12

Шоп

преди 3 години

Анисия е олицетворение на българския журнализъм: дава "факт" и след 3 изречения се оказва, че "факта" е неточен..

11

1

преди 3 години

Не защото не е имало конкуренция, а защото е имало огромни пазари. Изнасяше се памучен, копринен, вълнен текстил и трикотаж от най-високо качество. А машината Лучник, полско производство, си е много добра. Шев на частно никога не е бил забранен, напротив.

10

До Анонимен 6

преди 3 години

Така би трябвало да се постъпи, за да се обезпечат задълженията към работниците.Това което обаче не се казва (сигурно е случаен пропуск), че най-малко 80% от така наречените италиански инвеститори всъщност държат оборудването и машините на временен внос.Това им позволява не само да мародерстват работниците в собствената им страна, но и да си вземат безпрепятствено машините и да затворят производството в рамките на 24ч. Единственият им проблем е като опразнят касата, как да изкарат кеша.

9

Анонимен

преди 3 години

До Анонимен 1Имаше силно развито производство на обувки и текстил,защото нямаше конкуренция.Спомням си как даже трябваше да търсиш връзки да си купиш анцунг от кърджалийската фабрика орфей.А за панталони - съседката имаше шевна машина лучник или нещо такова и шиеше на частно в мазето.

8

123

преди 3 години

Големите чуждестранни "инвеститори"...

7

Анонимен

преди 3 години

къде са синдикатите и държавата

6

Чичо

преди 3 години

Ами като сте му оставили капачките на коленете здрави-така ще е.

5

Анонимен

преди 3 години

е и къде е защитата от държавата всеки който дойде може да дои българите и да ги ръси с *** докато *** на банкянския комунист джиткат с джиповата си и и ни претоплят манджи с приказки за чернобилтам да го зароват в ***

4

Анонимен

преди 3 години

Сега трябва да конфискуват оборудването. Обявяват фирмата във фалит и да се види от къде колко може да се вземе като пари.Това е важно, защото в противен случай собственика просто ще премести оборутването си другаде и в момент в който отново има поръчки италианецът би започнл да работи пак в някоя друга държава или град. В същото време 80 семейства от Дупница биха си останали излъгани.

3

селянин

преди 3 години

е те за тва си бачкам само частно навремето бачках за разни измислени фирми дет чекаш заплата с месеци

2

Анонимен

преди 3 години

къде е???преди години гледах документален филм по един от тв каналите как едни хора закрили тука производството на електрокари и се изнесли в Мексико , та и с обувките така сигурно завода с машините е в Албания или Сърбия ..

1

Анонимен

преди 3 години

Ето това е проблем.Пореден.Пак възхвалявайте чуждите инвестиции.Преди 1990 в България имаше силно развито производство на обувки и на текстил. Къде е???????