24

Анонимен

преди 3 години

Ало Щаба сложете една маска и на Ботев да не заболее от коронавирус че бая народ ще се струпа там и виж ти вече имаме огнище.

23

The Ghost

преди 3 години

Ако Ботев, Левски, Раковски и всички други са знаели за какво умират - щели са да избягат в друга държава. " Не народ, а м ъ р ш а.... " го е казал поета

22

Анонимен

преди 3 години

До 21 Това със Съветската армия се поизтърка, дай нещо друго от списъка с опорки...

21

Божидар Петков

преди 3 години

Рекламното лице на Б.... Пак се развихри! Хора без устна хигиена, не бива да споменават тези имена...

20

Цвете

преди 3 години

А теб кога,че излъга и ние ти повярвахме, да гласуваме и гладуваме бе мушморок.

19

Жо

преди 3 години

Погледнете скромния бюст-паметник на Христа Ботев и го сравнете с 25-метровия паметник на Съветската армия.А, колко от вас знаят, къде се намира в София паметника на българските опълченци?

18

rednin

преди 3 години

Дебелак грозeн, нали щеше да връщаш казармата ?!

17

ронстън

преди 3 години

Каракачанов плати ли си глобата за нарушение на карантината бе "патреот"?Тия ВМРО скоро ще се запишат в ГЕРП, толкова са послушни! Абе я питай коалициония си партньор какво стана с минималната пенсия от 300 лева?

16

Анонимен

преди 3 години

Достойно отбелязахте Ботев,с поредния арест на ваши хора в управлението.

15

Анонимен

преди 3 години

Какво показваш ***,прокуратурата постоянно лови вашите партиийни назначения.ОП са срам и позор за управлението.

14

Анонимен

преди 3 години

"Тоз, който падне в бой за свобода,той не умира: него жалеятземя и небе, звяр и природаи певци песни за него пеят..."

13

Да!

преди 3 години

Длъжни сме да ги почетем да възпитаме у децата си патриотизъм и чувство за национално достойнство.Но!Не знам какво трябва да се направи, за да бъдат санкционирани така, че да има ефектонези, които нито спират, когато на 2-и юни завият сирените, нито стават прави, когато се изпълнява националният химн?Омръзна ми да виждам по бул. "Витоша" нагли кифли, преметнали крак върху крак да си "пафкат" цигарките и да си приказват хихикайки и гледайки подигравателно гражданите, които са застанали"мирно"

12

Анонимен

преди 3 години

Каракачанов е тлъст. Силно рисков за коронавирус. Ако мисли държавнически, ще подеме инициатива поне в МС да свалят поне по 10 кила за 2 месеца. Почти всички.

11

Анонимен

преди 3 години

"Четата на Таньо войвода е емигрантска въстаническа военна част, навлязла в Османската империя по общ план с Ботевата чета в опит за съвместни действия по време на Априлското въстание."---------------Вечна слава на героите, дали живота си за свободата. Шепа смели българи навлязоха в поробената си родин като разчитаха на подкрепата на своя народ. А какво завариха? Нямаше кой дори вода да им предложи. Къде се скри революционният национален "лидер" Стефан Стамболов?

10

Анонимен

преди 3 години

През 1868 г. Жельо войвода подготвя чета, в която трябва да участва и Христо Ботев, но след преминаването на Дунава на четата на Хаджи Димитър и Стефан Караджа е сред арестуваните от румънските власти българи в БраилаЖельо войвода участва в три войни:Сръбско-турската война (1876),Руско-турската война (1877-1878) и Сръбско-българската война (1885).По време на Руско-турската война води доброволческа чета от 300 четници,която действа в района на Котел(Еленски балкан). През зимата на 1878 г. участва в прочистването на Източна Стара планина от башибозушки банди.

9

Анонимен

преди 3 години

Дотам ли я докарахте да няма кой да положи цветя пред паметниците та тръгнахте да зовете и като турим цветя какво ще стане Искаме военен парад и манифестации и заря, а не да ни зовете да ви вършим работата.

8

Анонимен

преди 3 години

"..........................А аз ще либе прегърнас кървава ръка през рамо,да чуй то сърце юнашко,как тупа сърце, играе;плачът му да спра с целувка,сълзи му с уста да глътна...Пък тогаз... майко, прощавай!Ти, либе, не ме забравяй!Дружина тръгва, отива,пътят е страшен, но славен:аз може млад да загина...Но... стига ми тая награда -да каже нявга народът:умря сиромах за правда,за правда и за свобода..."Хр.Ботев, 1868г.

7

Анонимен

преди 3 години

Българите с нормално патриотично възпитание нямат нужда от призивите на лице, забелязано на чуждо селско летище в ръцете с пакет на чужда търговска верига.

6

v

преди 3 години

Защо трябва да положим ЦВЕТА на втори юни пред най-близкия паметник? И за коя Цвета иде реч?

5

най-после

преди 3 години

Отдавна трябваше да сложим цветя пред паметника на Съветската армия!