9

Flat Earther

преди 3 години

"На Еньовден слънцето се завърта и поема пътя си към зимата" - Заглавието е много точно, Слънцето се завърта/върти над Земята (а, не тя около него), която е плоска и погледната отгоре е кръгла, т. е. с форма на окръжност (като надолу има дълбоки устои, с НебесенКупол над нея),а не на сфера, кактоЗаблуждават от 600 г юдеомасоните и господарите им Илюминатите. Досега Слънцето обикаляше в близост до периферията на кръга наЗемята,която отвсякъде е обградена от високи ледениБлокове на Антарктида!

8

До Anonymouz

преди 3 години

Не мога да включа самото предаване, има някакъв проблем. Затова само прочетох текста. И не разбрах, етноложката от БАН ли е?Ако е оттам, не се чуди. Институтът им е един от най-често разтърсваните от интриги и скандали. И по вестниците ги писаха неколкократно, как чрез доноси с измислени факти предизвикват смяната на директор, току що получил отлична атестация и подкрепен от целия колектив. Но за мястото му наточила зъби една, наскоро защитила дисертация въз основа на присвоен чужд материал.

7

Анонимен

преди 3 години

Към 2 и други сходно мислещиРеално ако погледнете, от 22 юни нататък денят става по-къс. Това се има предвид. Зимата денят е къс и слънцето далече, лятото - денят е дълъг и слънцето близо. Най-дългият ден е 22 юни, а най-късият - на 21 декември.

6

Анонимен

преди 3 години

Такива хладни май и юни не помня да е имало през последните десетина , че и повече години Ако си със северно изложение , на нисък етаж - все едно е март , април

5

Иван Козарев-Балкан

преди 3 години

Требе да има леб и за етнолозите в тази държава;))) То Слънцето тази година не мой поеме пътя си към лятото, а веч си требе и към зимата да се върви;)))

4

До 2

преди 3 години

Не трябва буквално да се приема твърдението. Изразът е народно тълкуване, защото най-дълъг е денят през лятното слънцестоене - т.е.настъпването на лятото. После постепенно намалява до началото на зимата, после пак нараства с "просено зърно" и всичко е в пряка зависимост от слънцето. Елементарно е и всеки го знае, но казаното е от етнолог, което дава обяснението за завъртането на слънцето - преди време неуките хора това са знаели.

3

До 1

преди 3 години

Че то лятото започна преди 3 дни. Има мноооого време да се потим в жегите и да си мечтаем за освежителен дъжд.

2

Анонимен

преди 3 години

По-скоро Кеплер ще се завърти в гроба, отколкото слънцето по пътя си към зимата.

1

:/

преди 3 години

Затлавието звучи тъжно, защото досега нито пролет усетихме, нито лято.