143

Анонимен

преди 3 години

Разбира се, че трябва да се преименува на "българска азбука"! И да се каже навсякъде, че Кирил и Методий са създали глаголицата, а не тази, на която пишем сега и която ползват още 300 М души.

142

Анонимен

преди 3 години

До Sata NATOХабер нямаш от това, за което пишеш.

141

Sata NATO

преди 3 години

Не виждаш ли,че всичките европейски и други държави са на голяма загуба от русофобията,нищо не се печели от това,а само се губи.------Напротив, от ритането по кокалчетата на Путин, всички ние само печелим.

140

Sata NATO

преди 3 години

Не говорим за принадлежността на Солун към определена държава, а за преобладаващата част от населението не само на града, но и на целия район около него.---------- И така да го извъртиш, преобладаващата част винаги са били гърци, евреи, турци и чак след това българи. Солун е като Константинопол - винаги си е бил гръцки град.

139

Хан Тервел

преди 3 години

Нека все пак уточним фактите: св.Кирил и Методий създават глаголицата за западните славяни, а техните ученици създават кирилицата за българите в България,по изричната воля на българския цар Борис!А целта е извършване на богослужението и превод на Библията на български език за ползване в новоучредената Българска Православна Църква и от новопокръстения български народ!

138

OMFG Cringe!

преди 3 години

Nooooooooobody cares ....

137

Анонимен

преди 3 години

докато бг шовинистите се занимават с подобни глупости да припомним че сме на ПОСЛЕДНО място в ЕС по всичко.

136

Мюмюн

преди 3 години

Турците вместо да умуваме дали кирилицата е българска,да вземем да си открием турска азбука.

135

Анонимен

преди 3 години

До Христо ХристовРуши, а нещо цитат ще видим ли, или по старите ДС методи с доносите ..... ?:))))

134

Анонимен

преди 3 години

Българският премиер е доказанслуга на една чужда държава, вкоято сега стават такива неща,че трябва да се хапе по собственияси мазен . Дреме му за кирилицатакак щяла да се нарича, той и българскине може да говори правилно и незнае кога се използва пълен член.

133

За Седмочислениците

преди 3 години

До 132Нека да уточним нещо, защото явно си вече почерпен и си се пообъркал.Учениците на Кирил и Методий не са седем, а са пет - Климент, Наум, Горазд, Сава и Ангеларий.Тези пет ученика заедно със светите братя Кирил и Методий са почитани и канонизирани като Свети Седмочисленици.

132

Анонимен

преди 3 години

До Анонимен 132И учениците на Кирил и Методий не са българи?Човеко, има една пословица "Голям залък ла.п.ни, голяма дума не казвай!" И децата ще ти се смеят.

131

Анонимен

преди 3 години

До Sata NATOНе говорим за принадлежността на Солун към определена държава, а за преобладаващата част от населението не само на града, но и на целия район около него.И не само Солунският регион, но и цяла Беломорска Тракия е била с преобладаващо българско население чак до войните през първата половина на 20-и век.

130

Чалгарин дудаев

преди 3 години

БРАВО НА ВНОСИТЕЛИТЕ.ПРИЕМЕ ЛИ СЕ ТАЗИ ИСТИНА В ЕУ. РУСОМАКЕТА ДА ВЬРВЯТ ПО ДЯВОЛИТЕ.

129

Анонимен

преди 3 години

Нито Кирил и Методи, нито техните седем ученици са били българи. Та каква казвате да бъде кирилицата? Българска ли? Пффффффффф..... Аре недейте. Ставате като македонците с кривите си бомбастични претенции.

128

Анонимен

преди 3 години

Това, което наричаме кирилица, НЕ е българска азбука.

127

Анонимен

преди 3 години

До ЧебурашкаРусофобията яде ли се,пие ли се,ближе ли се,какво?Не виждаш ли,че всичките европейски и други държави са на голяма загуба от русофобията,нищо не се печели от това,а само се губи.Какъв в смисъла от това?Никакъв!

126

Анонимен

преди 3 години

До 116Комунизъм в България никога не е имало! Не бъркайте диктатурата на българските селиандуристанци и крепостна простащина с комунизъм. Никой от обкръжението на ленинските, сталиниските и тошовите сифилитици не са чели Маркс и Енгелс.

125

Фашистки и-фашисти

преди 3 години

Стар виц казва - Добре го написа Мога ли да ти взема изреченито ,.?- А ти като го преведе Защо все ме пращаш във ъгъла На картата .... !

124

Чебурашка

преди 3 години

До АнонименИ русофоби няма. Русофоб е термин, с който руските мерзавци наричат всеки, който се противопоставя на агресивните руски имперски интереси. Русофоб е всеки, който е против маниакалната идея, че руснаците са уникална и богоизбрана нация, имаща някаква особена мисия в света. Русофоб е всеки, който не споделя руското виждане, че света трябва да им се подчинява и да им лиже задниците. Така, че според руските п римати целият свят, освен тях и техните слуги е русофобски.