27

Леле до 16

преди 3 години

Ти май не си ходил на училище? Точно западните барони събрали армия срещу турчлята- един От Фландрия ги водил! А сръбския крал тогава бил васал на султана и от шубе, в последния момент , обръща кавалерията си срещу християните!!!... на сърбите да се благодарим за 500 години!.. а за Сагия София трябва на Балканите да стане война- превръщането й в джамия е точно такова послание , дано управниците на балканските народи се сетят да стоят обединени!

26

един от вас

преди 3 години

Помислете колко джамии има построени у нас , а в Германия да не говорим.Ако се посегне на светинята Св.София , да се разрушат джамиите по места.Турция провокира християните към подобни реакции.

25

Няма да го бъде!

преди 3 години

Точно турското правителство инициира и плати за реставрирането на скритите стенописи в Света София! А кой реставрира желязната българска църква? Пак турската държава! Има огромна разлика между политическите и другите класи в турското общество. Турците все още имат силна интелигенция за разлика от нас! Ердоган ще си вкара автогол ако наистина посегне на тази светиня!

24

Анонимен

преди 3 години

До ЖИВЕЕЩ В АТИНАНИТО ЕДНА НЯМА,КОЛКО ТИ С Е МЕЧТАЕ НО ТЕЗИ СУНИЩА НЯМА ДА С Е СБЪДНАТ

23

Анонимен

преди 3 години

До Анонимендо 11 и ж нормалните стрни не трябва нито една!!!!Забрана за исляма в нормалните страни.

22

Анонимен

преди 3 години

До АнонименМарш да се молиш там,***!!!!Какви ги дириш в нашти страни.

21

Анонимен

преди 3 години

Когато Вселенският патриарх даваше благословия на униати и католици в Украйна да превземат със сила руски православни храмове, той сигурно не си е мислил на кого ще трябва да се моли за запазването на сегашния статут на цариградската "Св. София". На това му казват недалновидност.

20

Анонимен

преди 3 години

Да погледнем на нещата от позитивната им страна, по примера на дядото на Симеон-Хасан. Аскерът и моряците на султан Мехмед Завоевателя са превзели Константинопол, но не са разрушили църквата "Св. София" така, както в наше време се рушат паметници на Христофор Колумб и маршал Конев, така, както в недалечното минало бяха разрушени статуи на Буда и мавзолеи.

19

kuce

преди 3 години

turcina slusa koy kak lae......

18

Анонимен

преди 3 години

Това ще бъде краят на Турция.

17

Анонимен

преди 3 години

А нашите политици отново спат дълбок зимен сън, пак нищо не са чули и пак ще чакаме.

16

Анонимен

преди 3 години

само един въпрос ,а някой от долу коментиращите знае ли ,какво са са направилисъс света София така наречените ''високо цивилизовани'' западни нашественици по време на кръстоносните походи ,аз да ви кажа ограбили са я до всичко ,не са оставили нищо ,не напразно товашните жители казвали -по добре османци откоклкото кръстоносци

15

Анонимен

преди 3 години

За да падне Константинопол ,основната вина носи същия този двуличен запад !

14

ХР

преди 3 години

*** винаги са си присвоявали чужди неща. Ето гледам Тази величествена Църква на Бог Христос и какво са направили там азиатските гoвeдa? Турили 4 ри Ракети и се кефат че "последния" пророк бил техен и значи всичко е тяхно... Откачените им мераци са срам за цивилизацията и скоро ще бъдат отново наказани, защото Болния Ердогад прекали. Бог е милостив но е Праведен Съдия и ще въздаде Справедливост за всички.

13

Гошо...Тъпото

преди 3 години

До Анонимен 6Константинопол пада под османска власт на 29 май 1453 година.След този...черен ден за света,променил за столетия напред развитието на европейската и световна цивилизация,катедралния храм на Византийската Империя,Св.София поетапно е превърнат в джамия.Както се казва,османците са...снесли кукувичето си яйце в чуждото гнездо и сега се виждат...плодовете на този варварски акт.

12

Сандо-кан

преди 3 години

Да превърнеш църква в джамия-ярък пример на 'толерантността' на *** и мюслиманската религия като цяло. Заграбване или заличаване на християнските символи и потурчване, и обезличаване на народите това им е целта.

11

ЖИВЕЕЩ В АТИНА

преди 3 години

Бре юнаци турски, ходите на джамия а не знаете какво е това. Определение: Джамия е молитвен храм в който се събират мюсулмани и извършват обща молитва. В Атина има над 300 такива официални места, с табелите им и със всичкото им в които се събират мюсулманите и се молят.

10

Анонимен

преди 3 години

*** мамата си тракат като цяло. Знаете ли колко джамий се построиха у нас последно време, с тяхно финансиране разбира се. А колко църкви... Дори църквата в Разград, което се прави сега е финансирана от тях - нищо страно няма. За да може после и няколко джамий да се появят. Тези ни завзеха от всякъде - политика, който плаща ... а ония 240 хрантутници и майка си ще продадат за едно пени.

9

Анонимен

преди 3 години

Прави са гърците турците два камъка не са сложили искали да е правят джамия да си построят, жалко не сме случили на поробители по нашите земи само са грабили една сграда няма наследство от тях, виж по бившата Австроунгария църкви, замъци, университети, катедрали дори само са разрушавали света София по чудо е останала.

8

Анонимен

преди 3 години

До ЖИВЕЕЩ В АТИНАтова не са джамии ,