24

Дзъ

преди 3 години

А стига с това Право.... от 90те насам само прависти се бълват, от които истинска реализация намират единици...другите кретат. Светът се променя динамично и тази специалност става все по-архаична... някак не е като по филмите

23

специалното на право

преди 3 години

Да не забравяме че именно прависти адвокати са получили привилегията да имат "НАРЕДБА ЗА МИНИМАЛНИТЕ РАЗМЕРИ НА АДВОКАТСКИТЕ ВЪЗНАГРАЖДЕНИЯ" издигната в ранг на закон. Такава наредба е ПАР ЕКСЕЛАНС "картелно споразумение" и би следвало който я е приел да въде вкаран директно в затвора.НО не!Как бихте си представили наредба за минималните цени на картофите, или на таксиметровите услуги или на горивата или на мобилните телефони. Това би било нечувано.Правистите са единственото изключение.

22

специалното на право

преди 3 години

В представите на много хора правистите се обличат добре, говорят красиво, ходят с папка под ръка, отъркват се и си мешат шапките със властта, получават много пари срещу малко работа, която представят за важна, без да е такава, имат много възможности за "врътване на далаверки" било то отърваване на явен бандит, щото имало процедурно нарушение, било то събиране на абсурдно високи такси за препечатване на 1-2 странички темплейт на документ с подновено име.Затова е зорът

21

Анонимен

преди 3 години

Абе какви матури, какви кандидатстват ия, направо да им раздават дипломите за виШу образование срещу съответния откуп и да се свършва. И без това крайния резултат е същия.Вижте Барни Ръбъл.

20

Анонимен

преди 3 години

Някой ще ми обясни ли, кое му е толкова специално на правото, че предизвиква такъв обществен интерес. Разбирам, ако ставаше въпрос за медицина, например. А за педагогика? Или това не са обществено значими професии, и там е допустимо да се приема куцо и сакато?

19

Анонимен

преди 3 години

Някои хора просто не искат да приемат реалността, че няма как да има конкуренция, подбор и качество при кандидат студентите без да се закрие голяма част от сегашните държавни ВУЗ-ове. Вече населението на България е по-малко и има по-малко ученици и освен това голяма част от зрелостниците учат в чужбина. Или ще се затворят част от ВУЗовете или ще трябва да приемат студенти с тройки от матурите. Факт. Пък който иска да си завира главата в пясъка.

18

Анонимен

преди 3 години

Погледнете нивото на министъра на Правосъдието. Трудно е някой да падне по-ниско

17

Анонимен

преди 3 години

Камво му е толкова тежко на правото? Я ела да видиш в Техническия за какво става дума. Това е наистина тежко образование.

16

Анонимен

преди 3 години

Аз вече спрях да се ядосвам на деградацията в образованието ни. Да му мисли който има деца да образова. Имам няколко познати млади учителки, които допускат елементарни грешки откъм запетаи и пълен член в кратките си публикации във фейсбука. На какво точно учат децата не искам и да знам, те самите се учат заедно с тях в движение. Иначе самочувствие до небето и лакоми усти за високи заплати.

15

Натали

преди 3 години

Завърших през 90-те години и имах съученици, които с мъка успяха да завършат средно образование, та какво остава да помислят за университет. 25 години по-късно същите бяха вече с по "две висши" и назначени на разни лесни и доходни служби.

14

Анонимен

преди 3 години

Без изпит и оттам директно на чалгата ... каква хармония.... закривай

13

онзи

преди 3 години

Не виждам нищо лошо в това . Като знам как се влиза в НБу ..... и други свободни университети .....При тая конкуренция съм За влизане с матура

12

Радо

преди 3 години

Преподавателите ще си крепят порочната система на безбройните университети, а оттам и на девалвацията на образованието, тъй като искат да си продължават да взимат парички за преподаване в знайни и незнайни университети.Те затова и ги създадоха толкова.После защо нямало качествено правосъдие, нито качествено написани закони в НС, и тия същите проф., доц и т.н. да не ми се явяват по телевизиите и с прискърбен тон да констатират колко нивото било паднало

11

жожи

преди 3 години

До Анонимен 1Че то в България има ли някой ученик, който да не е отличник по почти всичко, а ако по нещо изостава, примерно има 5-тица, е изпратен от родителите си да взима частни уроци. Това не е ли общата картина за почти всички деца, с изключение на изоставените или от малцинствата?

10

Само

преди 3 години

който не е поискал, само той не е станал студент в днешно време! У нас!

9

Анонимен

преди 3 години

Много добре. Остава да видим дали наистина ще вдигнат летвата на изхода. Проблемът е корупцията и шуробаджинащината.

8

до ужас

преди 3 години

Още по-трагично е , че излизат неграмотни от университетите и бум в парламента или в бюрокрацията и се застопоряват там и "колят и бесят".

7

За парите

преди 3 години

Няма друга държава в ЕС с толкова много университети а нивото на образование и култура е най ниско.

6

ужас

преди 3 години

Голяма трагедия е с образованието у нас, хора излизат неграмотни от училищата и бум в университетите!?

5

Анонимен

преди 3 години

Спокойно да режат 30% от тази и подбните и специалности. На светът не му трябват адвокати, икономисти и всякакви подобни допринасящи нула за развитието на човечеството специалисти. Трябват учени, инженери,учители, лекари. Иначе матура за СУ е обидно. Адекватно е ако специалността е за 150 човека, да се приемат първата година 300 човека, като втори курс минават само 200,докрая са 150. Така желаещите могат да се пробват, но само тези, които наистина имат желание и способности да продължават