументира, че светът се намира в първия етап от справянето с дълга и неравностойна битка с COVID-19. Ето защо той твърди, че стратегията на Швеция да остави да продължи голяма част от обществения живот, но да обучи гражданите да спазват препоръките за социална дистанция, е единственият начин страната да се справи с тази дълга битка."

158

Вируса до 157

преди 3 години

Като станеш пенсионер. ще се сетя за теб, да прочистя малко системата !

157

Епидемолог на Того

преди 3 години

Абе нашият също, не знам защо тъй..!

156

Анонимен

преди 3 години

До Анонимен"Стадния имунитет все още не е доказан, но явно няма друга надежда засега."И да не стане имунитета - трябва да се прочисти малко стадото и да се облекчи пенсионната система.