24

Анонимен

преди 3 години

Експерт!?Аз не съм експерт, но това ми е ясно от момента, в който чух за Вагнер.

23

Хе,хе!

преди 3 години

Русофилчетата веднага включиха истеричните си крясъци в защита на военните идиотии на Кремъл. Ревете, русофилчета , но не можете да скриете напастта на руските попълзновения по света ! Като октопод е Русия - обхваща всичко , което САЩ пуснат свободно ! Целта е една : Световна хегемония ! Хе, хе ! Хегемонията на пияндурниците и *** ! Това сме го виждали и патили !!!!!

22

Анонимен

преди 3 години

Големият"експерт"Трат най-добре е да се разкара от хоризонта и със своите "анализи" да гали ушите само на своите господари.

21

Анонимен

преди 3 години

Руслан Трад обясни, че официално няма как да се установи връзка между Кремъл и наемниците от "Вагнер", но Руслан Трад я установи неофициално, защото е силно умен и добре платен. Обаче е истина, че откакто безопасността и сигурността в Централноафриканската република се осигурява от "Вагнер", в този разграден до неотдавна "двор" цари мир и спокойствие, а господстващите в близкото минало в ЦАР терористи са натикани в мишa дyкa.

20

Христо Христов

преди 3 години

Значи руснаците се учат от янките, французите, белгийците и тнт.Въпросът е ко ши праим с присъдите на милошевич и караджич, след като янките обявиха съда в хага за незаконен?!

19

Анонимен

преди 3 години

Експерт викаш, а? Хич не е ясно що за експерт е, но е ясно че се препитава от хранилката на Сорос.

18

Анонимен

преди 3 години

И по какво е експерт тоя бухал?

17

Доналд Тръмп

преди 3 години

Тоя ако е експерт ,да каже нещо и за нашите частни армий, в сащ има доста такива и са специалисти в избиването на невинни жени и деца

16

Анонимен

преди 3 години

Може да ти са братя американците,но с нас нямаш нищо общо. Запомни годобре.

15

Анонимен

преди 3 години

Пак да кажа ЧВК Вагнер, в качеството си на частна военна компания, в Русия, не съществува извън медиите.Спец отдел, секретно звено, и пр. може и да приема за истина, но под контрол на дадено ведомство и в синхрон с държавата.Това някой решил да събира разни бивши и да си прави частна армия, и да я предлага за решаване на държавни проблеми е нереално. Такива са извън закона и се преследват като ОПГ. Единственото прикритие, може да бъде охранителна фирма, но попаднат ли на качулатите и до там.

14

Сата НАТО

преди 3 години

Ердоган добре ги лекува в Либия.

13

Този Труд

преди 3 години

Няма ли си друга работа ?Сетих се. Няма си .Но пък му плащат от фондация "Отворено Общество " или от друго някакво антибългарско общество ,Да бръщолеви глупости !

12

SS

преди 3 години

Наемничеството е от дълбока древност.И все повече ще намира приложение в съвременните конфликти.Прочетете приватизация на войната в гугъл и ще ви стане ясно.Работил съм в межд.компания в сферата на сигурността и съм бил на такива екзотични дестинации,че за тях може да сте чели по учебн по география.Но никога няма да стъпите там.

11

Анонимен

преди 3 години

До Анонимен 7Не го охранява никой. Мятай се на трактора и отивай да си "набереш" злато.:))))

10

Krom

преди 3 години

Наемническия модел не е особено нов. Историята познава много такива случаи - гурките служещи в САС, наемниците на белгийския крал Леополд с които превзема части от Африка, защо не и каперите на английската кралица или пък .. швейцарската гвардия на Ватикана? Тези обаче са по особен модел - такива които "нямат връзка" с държавата. Принципно по цял свят разузнаванията и военните ползват такива хора без държава, без произход и история. Тези не са изключение.

9

Анонимен

преди 3 години

Днес бг прави реклама на вагнерите а те почнаха да се телепортират в друг свят от дроновете на ердоган! Но нищо не пишат тука за истината какво се случва! Явно го боли ама русия със своите ваг... яде калая от всякъде, 24 часа бомбите на ердоган стоят на небето турция разкодира и блокира радарните системи на с400

8

Анонимен

преди 3 години

Вагнер ги измислиха западните журналисти за да впечатляват публиката си с смилаеми статии. В централизирани държави, като Русия например, за всички задачи които трябва да се изпълняват в името на държавата, има държавна агенция, служба и пр. с всички предимства и недостатъци на държавата като работодател. Останалото се нарича ОПГ (организирана престъпна група) и с преследва в такива държави. Западния мисловен модел допуска наличие на частни стратегически интереси и съответно частни армии.

7

Анонимен

преди 3 години

А златното находище край Челопеч "Вагнер" ли го охраняват?

6

Анонимен

преди 3 години

До ЩоМного руско звучи, ще вземе да навява на разни мисли ......

5

Що

преди 3 години

Се кръстили Вагнер? Не е ли по логично Чайковски?