44

Анонимен

преди 3 години

Ami dyrjavno reguliran kapitalizym si e v celiqt ES molq.S diviq USA kapitalizym umre dyrjavata be ei.Kak bez dyrjavna sobstvenost schte imasch dyrjava i narod ne stavaa

43

Анонимен

преди 3 години

Държава се прави от хората! Повечето казвате-калпава държава, калпав капитализъм и т.н.=>значи от такива хора се прави. Къде са кадърните-?

42

Анонимен

преди 3 години

имаме, новия бай Тошо имаме!

41

Анонимен

преди 3 години

До ХихиМадуро има най-големите нефтени *** в света, а ние нямаме нищо.

40

East-India Co

преди 3 години

Остиндийската компания създаде величието на Великобритания. Величието на Велика България ще бъде създадено от Бензин БГ или както там ще се нарича великата петролна компания.

39

Хотелски резервации

преди 3 години

Държавата ще удари в земята букинг ком. Крайно време беше.

38

Анонимен

преди 3 години

Единствената посока, в която е устремена България, е към кереча.

37

Анонимен

преди 3 години

31 години чакахме да забогатеем от реформите, преструктурирането, приватизацията, реституцията, преквалификацията, закриването на индустрията, влизането в НАТО, влизането в ЕС.Пак останахме "Най-бедната страна в ЕС"Трябва да видим какво правят Големите държави колонизатори - Германия, Франция, Великобритания. Колонизаторите имат държавен капитализъм.

36

Хихи

преди 3 години

С една дума, нашия Мудьо тръгва по стъпките на венецуелския Мадуро. Така, че дУша да ни е яка...

35

Анонимен

преди 3 години

И интересно как, при положение, че българските управници са доказано корумпирани на всяко ниво, българите искат същите тези рекетьори да им управляват икономиката? Нима искате Борисов, Гешев, Цацаров и Пеевски да получат още повече власт и пари? За ваша сметка.

34

Sata NATO

преди 3 години

Държавен бизнес означава само едно - народът ще плаща заплати на близките и роднините на ГЕРБ, ВМРО и НФСБ. Без никаква полза за никого, освен за назначените на хранилка. Ще взимате залци от устата на децата си и ще храните мързеливи връзкари.

33

Анонимен

преди 3 години

"Днес" написаха ли и една дума за това как лично Борисов е рекетирал Божков и му е вземал парите? Или как за това, че думите на Божков се подкрепиха и от чешката фирма?

32

Анонимен

преди 3 години

Часника няма нито капацитет, нито ресурс за стратегия. За това държавата трябва да се намеси, особенно в стратегически отрасли. Иначе минаха достатъчно години за да разберем на какво в способен т.н. бизнес. Е, сдружиха се, в празни структури, като Българския индустриален капитал, появиха се олигарси, и всичко на грантове и корупционни схеми го обръща. А някой дори си повярваха, че са по големи от държавата.Това време си отива, ще има нов баланс, а стратегически отрасли ще са и с държавно участ

31

Sata NATO

преди 3 години

Каква война бе, вие полудяхте! :))) ГЕРБ ли ще води война? Те първото, което ще направят, е да изклинчат от ангажиментите към НАТО и евентуално да ни продадат на Путин. Това са възможно най-безпринципните хора, които са идвали на власт.

30

Анонимен

преди 3 години

Чиновникът не само, че не е мотивиран да работи. Той е заинтересован да има застой, заинтересован е да си пази пази мястото с всички средства, заинтересован е да се сдушва с другите назначени баровци и да крадат. Но на мене ми е ясно защо го прави Борисов - на двете патерици ВМРО и Атака, хората трябва да се уредят на държавна хранилка, за да продължават да крепят ГЕРБ.

29

Анонимен

преди 3 години

Държавността дава някаква надежда ама всичко да ти е частно и то какво частно ? Хотели и магазини, някоя счетоводна кантора, адвокати и лекари, тук там някой земеделец, бръснар фризьор и подобни Тия половината имат и кредити. Какви машини, какви съоръжения, къде ги виждате тия неща, давате ли си сметка в какво блато е всичко.

28

Владо

преди 3 години

Какъвто ни беше социализмът, такъв ни е и капитализмът, та и държавният такъв ...

27

Анонимен

преди 3 години

До майтапчия сиТи питай първо клоко плащат на един войник в САЩ със 2% от твоето БВП знаеш ли колко ти струва на теб един американски войник да го хрантутиш При война българските частници ще изчезнат масово щото няма кой да ги защити освен САЩ. В САЩ частниците ще останат щото те имат и оръжия и армия.

26

Анонимен

преди 3 години

Навсякъде, където държавата е намесена макар и минимално в какъвто и да е бизнес, нещата отиват на към фалити, заото чиновник на заплата не може да е по-мотивиран от частника. Последният въпиющ пример е Рено, кпото в момента са закъсали, и понеже са с голямо държавно участие, френския данъкоплатещ(дори и нешофиращите и каращите други марки французи)ще се бръкне с няколко милиарда, за да ги спаси. А даже не им хрумва просто да започнат да правят по-качествени и желани коли.

25

майтапчия си

преди 3 години

До Анонимен 25при война частника щял да подпали и вземайки на гърб сгради,машини ще изчезне нанякъде !! заради това ли тръм използва закона за извънредни обстоятелства и НАРЕДИ на частната фирма гженерал електрик да започне да произвежда респиратори ! а едно време след освобождението БЪЛГАРИТЕ са воювали без пари за да защитят и нивичката и воловете които са имали. ти ако чакаш наемник да умре за теб си ***.акциите се купуват при набиране на капитал а не подаряват на държавата и листване на бор