16

истинко

преди 3 години

Браво! В учението е истината! Който разполага с качествено образование той просперира! Другото е глуповини! Ако сме умни, вместо да наливаме пари в бездънната каца БАН да ги дадем на СУ! Поне ще видим ползата от тях! Иначе добро и качествено образование с пръдня не се прави!

15

Анонимен

преди 3 години

До професионалистАми откога говорим.Вместо да се дават стотина милиона за издръжка на паразита БАН, тези пари да се дадат на СУ.БАН-ските кадри и без това преподават на по няколко места. Нека да идат на щатни длъжности там, където сега преподават срещу хонорар. Никой няма да им пречи и във ВУЗ да правят наука (ако могат).

14

професионалист

преди 3 години

Като преподавател само да кажа, че сме сред последните в България по заплащане след другите институти (защото пък те не се университети), т.е нямат едновременно хуманитарни, природо-научни, стопански, богословски, медицински науки - нямат универсум, но имат заплащане понякога 2-3 пъти по-високо от това на СУ:доцент ок. 900 лвпрофесор ок. 1200 лв

13

Честно

преди 3 години

Късно е либе за китка. Студенти желаещи да ходят в С.У да учат, не останаха.

12

Само да напомня..

преди 3 години

... на експертите, че класиране в първите 1000 означава да си в ТОП 10 на световните университети. Абсолютният елит.

11

Мдаммммм...

преди 3 години

...експертите от градския транспорт и оборите налазиха смело в темата....Мараба, експерти!

10

Анонимен

преди 3 години

Фалшива новина, или манипулирана класация или сме на 601630 юясто или нещо такова.

9

Че как иначе

преди 3 години

Право с матури и пак може да има найс-то класиране, докато попълнят бройките.С този напредък още с хиляда места ще се изкачат......отгоре надолу.

8

Бубето

преди 3 години

Проф. Анастас Герджиков е най-слабият ректор на СУ! Да си подаде оставката!

7

fg

преди 3 години

I na 1vo myasto da e si ostava balkanska kochina

6

Митко 21 см

преди 3 години

В Софийския приемат студенти. Всеки който намери сградата и занесе лична карта и 1 такса семестър се приема. Това е изпита

5

И науката ни щеЖивне

преди 3 години

и ще се избави поне до известна степен от шуробаджанащината, когато на БАН се отнеме правото да подготвя докторанти (да търгува с редовни и задочни докторантури).Ако кандидат-докторантските конкурси се провеждат в университетите, малко по-трудно ще е тройкаджията да спечели конкурса при условие, че в него участват и няколкото отличника на випуска. В БАН обаче това се случва ежегодно.И във ВУЗ свако и бако ще гледат да пробутат своето дете, но от кумова срама ще се намери бройка и за отличника

4

Анонимен

преди 3 години

И тия като спорта.Излишни емоции.

3

Откриха топлата вода

преди 3 години

Изследователската дейност на университета е определена като висока._________________________________________________________________Още преди години си каза ясно - по света наука се прави в университетите! Хрантутниците от БАН наддадоха вой, че по света има и научни центрове без преподавателска дейност. Но пропуснаха да кажат как се организира тя там, как се възлагат проекти и най-важното - как се получава възнаграждение. Във всеки случай, не като у нас - работил не работил и хоп, заплата!

2

Анонимен

преди 3 години

В топ 20, има 10 университета от САЩ, 5 от Англия, 2 Швейцарски, 2 от Сингапур и 1 Китайски. Руснаците добре се представят, имат университет на 74то място Ломоносов.

1

АНОНИМЕН

преди 3 години

Класации за баламурници. Защо не вземат тези от челната петица да измислят най-накрая ваксини против Ковид -19, лекарство против рака, детският паралич и др. такива. Всички гредат таксите и на никой за наука не му дреме. А че нивото на нашето висше образование е ниско е така но това бе по заповед от запада. Девизът всеки кандидат студент студент на есен доведе до това да има и там свободни места защото се навъдиха десетки нелигитимни Вузчета и филиалчета и местата станаха повече от абитурентите.