260

stamen- До ТИМ

преди 3 години

И ако във Франция вършат глупости, ние трябва да копираме механично от тях и да вършим същите глупости, така ли?

259

Тим

преди 3 години

Горанов отново се опитва със стратегията разделяй и владей. Да не гледаме далеч. Да погледнем западноевропейските страни какво данъчно облагане имат. Там никой не си позволява такива думи, защото вината българските младежи да са последно място по образованост е на властта. Закрити са 2500 училища. Таксите за университети стават все по-високи. Много дипломи се купуват и затова държавната администрация се напълни с калинки. В западна Европа данък дохода стига до 60% - Франция.

258

Програмист

преди 3 години

Социална справедливост? Неравенство? Класови различия? Трябва ли да изпитвам чувство за вина, защото животът на някои представлява поредица от погрешни решения, породени от мързел и простотия?

257

анонимен

преди 3 години

Образованите хора са натикани в кучешки ***! Управляват явно и задкулисно неграмотни, нагли и алчни хора! Взеха държавата за себе с си и котилата си, а народа се гърчи вече 30 г. в мизерия!

256

Анонимен

преди 3 години

Искаме образовани хора да ни управляват,а не такива които са си купили дипломи.

255

Ели

преди 3 години

То и роботите, и изкуствения интелект имат нужда от подръжка.

254

MGS

преди 3 години

До Анонимен 268Като програмист, ти казвам, много малко от програмистите програмират роботи. Точно роботите не са ни проблем със заетостта нито с доходите. Проблема е, че всички се хрантутят на гърба на програмистите - всеки от нас храни по една махала неграмотници.

253

Ели

преди 3 години

Не познавам човек, който има добро образование в България (не броя глупости като социология), да е зле финансово. Дори тези с липса на такова, ако нямат манталитета на ***, са добре. Престанете да просите от другите и започнете да носите отговорност за собствения си живот. Ако не можете, я Китай, я Северна Корея.

252

Анонимен

преди 3 години

Те програмистите се оказват много социалнонечувствителни, но да не забравят, че роботите, които програмират, скоро ще направят излишни и повечето от тях. Образовани, добре платени, но повечето просто наемници, като всички останали.А Горанов си е манипулатор - разделяй, насъсквай и владей...

251

Анонимен

преди 3 години

Викачите и писачите срещу ГЕРБ,докараха вълна убийства в страната ни и нова смърт и пълнене на гробищата,започнаха да умират хора всякакви,пастори,заразени с коронки,които умират тихомълком сега!Просто потресаващо,колко са безотговорни към България и населението,какви предатели са!

250

Анонимен

преди 3 години

Викачите и писачие срещу ГЕРБ,докараха вълна убийства в страната ни и нова смърт и пълнене на гробищата,започнаха да умират хора всякакви,пастори,заразени с коронки,които умират тихомълком сега!Просто потресаващо,коолко са безотговорни към България и населението,какви предатели са!

249

Анонимен

преди 3 години

Бе дайте да връщаме комунизма направо! Богатите ще ги застреляме в гората, собствениците на фирми ще ги пратим каторга в Белене, програмистите ще ги пратим да копаят камъни а народа отново ще лежи и ще пръди и ще лочи бира по цял ден на гарантирана заплата!

248

Шефа

преди 3 години

Не Владко , не образованите , а богатите!Ако това не се направи се нагнетява социално неравенство и напрежение , в което богатите могат да загубят всичко!Затова в САЩ има такива бунтове , въпреки , че там данъчната система е далеч по-екстремна към богатите от нашата!Но къде ще го разбера твоята недоучена главица, свикнала на необлагаеми доходи от рекет?Твърдо вървим към китайски социализъм , където за такива като Вас ще има незабавен разстрел!

247

Край

преди 3 години

На физиономия го докарва че едва ли не носи държавата на гърба си. Метален тембър и равен тон. Усмивка рядко - много сериозен -много отговорен.Всъщност е слабограмотен - счетоводство в Свищов.Познавам човек с магистратура от там с умствена изостаналост. Не можеше да сметне колко е процента е 7 от 100 даже и с калкулатор. Десетечната запетая без значение за нея къде ще се сложи.

246

Анонимен

преди 3 години

Боко пък обяви, че Горанов очаквал трето дете. Може би има предвид 2-ро...защото той едното го затри и не понесе никаква накзателна отговорност. И за записите, смс-ите и т.н няма да понесе. ОСТАВКА

245

чекист

преди 3 години

И къде е в нас средната класа? Той говори пред кметове-тоест смята администрацията за средна класа. Какви данъци плаща най-необразованата част от населението ни? Това са приказки на манипулатор . Единици са страните които имат пропорционално данъчно облагане и ни една страна в ЕС.В страни като Швеция, Холандия, Норвегия, Канада, Австралия-подоходното облагане стига до 60, 70%.По време на голямата депресия Рузвелт въвежда подоходни сборове до 90%Бягай да си платиш наема образовани господине!

244

Анонимен

преди 3 години

ако ще плащам 40% данък, ще го плащам на някое друго място .... това е сигурно

243

Анонимен

преди 3 години

Напротив,искаме неграмотните чиновници,електорат гербов да плащат повече.Тези даже не си плащат осигуровките-държавата им ги плаща.Така е и в подчиненото "правосъдие".Грамотните хора-учени ,учители,хора на изкуството,лекари/изключвам подставените частници,които смучат здравната каса и им се плаща допълнително/--са зле.Примери-колкото щеш.

242

Анонимен

преди 3 години

На колко места в Европа има плосък данък? Да, образованите плащат повече, това се нарича социална справедливост и отговорност. Тези пари отиват за заличаване на неравенствата между социалните класи, за да няма напрежение в обществото. Неслучайно тези общества са по-богати, единни и щастливи от нашето. Също така, заради корумпираното правителство, което иска да има пачки с по 500 евро в нощните си щкафчета, хората плащат скрити данъци много по-високи от европейските. Данъците ни не са ниски.

241

говнанов е rъз

преди 3 години

говнанов е rъз.Все пак ако някой реши да ми вдига данъците и въведе прогресивен данъксе регистрирам като ООД ,самонаемам се на минимална заплата и ще плащам само 10% корпоративен данък.И левундерите тук ще останат с още малко пари в хазната. Работя като програмист и заплатата ми 6500 чисто - смтятайте колко мога да спестя ако почна със счетоводни схеми.