40

Анонимен

преди 3 години

Преди променяха формата на изпитите и учебните програми на около 4 години. Сега не се свенят да го правят на всеки две. Няма задълбочени анализи, на базата на които да има дългосрочна политика. Но има ударно печатане на НОВИ учебници и помагала по НОВАТА ПРОГРАМА/НОВИЯ ФОРМАТ, които трябва да бъдат купени от народонаселението. Печалбата е гарантирана, числото е поне от 7 цифри.

39

Един мой приятел

преди 3 години

Само стрес прави на децата!!! Да се маха от мон!!?😤

38

6

преди 3 години

Отново поредица от недомислени "проекти ". Като не могат да организират качествено обучение по природните предмети ще ги вкарат в изпитите !? Нищо нама да се получи от тези комбинации ,защото например химия и физика се учат зубрашки , тоеритизирано , без опити и наблюдения и каквито и изпити да им правите никаквамотивация няма да има !А за 4-ти и 7-ми класове изпитите са само стрес , частни уроци , пари и пр.глупости .В тази възраст децата нямат "дълга " мотивация .А и децата не са собственост

37

Анонимен

преди 3 години

Гн Министър, как ще бъдат изразходени парите на училищата от направените икономии по време на ИП - болнични на сметки за ток, вода, газ, гориво, незаети длъжности и тн. Има ли някаква отчетност, финансови ревизии и проверки за злоупотреби.

36

24689

преди 3 години

***, побъркахте децата и родителите с вашите експерименти в образованието. Няма спирка, нали така ?

35

До програмист

преди 3 години

Недей да се правиш на важен, че скоро някоя по-умна от тебе машина, ще ти вземе работното място. Ако светът беше само математика, в България защо няма желаещи да учат математика? Държавата тая година дава право на желаещите кандидат- студенти, които искат да се явяват математика да не плащат такса в СУ. Просто няма желаещи.

34

Споделено

преди 3 години

Какво е това дигитално моделиране?? Звучи ми доста сложно за деца на 11 години да го изучават. Аз съм от по-старата генерация, не бях чувал за подобен предмет. Мислех, че ИТ специалистите го учат в университета. Ако някой си има понятие да обясни . Вълчев ти компетентен ли си да ми обясниш?

33

Анонимен

преди 3 години

Ко става с тоя нали го разследваха ,!!

32

Вирус няма

преди 3 години

Пишете за Пешо Еврото и шефа му Пеевски! Защо мълчите, как се заграбват бизнеси??!

31

Анонимен

преди 3 години

Ahaaaa, видя се, че 40% не владеят български език, щото не им е майчин....

30

Анонимен

преди 3 години

Колко още комбинирано ще се плаща на учителите? Някои за 1, или за 5?Направете справка колко пари се изплатиха за ДЗИ 2020.едни и същи нищо не вземат, а други по 400лв... комбинирано.

29

Анонимен

преди 3 години

Поредното безумие. Оставка!

28

Колега ?

преди 3 години

Кой счетоводител в МОН наложи делегираните бюджети след учителската стачка ?Каквито и да са реформите нищо няма да стане.

27

Програмист 16,

преди 3 години

Това може да е твоят свят, но изразен така е видимо, че е твърде тесен.Светът е много повече от математика. Той включва много и различни лица на световната наука.

26

Анонимен

преди 3 години

С бодри крачки по пътя на Меглена Кунева.Как не му стана срамно - пълен провал на образователната система с този закон,а коронавирусът уби последните оцелели - провал с дистанционното обучение- учениците присъствали,щото учителите им писали присъствия да не се занимават лятото с тях,децата се върнали в детските градини,щото учителките заплашили родителите със спрени детски,с полиция и закрила на детето.Е няма такава държава!

25

Анонимен

преди 3 години

този който знае всичко, не знае нищо -Ф. Ницше, другарю министър, поредна калинка!

24

Анонимен

преди 3 години

на баба ти фърчилото, тия деца ги откачихте от учене, те студентите не учат толкова!

23

реалнафантазия

преди 3 години

До 23,Образованието в България е една конфекция, един сурогат. Талантливите деца успяват въпреки системата, и родителите може да са бедни и без университетско образование, но да притежават здрава ценностна система, която да предадат на децата си. Друг е въпроса дали тези деца после работят за България. :)

22

Анонимен

преди 3 години

От сума години слушам лай на разни истерични загрижени родители. Вижте, ако сте аутсайдери, и децата ви ще са такива и шансът е голям. Роден в гетото или на село носи този манталитет и трудно се променя. Неслучайно училищата в Дружба и Люлин изграждат касиерки, сервитьорки, фризьорки и склададжии, а елитните гимназии- адвокати, лекари, програмисти, архитекти. Разбира се, има редица примери как едно дете надминава простите си родители, защото дори то самото осъзнава как не иска да е като тях.

21

Антрополог Социум

преди 3 години

Tова е чистияТ образ на пълното недоразумение!Никой нормален човек,без гениите и сексуално малтретираните,не изглежда така..този..едва ли е генийй!