17

Анонимен

преди 3 години

библията е съставена от няколко избрани от голям брой свободно преразказани съчинения всичките написани доста години след описаните събиния и в последствие редактирани от църквата както и е угодно.да са живи и здрави вярващите.

16

ПроСоТо

преди 3 години

До Т.Шакима известен резон в твърдението горе.И то е заради особеностите на двете животни:-Овцата е така устроена,че може да пасе и изключително ниска растителност,недостъпна за кравите ..и конете.А в пустинята 1-2 см зеленинка си е лукс..

15

Анонимен

преди 3 години

Предвид това, че евреите не вярват в Христос, не може да се доверим напълно на техните сведения.Те нямат полза да казват неща, които ще направят тяхната вяра на пух и прах.Трябва да има мнения и изследвания от повече места.

14

Анонимен

преди 3 години

Ния Христова, преди да пишете, научете граматиката.

13

Dr. Know

преди 3 години

До MaйMyнaтаНе знам защо ме храктеризирате като "Библейско чадо". В коментара не съм дал индикация че познавам Библията, а само това какво е мнението ми относно статията и противоположните на моя коментар.Нямам излишно време за полемики. Пиша изключително рядко в социалните мрежи. През деня се опитвам да удължавам живота на хората, а през нощта се опитвам да спя!Мир и хармония пожелавам!

12

datirovka

преди 3 години

Обзалагам се, че тези свитъци не са на 2000 години. Който иска да вярва на тая нелепица, че бедуин ги е открил след 2000 години в някакви пещери. Все едно там никой не е влизал 2000 години. Да не говорим, че дори не са били заровени, а просто там си лежали. Пълни измислици.

11

ДДРОнег

преди 3 години

Цитат от статията:"В един от случайте е станало ясно..."Г-жо Ния Христова, проверете пак как се образува множествено число на Български език !!!Писна ми от неграмотни коментари, но от неграмотни статии ме побиват тръпки !!!

10

Щерю

преди 3 години

Немски лингвисти още в 19-ти век установяват, че текстовете на Стария завет са от най- малко 5 различни източника: - "J" - Яхвистки текстове на свещеник от Юда; "E" - Елохистки текстове на свещеник от северното царство Израил; "P" - Свещенически текстове на свещеник от Аароновите потомци; "D" - Второзаконнически текстове на пр. Еремия и всички текстове на Стария завет обединени и изгладени в едно от - "R" - текстове на Редактора Ездра.

9

Judas priest

преди 3 години

Скоро ще се разбере от какво е умряло мъртво море.

8

Анонимен

преди 3 години

Хубаво е да имаш банан под ръка,демокрацията ни донесе много банани.

7

Отца и Сина

преди 3 години

Религията ,необходимото зло..

6

Мозес

преди 3 години

След като пламна храста в Синай,и ми проговори,разбрах че съм объркал билките за чая!

5

MaйMyнaта

преди 3 години

До 3Ти библейско чадо, кво разбра от светото писание? Я да разкажеш, да разтълкуваш и обясниш на нас по дърветата!

4

Анонимен

преди 3 години

Предава се пракелно голямо значение на някакви си религиозни текстове...

3

Dr. Know

преди 3 години

До MaйMyнaтаХората явно ценят артефактите и предметите, които имат вечна стойност. Да не говорим че за 1/3 от човечеството това са Божии слова.За маймуните - това са вехти парцали. Не може да се сравни с един банан! Хайде със здраве!

2

MaйMyнaта

преди 3 години

И кво точно искат да прочетат от тия вехти пapцaли, че пък и най ценната находка били

1

Т.Шак

преди 3 години

Тия пък! Нямало как кравите да оцелеят в пустинята. Аз като имам пуловер откамилска вълна, това значи ли, че си гледам камили пред блока?Тия хабер си нямат какво правят. Само харчат чужди пари.