119

Чебурашка

преди 3 години

До АнонименАми прочети за Мъск и неговата програма пък тогава пиши. Близко бъдеще не означава утре.

118

1

преди 3 години

До ЧебурашкаТия тикви още не са разбрали, че МКС има максимален живот до 2030 и че става дума за съвсем други неща тук.:))))))

117

Чебурашка

преди 3 години

До Bad CompanyИ в списание "Български воин" са описали скачването и черпенето с луканка.

116

Анонимен

преди 3 години

До Анонимен 147Пак не позна :))))Боинг получава 4.8 Спейс Хикс 3.1 милиарда. Капсулата на Боинг има две места повече реалистично (иначе и двете могат до максимум 7, рушката шушулка има максимум 3(:))))))))))

115

Чебурашка

преди 3 години

До Анонимен..... След 50 години може. Сега е много рано, понеже космическите технологии.... Тук не става дума единствено за пилотирани полети до МКС. А и тя си има срок на годност и ако не я финансира а американците досега щеше да падне. Става въпрос за изстрелване на сателити, които ще бъдат на много по ниски цени и за полети до Луната в близко бъдеще. Русия изостава, това е истината и затова русофилите са побеснели.

114

ами

преди 3 години

До Анонимен 142 като е толкова лесно защо някой друг не го е организирал и постигнал ? мъкс не е най богатият нали ? просто човека прави нещо със зелание за нещо ново а не само за печалба !!не казвам ,че сам го е постигнал но защо не са го направили другите където преди това са работили неговите инженери ?? колко държави имат космически програми а тук един частник за 9 години успя

113

1

преди 3 години

До Bad CompanyТва и аз си го спомням. Ахахахаха. Лелеле, мила родна картинка. Иначе за минусите, те пак ще ти боднат няколко ей така за успокоение на нервите.:))))

112

Анонимен

преди 3 години

До Анонимен 132 ти не позна Идея нямам защо , ама на Боинг се плаща 2 пъти повече накъде , и мястото му струва 2 пъти повече / приблизително/. Боинг взимат 4 и нещо милиарда долара да направят апарат , Мъск - 2 млрд. и нещо

111

Анонимен

преди 3 години

Цената на мисията на Драгон демо2 е 209 милиона долара, толкова ще плати НАСА на Елон Мъск за ползването на кораба Драгон който също е на СпейсЕкс както и транспорта до МКС и връщането на Земята. НАСА изрично държи бустерите и кораба драгон за нейните мисии да бъдат първа употреба заради което и плаща и доста по-висока цена. Но дори и при такъв вариант при 4-*** астронавти на борда на Драгон цената за човекомясто до МКС няма да превиши 55 милиона долара. Седалката в Союз струва 85 милиона долара.

110

Чебурашка

преди 3 години

До българинАмериканофили няма! Когато видиш д ебили да развяват и да се намятат с американски знамена, да носят тениски с лика на Тръмп и да разнасят портрети на Линкълн и Рузвелт, тогава можеш да говориш за американофили. Засега има единствено русофили. А русофилите никога не сте били и никога няма да бъдете българи!

109

Bad Company

преди 3 години

До не/българин 124Помня "каква еуфория" беше с Георги Иванов, как да не помня! Помня го като вчера!Помня как милиционерите обикаляха като улави по будките да прибират парцала "Народна Младеж" ,че гафа беше чутовен. На първа страница имаше хвалебствена статия как са се скачили, прегърнали и после похапнали българска луканка. :)))) А те не само , че не се скачиха ами на косъм оцеляха! И не ми пишете минуси щото запазени екземпляри от парцала има! :))

108

Анонимен

преди 3 години

До Анонимен 129Значи пак рушките конспирации. Ако е така, американска програма въобще няма, *** то и МКС е филм заснет в Холивуд. Да не ви дреме.:)))))))))

107

учуден

преди 3 години

Чебурашке ,има ли някаква тема , която да не можеш да политизираш или да не залееш с простотиите си Какви комплекси имаш към Русия , не знам Ако те интересува космонавтиката - кефи се на станалото Ако те интересува ,че Мъск направи космически апарат - кефи се на него Що под всяка тема , независимо от коя сфера на живота , не коментираш събитието - ами русия това , русия онова Ама твоя работа де

106

gosho

преди 3 години

До Анонименmi to drugo otkakto sluguvame na rusnatsite ima li

105

Анонимен

преди 3 години

Нещо много клепнали има...

104

странно

преди 3 години

защо тук коментиращите приравняват мъкс на америка ?? това е достижение на отделен човек започнал от нулата в област която не познава,влага собствени средства и усилия и постига това за 9 години !! това наистина е значимо като отчетем , че роскосмос е държавна фирма с бюджетно финансиране а и наса съюо е бюджетна и пак не успя . просто браво на човека

103

Чебурашка

преди 3 години

До хммммТова са сегашните разчети. Когато има конкуренция цените ще паднат.

102

Анонимен

преди 3 години

До хммммНе позна. И за Боинг и за Спейс Хикс е към 58 милиона на място.

101

хмммм

преди 3 години

До Чебурашка 109 Май наизуст Едно място на Боинг ще струва 90 млн долара И Мъск не може да си обясни що е тази разлика , на него му излиза 55 млн . Да се види какво ще стане с тях . Бяха много по-напред от Мъск , а след инцидента миналата година , им се закучиха нещата

100

Анонимен

преди 3 години

Ха ха май врътнаха кранчето на руснаците.