8

икономист

преди 4 години

До Анонимен 6Този сектор е перфектният пример за това, че пазарната икономика никак не работи. Понеже продукцията е с ниска добавена стойност, държавата трябва да субсидира производителите, за да оцелеят, което изобщо не е пазарно, но пък трябва да се направи, защото всички ние потребяваме земеделската продукция. Това е още едно доказателство, че производството многократно надвишава потреблението. Ако не са държавните субсидии и помощи, тази продукция ще се изкупува буквално за без пари.

7

Waffen SS

преди 4 години

""Най-активни са италиански фирми, но не плащали много""Ами те не са дошли да плащат,а да получават,почти без пари.Това се нарича неолиберална,демократична псевдо-пазарна икономика.Целта е богатите да станат още по-богати,а бедните да станат още по-бедни и да водят мизерно и жалко съществуване.България е превърната на дребен аграрен придатък,чийто находища на полезни изкопаеми са дадени на престъпни концесии водещи до ограбване на страната и замърсяване на природата и бум на канцерогенните забо

6

Анонимен

преди 4 години

Земеделците и фермерите са прецакани навсякъде по света.Големите вериги просто не искат да дават пари.В Англия литър мляко на едро е 28 пенса,а в магазина е 1 паунд.Същевременно бутилка мин.вода 1 литър на дребно е 1.50.Водата по-скъпо от млякото!?

5

икономист

преди 4 години

Сега разбрахме, защо черешите на дребно са толкова скъпи, проблемът е, че италианците им дават левче на едро, а преди явно за стотинки са ги изкупували на килограм. В София са скъпи, защото младите и платежоспособни хора са там, а в провинцията са по-евтини, защото има само пенсионери и няма кой да купува. Сигурно и при доматите е същата схема. Не, че не се произвеждат домати, както се твърди, а явно продукцията се реализира в чужбина, и е предимно от чери домати, които се харесват на запад.

4

дедо Ташунко

преди 4 години

В Мюнхен черешите вървят по десетина евро килото. Италианеца предлага смешна цена. такива са търговците и прекупвачите - б.анди.ти. Един лев е подигравка с труда и потта на производителите, отсъства елементарна почтеност.

3

Предприемач

преди 4 години

Купуват ги за левче. В Софийските магазини по. 7- 8 лв. Скъп транспорта до София. Цели 47 километра са. Оскъпяват плод със 700 процента.

2

Анонимен

преди 4 години

До azПисали са - левче.

1

az

преди 4 години

пишете по колко изкупуват килото , не само ала бала.