6

Анонимен

преди 3 години

До В Гърция е по-хубавогрешиш! всичко отива по разни офшорки! тук остава само нищото! в крайна сметка хората искат почивка и качество, а не богатеене на разни мутри!

5

Анонимен

преди 3 години

65.6% имат намерение да намалят ценатаИмах намерение да уважа комшийката ...ама не стана работатаОт намерение да свалят цената , до реално сваляне БАЛКАН разлика

4

В Гърция е по-хубаво

преди 3 години

Ама каквото оставите в български хотел и заведение, в 80% от случаите ще се върне при вас. Другите около 20% сигурно наистина се губят при чужди инвеститори и в офшорки.Но каквото похарчите като пари в Гърция си остава за гърците. И не е полезно за вашия джоб. Парите излизат от България.

3

Промиха ви мозъците

преди 3 години

Хотелиерите, които работят с чужди туристи, заедно с предприята, които изнасят стоки произведени в България, са хората, които осигуряват приток на пари от чужбина у нас. От тях България печели. От износ на суровини и търговийка между български фирми печалба няма.

2

Не си в час

преди 3 години

До радио хоризонтБизнесът с настаняване няма нужда от хранене, той храни подизпълнители. Хотелиерът е подизпълнител единствено на туроператора и госта.А хотелиерът храни държавния бюджет, общината, счетоводство, охранителни и транспортни фирми, ВиК, ел. дружества, телекоми, концесионери на плажове, заведенията, дискотеките и дюкяните около хотела му, екскурзоводите, авиопревозвачите с чартърни полети, казината, продавачите на кукуруз по плажа.И най-важното - служителите си.15% от БВП.

1

И как да признаят?

преди 3 години

Като миналата година са крили нощувки и няма как да докажат, че тази е по-лоша от миналата.Примерно:Миналата година къща за гости е реализирала заетост за април 70%, но е декларирала 10% и за толкова е платила турстически данък. Как да декларира спад, спрямо миналата година? Нали ще се самоуличи?Тези, които са декларили спад на приходи си плащат данъците. Останалите 56%, които не са декларирали спад на приходите просто не го правят. Изследването е по-скоро за сивата икономика у нас.