52

до ИКИТ

преди 3 години

До ИКИТАбе като започнаха успехите, на яслата се наредиха разни ***. 82 бе още по времето на Кирил Серафимов и се създаваха български неща, после руснаците им даваха, а те им служиха и така до наши дни.....

51

плащач на данъци

преди 3 години

Колко държавни пари дето могат да идат другаде ще изгорят за тая глупост? Хамериканците да си горят доларите за бездната. Ни нямаме толкова че да си го позволим.

50

космически изследван

преди 3 години

Космически изследвания в България имаше само до Кирил Серафимов. Той имаше глупостта да назаначи на работа все партизански чеда на видни партийни функционери, които с доноси успяха да му съсипят кариерата. Лошата новина е,ч е тези деца на другарете съсипаха много кариери, но как хубаво сега не допускат никой да им заеме местата. Дори докторанти не могат да изкарат, ама иначе биогарфиите им изобителстват с разни помпозни термини и нулев потенциал. Всичко маде ин Раша. В кооперейшън.

49

щек

преди 3 години

Отделно производстовто не е толкова вероятно да е в Китай защото там обикновенно се произвеждат неща от стотици хиляди и милиони бройки като лаптопи, смартфони и тем подобни потребителски електроники, а не сателити и т.н. Нормалано е човек да не е запознат с тези неща ама поне не бълвайте глупости като не знаете. Влез в сайта на компанията и виж какви отворени позиции имат. Дали са за сглобяване или са за електронни и софтуерни дизайн инженери

48

щек

преди 3 години

до анонимен 53 :Личи си, че нищо не разбираш от разработки и производствен процес. Важно е къде се разработват нещата, това е високотехнологичното и високата добавена стойност, а къде се произвежда не е чак толкова интересно. В Китай все още почти нищо не се разработва от новите технологии. Ще дръпнат и там някой ден ама засега са далеч. Не само съм инженер ами и работя по западноевропейски и китайски проекти.

47

Анонимен

преди 3 години

"Като инженер се радвам, че се правят и компании, които се занимават и с по-интересни и високотехнологични неща, а не само софтуерни компании дето правят сайтчета, апчета или финансови трансфери."Ти хубаво се радваш, ама нещата за които се радваш не се правят в България. В България може и да се сглобяват, но хайде покажи къде в България се произвеждат. Не можеш да кажеш и покажеш, нали? Радваш се, ама за китайските инженери се радваш... Не знаеш и ти за какво се радваш.

46

щек

преди 3 години

Като инженер се радвам, че се правят и компании, които се занимават и с по-интересни и високотехнологични неща, а не само софтуерни компании дето правят сайтчета, апчета или финансови трансфери.

45

щек

преди 3 години

До българинИсторията на българина работил с Вернер фон Браун не е фейк. Виден Табаков се казва.Имаше изложба за много неща от живота му във Физическия факултет. Родом е от едно белоградчишко село. Ако не бъркам е единственият българин, почетен професор на НАСА. Завършил е дългата си кариера в универистет в Синсинати. Евала иначе и на това момче разбира се.

44

Анонимен

преди 3 години

Разбрах само , че сателит ще изтрелват и нищо друго. Какво произвеждат тия и кой ги финансира ? Намирисва на пералня

43

сам го каза

преди 3 години

До българинИмам поглед отблизо на взаимоотношенията в БАН, майка ми работеше там. Пълно с агенти на КДС и прочие.Просто са на ключови постове в тази област. Сам го каза. Райчо е частник. Дори не е завършил природни науки, а социални.

42

българин

преди 3 години

До: номер 46Да добавя, че не виждам връзка между БАН и новата частна компания.Ако има такава, моля обясни?Имам поглед отблизо на взаимоотношенията в БАН, майка ми работеше там. Пълно с агенти на КДС и прочие. Не мисля че съм наивен.И въпреки тях, още се намират добри български учени и инженери.

41

българин

преди 3 години

До: номер 46Нещо не можах много да те разбера.За кое съм бил наивен, пък в същото време за наносателитите съм казал вярно???Малко объркано звучи.

40

до Българин

преди 3 години

Много си наивен. Това за наносателитите е вярно. И я по-добре трай. Че синът на един от добрите в Българската наука не завърши висше образование. Детето на Митко Гогошев. И провери от коя партия са най-многобройни членове от ИКИТ, както и чиновете на някои т.нар учени там. Успехи, успехи......така е, като *** сме.

39

българин

преди 3 години

До: номер 37Е а ти земи та направи сателит сам, щом смяташ, че е нищо работа, изстреляй го в Космоса, установи комуникация с него, па тогава ела да ни се похвалиш какво си направил!А, да, и още нещо! Да не забравиш да вземеш и телеметричните данни от твоя сателит и да ги споделиш с нас!

38

българин

преди 3 години

Браво! Най-после истинска новина за истински успех на българи в космическата индустрия!!!Буди недоумение и стъписване лично мен, българин който в такива моменти истински се радвам, неадекватните коментари на много пишещи тук.На фалшивите новини се радват като обезумели, а истинските oплювaт?!?Пръв помощник на Вернер фон Браун бил българин? Ау, оу, яко!На Нийл Армстронг памперса му изработен от българин? Ей, ай, супер!А сега, кибритена кутийка било...

37

Анонимен

преди 3 години

поредният космически ***, някаква мания е станала с тия наносателити, всеки университет прави някаква бесмислица само да се свързва името с космическа технология, и цялата работа с оня космически буклуджия мъск, дето си изстреля таралясника в космоса да си направи реклама.

36

Анонимен

преди 3 години

Пропуснали сте да напишете най-важното в новината: Какво ще върши нивият сателит? Ще шпионира? Ще излъчва телвиозионен канал или интернет или сателитна телефония? Каква ни е на нас обикновените хора ползата от него?

35

Анонимен

преди 3 години

Жалкарcка работа...

34

Веско

преди 3 години

Потресен съм от заглавието :( Наистина глагола "случва" доби популярност от полуграмотните коментатори канени из телевизии, но реално е нескопосен превод от английски. В българския език си има точни думи за определни действия и случва се изразява случайно събитие! Може да се случи природно явление, земетресение дори бременност, но ако чакаме да се изстреля спътник или "оправи" държавата със случване, няма да стане

33

Анонимен

преди 3 години

Да е живо и здраво момчето,нека си работи като има желание!Другото не е толкова важно.