75

Ме

преди 3 години

Трябва и паметниците от Руско робство, да бъдат премахнати!

74

Читател

преди 3 години

Интересни факти има в документите за търговията с роби.Всъщност Турските пирати които са контролирали африканските крайбрежия започват тази търговия с африкански роби.По това времев цял свят е било съвсем нормално да си имаш роб.И тази търговия въобще не е била насилствена.Вождовете на африканските племена с удоволствие са продавали съплеменици на турците за по някое мънисто или топче плат.А те ги продавали на англичаните . По късно и евреите са се намесили като посредници щото падали кинти.

73

Анонимен

преди 3 години

До Анонимен 77"Нашите комунистически паметници кога"?Уместен въпрос, особено като се има предвид, че те са свързани с бая по-големи сатрапи от робовладелците на които в момента им събарят статуите.

72

Анонимен

преди 3 години

Наште соц паметници кога? Дато комунистите са ги нацвъкали под път и над път. Само грозят пейзажа

71

Анонимен

преди 3 години

"Под Игото" - Айвън ВейзъвРоманът разказва за Британското робство на индианския и африканския народ, под робството на Краля на Великобритания.

70

Чебурашка

преди 3 години

А у нас руските роби държат на паметниците на поробителите, които сами са издигнали!

69

Анонимен

преди 3 години

До До 65 от 60/68"Признават вината си" и "признават, че такова нещо е имало" са две различни неща.И това е без да намесваме политиката в която политически опоненти се опитват да печелят дивиденти като съдят за събития тотално извадени от контекст. Великобритания се бие на живот и смърт в Европа, но ще остави хранителните си продоволствия да изхранва индийци. Йеп. Между другото, не видях да казваш нищо за това което казах какво е било под Махараджите, които реално са били реалните управляващи

68

Анонимен

преди 3 години

като са почнали всички, да почнем и ние - да махнем всичките джамии, че напомнят 500 години робство..

67

Анонимен

преди 3 години

До Само си мисляНе ти се удава мисленето.

66

Само си мисля

преди 3 години

Именно поради робството и ограбвавето на колониите си Британия става Велика и Много Богата Британия. Именно това богатство им дава възможност безпроблемно да се съсредоточава в научен и технически прогрес и да се превърнат във водеща сила. Сега да отричат и изхвърлят хората благодарение на които това е станало възможно е безкрайно двуличие

65

До 65 от 60

преди 3 години

Всяко събитие от историята може да се разглежда поне от две гледни точки . Но специално за Бенгалският глад /и Ирландския междувпрочем/ англичаните признават вината си , макар че е не съм чула да се извинят официално, така че ние няма защо за спориме. Факт е.

64

Анонимен

преди 3 години

Лудост

63

Анонимен

преди 3 години

Западните диктаторски държави в Западна Европа съществуват до 1975 година, до смъртта на Франко и Салазар в Испания, Португалия.На Балканите, в Гърция има военен диктаторски режим до края на 70-те години. Наричала се е Хунтата в Гърция.Западните европейски държави Великобритания и Франция имат колонии в Африка и Азия, Франция се връща като колонизатор във Виетнам след ВСВ.Великобритания в американските си колонии в Северна Америка развива Робовладелски строй.

62

Анонимен

преди 3 години

До До 44/60Приятелю, един въпрос е, че индийците са чакали англичаните да ги нахранят, друг, че хранителните доставки са били отклонени в посока воюваща Европа. Че е имало решения които са били дискусионни имало е (затова и казах, че ги е имало), но това не променя факта на нищо от това, което казах.Индийците преди идването на англичаните са били мачкани още по-жестоко от местните Махараджи,включително и са измирали от глад. Време е да спрете да мислите от гледна точка на съвременните ви идеи

61

До 60

преди 3 години

Напълно съм съгласна .Но добри или лоши за другите - това си е тяхната страна, и тяхната история която ги е направила това което са. Разбира се че са били врагове е дори изверги за много държави. Но това не значи, че трябва да се отказват от хората които са направили много за Тяхната държава. И да ги унищожат защото на някой не му харесва .В такъв случай,да могат да почнат от Чърчил .

60

Отмъщението на Садик

преди 3 години

Евгений Бакърджиев беше пръв! Шест дни той бори с взрив и телевизионни камери сградата на Мавзолея (на Георги Димитров, не на княз Александър Батенберг)! Година по-късно талибаните последваха примера на наш Евгений и с картечен огън събориха скална статуя на Буда в Афганистан. След това дойде ред и на статуите в Археологическия музей в Багдад, столицата на Ирак, освободена от войските на Джордж Буш II! Последва го и Палмира, сравнена със Земята от освободителите на Барак Обама. Сега и Лондон...

59

Анонимен

преди 3 години

До 45Вее ако е в чужбина, нема проблем ;)

58

Анонимен

преди 3 години

Утопия е свят,в който всички са равни! Всеки се ражда с различен интелект и предпоставка за последващо развитие ,застой или регрес! В този ред на мисли ,защо ако всички сме еднакви черна Африка никакъв принос за развитието на човечеството? Някой знае ли име на велик учен или откривател живял в Африка? Говорят за смесване на раси и култури,а какво културно наследство има Африка?Вудо магия и дървени маски?

57

До 44

преди 3 години

Хора не си показвайте липсата на знания пред всички , поне . ОБРАЗОВАЙТЕ се преди да пишете глупости. Няма да те образовам само потърси за последното хуманно дело за което Чърчил казва че умрелите индийци никога не са много- 5те милиона умрели в Бенгал за които Чърчил не си помръдва пръста , а те са част от великата Британия ..

56

Анонимен

преди 3 години

Да премахнат и всичконпроузводно на тези компании ... ще остане една гола пустош с 2-3 пъба