21

Ф

преди 3 години

А така! Значи вече е важно обеззаразяването на въздушната среда... А как се присмиваха на руснаците които го правят от самото начало и го правиха също в Сърбия и Италия. Само о само да кажат нещо срещу тях, макар че в Русия има много натрупан опит по вопроса и се справяли с доста епидемии както в страната така и в чужбина.

20

НЕКОЙ

преди 3 години

Защо така Ви е страх за жалкият Ви животец ?!

19

Анонимен

преди 3 години

Професоре, първо казва се "кластър", а не "клъстър", второ кластър означава натрупване или струпване, в конкретния случай натрупване (струпване)на хора. Тъкмо такова натрупване при наличие на 1-2-3 заразени става огнище на зараза. Не би ли трябвало това населено място да бъде под строга карантина, та да се разбере как стоят нещата и накъде отиват? Защото ние, българите, не се отличаваме с голяма дисциплина и като нищо Ковид 19 може да се разнесе за няколко дни.

18

Анонимен

преди 3 години

Онзи ден придрожавах бащата да му махат гипса в ортопед. отделение (като минахме през личната и ренгена). Освен аз,той и една санитарка други с маски НЯМАШЕ. Нито маски,нито шлемове,нито ръкавици. Не очаквах такава безотговорност от мед.персонал, а ги гледам не са и първа младост.

17

Sofiqta

преди 3 години

До Манолов То в София е и половината населени на България - кво предлагаш???

16

Анонимен

преди 3 години

Ето защо руснаците дезинфекцираха основателно 7-8 пъти цялата Москва. А ние?Ние налагаме глоби на недисциплинираните.------Думата "основателно" какво трябва да значи в този контекстт бе, русняк?

15

Анонимен

преди 3 години

Трябва, Иво трябва .В грешка тежка си!

14

Манолов

преди 3 години

Умник всезнаен - "По-скоро заразата трябва да бъде ограничавана в клъстерите", ами София-град е територията на най-големия "клъстер", КАК го ограничавате?

13

Анонимен

преди 3 години

Страхотно! Това значи, че климатиците ни убиват. Затова и вирусът се разпространи толкова бързо по цял свят. Представете си в един полет от Китай до Щатите колко пъти се "претака" въздуха в самолета!

12

Анонимен

преди 3 години

"Да се разбира ли, че на някой болен мозък ще му дойде добре дошло това твърдение за финните прахови частици и понеже те пък се предизвикват от движението на автомобилите да изкарат и тях виновни та да ограничат движението."---------------------------------------------Управляващите могат да въвеждат ограничения и мързеливски да гледат и да чакат ефект и могат активно да дезинфектират околната среда и да подобряват условията за живот на гражданите в съществуващата пандемия. Ние какво избираме?

11

Анонимен

преди 3 години

"Вирусът се задържа във фините прахови частици"-------------------------------Ето защо руснаците дезинфекцираха основателно 7-8 пъти цялата Москва. А ние?Ние налагаме глоби на недисциплинираните.

10

Гледам Тв

преди 3 години

Бате Бойко няма да Ви даде да затваряте отново, защото потреблението спада и приходите му намаляват. Отделно, че приказките на НОЩ са девалвирани за повечето хора.

9

о

преди 3 години

До Анонимен 3За какво изходно ниво и носене на маски говориш бе човек...Излезни малко навън и виж, че живота си тече, няма камиони с трупове и има достатъчно чували...

8

Няма рушвети

преди 3 години

Всички "лекари" от другите специалности си загубиха пациентите и рушветите... заради този вирус и сега се скъсват да дават подобни съвети .

7

Амиии...

преди 3 години

Добре де връщайте ги...ше си лежа в къщи...жена, кюфте и салатка с "мезе"...добре, ама и заплатката да ми върви, екстра ще да е! Иначе не.

6

Анонимен

преди 3 години

ако се блокират всички махали в българия за 1м. и вирусът ще изчезне..По този повод четох следния вицАсан чул, че пак ще въвеждат карантината и попитал "И кво сега, пак ли ще трябва да си мия ръцете?"

5

До 4

преди 3 години

Много вярно отбелязано. Да се забрани движението на лични автомобили в слънчеви дни и да се насърчи изграждането на градски железници.

4

Анонимен

преди 3 години

Да се разбира ли, че на някой болен мозък ще му дойде добре дошло това твърдение за финните прахови частици и понеже те пък се предизвикват от движението на автомобилите да изкарат и тях виновни та да ограничат движението.

3

Анонимен

преди 3 години

Мерките не трябва да се връщат, но блокади на огнища трябва да има и повсеместно носене на маски. Цената на които трябва да се върне на изходно ниво.

2

Анонимен

преди 3 години

Това е истината и просто прекалено уплашените трябва да я приемат. Защото и да не я приемат, тя по-малко истина няма да стане.Вирус е. Заразен е. Но това не може да епричина допълнително да се усложняват нещата и хората да седят затворени с месеци, години или цял живот. Няма кой да ги храни. И това е също истина. Човек трябва да живее с този вирус. Както и с редица други.