312

le6tan

преди 3 години

До RoТочно казано. Стига всички тука са се опитвали да се оправдават с липсата на пари в БГ. Българския народ с счупен от край време. За да се оправят нещата, всеки трябва да се изправи и да поеме своята част от теглото. Не да се скатават всички. Имаш дете - гледай го, пред блока ти е мръсно - изчисти го, съседа ти те нагрубява - обясни му, че това не е правилно. Гледайте повече навътре във вас самите - помисли как си постъпил днес с другите.

311

Ro

преди 3 години

Най-добрата ми приятелка забременя от тогавашното си гадже. Беше ужасно щастлива, но господинът щеше да умре от ужас. В резултат на това изчезна и се появи 8 месеца по-късно, защото събрал смелост да каже на майка си и тя го принуди да се държи поне прилично. Никакво желание няма да общува със сина си, прави го по задължение. Предпочита кифлите в Щутгард, въпреки че е на 30. Почти не познавам мъже, които да искат деца и изобщо семейство. Причините са много и са залегнали и в двата пола.

310

le6tan

преди 3 години

До анонимна 318Какво общо има феминизмът с гледането на деца? Жена-феминистка не може да гледа 2 деца ли? Ние не говорим за преди 100 год. в БГ, а за сега. Да не отваярме темата за съвременната бг жена, която има доста път да извърви, преди да може да се нарече феминистка. 90% от жените в БГ са все още в значителна част зависими финансово от мъжете си, което е тъжно, но си е изцяло проблем на жените. Ниско ниво на интелект, ниски цели в живота и лошо възпитание.

309

анонимна

преди 3 години

Не става дума за икономическа принуда в сегашно време, а преди феминизма, когато жените не са работили, ако ги нахранят, ще ядат, ако не слушкат, чао......, СЛЕДВАЩАТА ....

308

le6tan

преди 3 години

До 316 една женаКаква икономическа принуда? Истината е, че повечето млади хора с образование и добре платена работа не им се занимава да гледат деца. Искат да харчат парите си за ИКЕА и почивка в Тайланд - това е тренд не само в БГ. Но в БГ този тренд е засилен заради тоталната липса на разбиране за общество и благо. Всеки гледа само себе си, егоизма е невероятен - кой иска да гледа деца в държава, в която газят майки с деца на пешеходни пътеки ...

307

една жена

преди 3 години

При този див капитализъм някои мъже не разбраха ли, че икономическата принуда е ужасна? И искате да подложите жените, които така или иначе са 50% от човечеството, отново при предишните унизителни условия на живот, и не ви ли светна с карантината сега, че де факто жените са били подложени преди, а дори и в наше време на доживотна карантина? Докато сме живи, това няма да стане!

306

лили

преди 3 години

Срещу феминизма пищят само мамините синчета, дето ги завиват до 50 г. има възраст и им се дава в устата ако може смляна на пюре храна. Примивните им майки имат голяма заслуга за това. Образован и нормален мъже рядко врещи срещу феминизма.

305

анонимна

преди 3 години

До Фори - отречен е в единствено в товята глава. Освен това ясно ти бе посочено за какво е възникнал феминизмът - за избирателни права, собственост и образование, как по-ясно да ти обясня? Но такива като тебе отново искат роби в лицето на жените. Е, забрави! Как си въобразяваш, че това ще бъде отнето?

304

фори

преди 3 години

Феминизмът вече е отречен и заклеймен от здравомислещите хора на света...

303

анонимна

преди 3 години

То и жена през крив макарон ще видиш с тези разсъждения. Може да се осведомиш защо е възникнал феминизмът - съвсем не за да ви командва някоя, а за съвсем елементарни права, които вие имате по рождение, независимо какви сте по способности. Всеки със средна интелигентност знае, че командува този, който става за това.

302

АНОНИМНА

преди 3 години

До анонимен - вместо да се дърлите, проумейте, че светът е друг, и много жени се справят и без вас, както и много мъже се справят и без жени и съвсем не страдат от това. Ако си мислите, че ще върнете света назад, когато жените са били буквално роби без собственост и без нищо, на практика, много се заблуждавате.

301

анонимна

преди 3 години

Наистина тук мъжете искат безусловно да им се слугува! Ама жените видяха как е по света - като работиш, имаш право да почиваш у дома и ти! Някакъв реве по форумите как жените не искали бедни и безработни!? Той се оглежда за някоя ци.....реста хубавица и пищи, как не му обръщат внимание - ами вземи си скромно момиче, дори може и работа да си намериш като се успокоиш

300

лили

преди 3 години

Причините за ниската раждаемост са няколко, и да се обвиняват единствено жените, е смешно. Анонимна е права, че мъжете не искат да се обвързват не - по-малко от жените. Имам роднини мъже, които казват, че в никакъв случай не им трябва някоя да ги командорела. А това, че ще изчезнела България, е силно преувеличено, нека някои да се разочароват от това, защото като са в чужбина, мило и драго дават тука да е от зле по-зле, защото са елементарни и злобни хора.

299

Анонимен

преди 3 години

Дай да видим кой е виновен сега, вероятно пак САЩ са, нали? Явно от 1945 година до днес, България не е видяла бял ден, и както се очертава няма да види скоро. Комунисти, после ***, после царчета-***, после тикви...какви ли не изверги се облажват от властта и обричат цялата държава на мизерия. Не знам дали не трябва да има специален казан за тея в отвъдния им път.

298

анонимна

преди 3 години

Преди да ме оплюеш, ще ти кажа, че имам и мъж, и деца, и внуци, и дом, но няма повече за какво да споря с ***и!

297

анонимна

преди 3 години

Ти какво искаш - суперхубавица по цял ден да ти слугува ли, бе ***? Но да се издържа сама и по цяла нощ да ти пере и да ти чисти, защото няма да можеш да я храниш! И задължително да вика да, господарю?! Бягай в Средновековието или си намирай някоя като тебе умна и т..ъпа. Много знаете, ама самите вие бягате като дявол от тамян и от брак, и от деца, дори в България все още ви отглеждат като малки деца поради изостаналост, но вие продължавате да плещите!

296

Анонимен

преди 3 години

Увеличавали се браковевете ама друг път.! Хората не се женят вече за побъркани феминистки и мъжемразки като сегашните "жени".

295

Гражданин

преди 3 години

Николова обясни, държавата активно се грижи за семействата с малки деца...... М ... ната Ви, госпожо Николова, Цялата шайка в Народното събрание сте срам и позор за България. Дано има възмездие за такива като Вас!

294

le6tan

преди 3 години

До Анонимен 302И разликата в парите не е толкова огромна - БВП в БГ на глава е близо 25к долара вече (в Испания е 43к на калпак). Пари има в БГ за който му се учи и работи. Пари и работа нямаше 90-те години. Тогава беше геройство да изгледаш 2 деца. Сега хората в големите градове в БГ спокойно си докарват по 2к лв. на семейство месечно - та даже и повече. Ако не плащаш наем, с тези пари можеш да гледаш две деца.

293

le6tan

преди 3 години

До Анонимен 302Oбразованието е основната причина, тъй че да ми развиваш тези докато игнорираш основната причина е празна рабора, както вече казахТи май нещо имаш слаба памет какви глупости пишеш, и после твърдиш, че другите не знаят, за какво точно спорят :Д Тегаво е като си мислиш, че си най-умния тарикат в коментарите, и вземе да дойде по-умен от тебе :Д Извод - внимавай какво казваш и не си мисли, че всеки, който пише тук е с IQ 25.