81

българин

преди 3 години

до 81 Банкянският,нали си е мутра от времето веднага след 1989г.Та надушва къде са парите! Ето че хазарта взе от частниците,сега и в горивата се намеси.Сега се сети че там се въртят огромни пари,та държавата ще започне да *** яко както беше преди 1989 г!-:)Абе хитрец си е признавам му го!Зарецдах скоро на Марешки.Една след друга колите спират и пълнят до горе сякаш го крадат без пари горивото.Та той нали знае всичко в държавата.И за това е решил да влезе там където е големият оборот!-:)Тарикат!

80

Сата Н.

преди 3 години

Банкянския старец превъртя и оттука нататък ще е пълна трагедия. За българите, де... За него ще си е веселие и забава.

79

До хайде....

преди 3 години

Първите които тръгнаха да потапят Нефтохим бяха именно Костов и Пушкаров,когато изтеглиха един заем от 100млн долара и го плащаха Нефтохим и Плама.Първия оцеля,а втория потъна.Черния продаде завода за 107млн долара с всички поч. бази и пълни резервоари и тръби на ЛУКойл.После се оказа,че руснаците платили дълг за 40млн долара.Черния продаде 58% и ако не се лъжа 25% от мас.приватизация.После руснаците вдигнаха капитала и държавата загуби т.н. златна акция.Интересува ли те комисионната на Костов?

78

Хайде пак да опиташ

преди 3 години

До някойПри Иван Костов беше приватизацията. Ама държавата остана с реален процент и контролни функции и не плати всичките дългове на Лукойл, натрупани по времето на БСП. Подаряването на Лукойл го направи царското правителство, което обезцени златната акция на държавата:- от такава с контролни функции и съответстваща на значителен процент от собствеността, с всички произтичащи права- на една проста акция.Виж кой я направи тая продажба.

77

някой

преди 3 години

Всички българи с интелигентни хора на някакво ниво.Проверете кои са най-големите данъко платци в държавата и да не се учудите, като разберете, че и двете фирми на ЛУКойл са сред най-големите 10данъкоплатеца.Не плащат данък печалба,защото Ив.Костов направи така че да могат. Заблуждават, че ще строят данъчни складове-само ремонта на един от складовете на ЛУКойл,който беше работещ струва над 300млн.лв за да отговаря на законите.Не съм им адвокат,но всичко покрай ДПК мирише на Белозем и Нови Искър!

76

Анонимен

преди 3 години

Като няма да мръднат защо ревете толкова. Това е начин да се изобличи картел който иначе е почти недоказуем.

75

i'm

преди 3 години

Значи ГАРАНТИРАНО се правят за да се краде още. Гербаджийте не се накрадоха!

74

Анонимен

преди 3 години

заглавие трепач - какво иска да каже автора , само тя си знае

73

нали уж това беше..

преди 3 години

Целта на упражнението бе пухльо ?? Уж щяхте да сте ключов играч и да натискате надолу цената. Цената има една торба агенции дето могат да я проследят. КЗК кво каза за картела, нали и цената уж изследваха. Аман от дублиращи се агенции и държавни хранилки за наши хора. Докога ще плащаме данъци за да си уреждате родата на удобни службички тапети такива...

72

ер

преди 3 години

има поне 3 версии скрити! едната е ,4е ако ни се предлага да ни платят с гориво от някоя идил или умерена опозиция на която сме дали оръжие по някакъв на4ин ,няма как да мине през складове на лукоил или друг склад!има и други версии!но народа ще платим над 200милиона сигурно!така 4е булю булютата размърдайте си мозъците!

71

Анонимен

преди 3 години

Най-после намериха безобиден и легален начин как да се финансират партиите без да правят впечатление и да се вдига много шум! Печалбата, която е абсолютно гарантирана, ще ше отива точно за такива цели и никой не може да каже нищо!

70

Щерю

преди 3 години

С две думи - преди време Бойко ходи чак в САЩ с молба да ни помогнат с/у КГБ структурите на Русия у нас, които са по- силни от нашите, а сега е виден и втори фронт - не можем да се отървем и от подмолното руско финансиране на БСП и останалите червени партии. България няма достатъчно собствени сили с/у влиянието на Русия у нас...

69

Анонимен

преди 3 години

Монополът е в Рафинерията и в данъчните акцизни складове, които също са на дружества, свързани или контролирани от рафинерията. Колкото и бензиностанции да се направят, всички ще купуват или от Рафинерията или от данъчните акцизни складове и монополът си остава. Неслучайно има единомислие между ГЕРБ и БСП по този ялов законопроект.

68

Анонимен

преди 3 години

Обаче не е ли яко:1. Държавата определя правилата2. Държавата осъществява контрола3. Държавната фирма не може да фалираНо иначе всичко е на основата на равнопоставеността с другите играчи на пазара. Не защитавам картела, но това е чист комунизъм и срещу всякакви пазарни правила.

67

Софиянец

преди 3 години

А не е ли по-добре да направят държавна застрахователна компания?И при задължителните застраховки също има картелно споразумение!

66

ЕКСПЕРТ

преди 3 години

Поне горивото ще е качествено в държавните бензиностанции. Ще ми се де.

65

Не съм експерт, но..

преди 3 години

А няма ли да е конфликт на интереси държавните контролни органи да проверяват държавните бензиностанции? Или това е идеята... хазарта, държават да сложи ръка и на бизнеса с горива

64

Анонимен

преди 3 години

Как Лукойл да плаща данъци, след като никой не ги кара и са държава в държавата/или там каквото сме/. Румъния ИЗХВЪРЛИ ЛУКОЙЛ от страната,като прати Специалните части...Тук какво чакаме!?

63

Анонимен

преди 3 години

А къде има най-малко конкуренция? Където има най-малко трафик от коли. В най-отдалечените места на страната. Тоест много малко хора ще ходят да си зареждат там.Нито се разтурва монопола на големите, нито ще обслужва значителна част от населението. Е какъв е смисъла тогава бе, да ви е...???П.П. Пределно ми е ясно, че е за да се краде. Ама тия с какви аргументи се оправдават, че ми е много любопитно?

62

Анонимен

преди 3 години

ще има няколко стотин милона държавни поръчки за строителните предприемачи на банкянския комунистостаналото си е реклама и збаламосване на народонаселениетокато направиш строетулни фипме държавни тогава строй на воля държавни обектиза народа ще има хляб и изтичането на пари ще е със десетки пъти по-малконаздраве за печеливитепак да си ги изберете може нещо друго "държавно" да постороят па да си му сложат директор дато да го докара до приватизация за 2 левадавай народе - що ли оня левски?