6

Гларус

преди 3 години

Ех и ни ще си имаме най сетне остров!! Както имаме Български Лувър, така и Българска Корсика!!! Догодина може и втори по-голям...като Мадагаскар!!

5

Анонимен

преди 3 години

До TeoЛюбопитен факт за Черно море е безкислородната му вода. То е най-големият воден басейн със слоеве от вода, които не се смесват по между си (меромиктичен басейн). Това позволява и съхранението на предмети в морето. На дълбочина над 200 метра почти няма живот, концентрацията на сероводорода(!!!) е голяма и не позволява проникването на кислород, като по този начин дървото и въжетата се предпазват от гниене.До момента са открити малко кораби на дълбочина над 30 - 40 метра - според профес

4

Анонимен

преди 3 години

И ние сме дали принос черно море да си е черно, прстили сме им кафевото...

3

Teo

преди 3 години

Нормално - погледнете положението на черно море. То е като апендикса при човека - крайна точка - одходник на Европа през Дунав и на Азия през Босфора. Каквото влезе, няма как да излезе. Заради това и под 120 метра няма живот.

2

Анонимен

преди 3 години

Бас ловя,че тези острови с пластмасова смет идват от Истанбул,там сметта е на всяка крачка, особено покрай морето или се изхвърля от корабчетата плуващи в морето,трябва ЕС и Черноморските държави да спрат замърсяването в Черно море, от Истамбул изхвърлят и друга смет в Черно море,това трябва да спре!

1

Анонимен

преди 3 години

Тази статия е голяма глупост..