34

Един там

преди 3 години

Тук явно 90% от хората работят за Немски, Американски, Швейцарски и т.н компании. Всички сте с вили, имения и огромни апартаменти.. Не останаха норнални и бедни хора във форума! От успели по-успели.. Евала!

33

Анонимен

преди 3 години

Хм, всъщност с жена ми винаги сме работили доста от вкъщи. Работим в немска и швейцарска компания и още от години сме от вкъщи поне 3 пъти седмично. Имаме разкошно тихо жилище с обособени работни кътчета. Имаме кабинет, може да се работи от терасите, може от хола, от спалнята. Паралелно с това имаме 2 вили, на които се редуваме да ходим и да работим от там. Какво промени коронавирусът в ежедневието ни?! Абсолютно нищо.

32

Анонимен

преди 3 години

Няма да отварям провинциалистите и кандидат провинциалистите ЗАЩО е тъпо да живееш заобиколен от селяни а наоколо да се носят миризми на тор и домашни животни.Не че в София е добре но в бг провинцията е отврат.Виж на френската ривиера става........

31

Анонимен

преди 3 години

Не знам много е гадно в големите градове. Аз съм на 42г и вече много ме дразни градския шум, забързани хора - направо като ги гледам как с празни погледи бързат насам-натам и лошо ми става.До година би трябвало работата си изцяло онлайн да прехвърля и мисля в созопол или сарафово да си купя къща.

30

Анонимен

преди 3 години

До Анонимен 16Ти си толкова софиянец колкото и всички останали селяни които се мотат в София !!А Дондуков НИКОГА не е било приятно място за живеене.Ня,ал бил село?!Айде ниц бе !!Това че баща ти е продал къщата на село не те прави гражданин.И е хубаво че си се върнал на село защото "кръвта вода не става" са казали хората.Явно селското в теб никога няма да умре!!П.П. И софиянец се пише с МАЛКА буква, неграмотнико!!

29

Анонимен

преди 3 години

Да живееш на село при аборигените...........ОТВРАТ !

28

анонимен

преди 3 години

Ходете в големия град, панелки по 100к евро да искаш. В същото време къщите в селата падат, защото няма кой да им смени 2-3 пукнати керемиди. От съседните на моята вече излизат лисици и чакали, а самите къщи не се виждат от дървета, пълна разруха.

27

Релакс

преди 3 години

Отиваме към четири дневна работна седмица и хоум офис при когото е възможно.Добре е за служителите и за семейството .Редно е големите вериги като Кауфланд, Метро, Лидл да направят така,че всяка Неделя да се почива.Служителите им ще са в пъти благодарни и шанс за кварталните бакалии да работят.

26

Ще се сетите !

преди 3 години

Крайно време е ! Селянина от Кърджали примерно може да си програмира и от там, няма нужда да е физически в София, с жена си колата 2 те си деца, които пълнят детските градини, задръстванията и всичко останало.

25

Така ли?

преди 3 години

Това са пълни глупости! Като жена на почти 43 г., родена и израстнала във Варна, мога да твърдя, че ми е писнало вече от живот с комшии. Даже от шум и вибрации на съседски климатици и шум от автобуси и коли получих нервен стомах, а това много боли. Мечтая си за къща с двор в околните села на Варна, но се съобразявам още с ученик, затова плащам скъпи квартири. Дистанционно може да се работи отвсякъде.Ако си в къща, не пипаш копчета на входната врата на блока, на асансьора и т.н.

24

Анонимен

преди 3 години

Не коронавируса а животът и техническият прогрес ,,подгони" хората в градовете. и то отдавна .Няма как младите хора да останат на село ,защото няма какво да правят.Един комбайн замества жетварите от едно време.Трактори,плугове,брани,сеялки ,косачки и т.н. се обслужват от няколко души.А останалата част от ТРУДОВИТЕт хора са в града или столицата,да си изкарват прехраната-шофьори,сервитьори,пикола,общаци,зидари,мазачи,строители.Няма да има вече села като преди 70-80 години,никъде!!!

23

МАЛКО ФАКТИ!

преди 3 години

Нали знаете, че ако Краля Слънце пускаше комикси и инфографики от Facebook, мисирките само с тва щеха да се занимават ден и нощ, без да спят и ядат?

22

СЕЛО, СЕЛООООООО....

преди 3 години

...Корона вирус не видело.... елате "на София" да мизерствате. ЗаповЕдайте!

21

До Димо

преди 3 години

А да си чувал за изобретението наречено автомобил?С него си за 15 минути в града,работиш там и вечер след още15 минути си в селото. Няма да слушаш пиянските изпълнения на съседите, ще си имаш двор със зеленина, тишина и спокойствие.

20

BAN-нат Ха!

преди 3 години

И кво? BAN-нат съм, но пак пиша квото и когато си искам.Ко праим? ***. BAN-ват ако пишеш против ГЕРБ. Нормално да ви обиждат на ***.. то вие пък не се и обиждате, така че всичко е точно! :D

19

Димо

преди 3 години

Във всички страни се наблюдава преселение на хората от селата в градовете,което е резултат от развитието започнало преди векове.Селото в оня вид който старите помним вече не съществува.Техниката промени начина на живот бригадите от селяни които дружно сееха,плевяха жънехаостанаха в миналото.Фермер или скотовъд постига хиляда пъти по голяма производителност,и живее в близкият град .А ти 17 значи живееш без професия и ангажимент садиш и ядеш краставици,картофи и лук и.......чакаш социалната???

18

Скачай

преди 3 години

Като ви кажат нещо в Днес.Бг значи истната е обратното. Те хората не са глупави и са наясно, че ги бутат масово в по-големите градове, те и затова много или се изнасят в по-малко населени места или правят бъдещи планове затова. Трудно се контролира цяла държава, но лесно се контролира един град. Гледайте малко за градовете от бъдещето, които строят в Арабският свят в момента. Искат да набутат всички в един квадрат със стени и всички вътре да са зависими за всяко едно нещо.

17

Анонимен

преди 3 години

Що за заглавие!!! Подгони хората КЪМ градовете!!!!За сведение на прехвърлячите на текстове и използващите автоматични преводачи - в САЩ вече обявяват съкращения на този вид "журналисти", ще ги заменя робот.

16

Анонимен

преди 3 години

А пък аз преди 25 години си продадох апартамента на бул. Дондуков и се изнесох на 20 км от лудницата София. Тъй като нямам село щото и майка и баща ми са пето поколение Софиянци си купих къща с един декар двор. Сега си садя краставици домати картофи малини ягоди лук череши и съм по добре отколкото когато живеех на бул. Дондуков. В София Софиянци няма едните починаха а другите се преселихме. Ако ви каже някой чее Софиянец значи ви лъже.

15

123

преди 3 години

От Ройтерс пак промиват мозъци за нова нормалност.Казват ви кое е нормално и кое не. Аз ако имам финансова възможност няма да живея в града.