29

Анонимен

преди 3 години

Не само Ломбардия,а всички високо развити технологични райони с най-голямата промишленост по целият свят.Където няма икономика,там нямаше бум на епидемията.Гледайте Албания,вижте и България.

28

Щото е пълно

преди 3 години

с китайски шивашки фабрики, собственност на китайциМилано е световен център на модата, а в района в бачкат над 50 000 китайци, в гореспоменатите шивашки цеховеИ същите тия китайци като се прибраха от посрещането на китайската нова година през февруари, разказаха играта на Италия, а и на цяла Европа

27

Tъпанар

преди 3 години

До 21 - човека от ПиемонтеВижте, разбирам че има Ковид 19, разбирам, че е силно заразен. Алподирам хората спазващи дистанция, ограничаващи контактите си. Аз също спазвах ограниченията.Но Вие изтъквате като довод, колко е сериозно положението по празните улици и по пълните колички с хранителни продукти. Спомням си едно време как едно популярно ТВ шоу, беше обявило, че има теч на радиация в АЕЦ Козлодуй. Е и тогава бяха празни улиците. И количките също - просто нямаше какво да се купи. Та?

26

Анонимен

преди 3 години

За да се докопат до най-голям дял от евро-компенсациите. Последните месеци почти не се е умирало от друго там. Като нищо да са изписали и "мъртвите души", които до сега "пазиха" за гласуване и кражба на пенсии. Малко камиони, малко сълзи и бам - 50 милиарда Евро. А тука пак ще се тупаме в гърдите, колко сме корави балъци.

25

Рамзан Кадиров

преди 3 години

В Ломбардия е съсредоточена китайската диаспора в Италия. Т.е. причината е присъствието на жълтите плъхоядци.

24

Анонимен

преди 3 години

Защо ли, ами защото ако си направите труда да проверите статистиката в този район през последните няколко години, нищо не се е променило. Бройката на заболели и починали е същият единствената разлика е че сега диагнозата се пише по нареждане отгоре като ковид мовид бовид или такава каквато е поръчката от кукловодите. Айде раята сега да помисли малко ако не и е малко трудно вече.

23

Анонимен

преди 3 години

Питайте доц. Мангъров. Той непрекъснато обикаля студията (не зная кога работи?) и повтаря - вирус като вирус - умират болните и възрастните.

22

Анонимен

преди 3 години

Гледайте документалния филм СИВАТА ЗОНА - Коронавирусът В Италия / La Zona Grigia (5 Април 2020)https://dokumentalni/archives/12652

21

24

преди 3 години

"Който има -дава, който няма-взема" -допуснал съм грешка.

20

Анонимен

преди 3 години

Живея в Пиемонте. Втората най засегната провинция и съседна на Ломбардия. Всичко ми мина пред очите. И страха , и неимоверните усилия които положиха за справяне с кризата. Много искам някой от троловете които твърдят, че "вирус няма" да влезе в едно кафе тук и да го заяви на висок глас......Беше ужасно по време на пика. Улиците пусти, без нито един човек. Все едно си някакъв филм. И друго ще запомня -пълните колички с храна в супера след касите и надпис :"Които има -дава, който няма -дава"

19

Просто е

преди 3 години

.... много възрастни и се нуждаят от постоянна грижа. Тъй че, комбинацията, която причини това в Италия специално беше: множество директни преносители + малко информация + гъстота на населението + култура на близост (засилена от масови мероприятия, които разиграха решаваща роля за бързото разпространение на вируса сред големи групи от хора)Същото важи и за Испания (те до последно не слагаха мерки):множество директни преносители + гъстота на населението + култура на близки контакти

18

Просто е

преди 3 години

... решение без тази информация. Не е вярно това, че системата има проблеми с болничните легла: Италия има една от най-високите бройки на болнични легла на глава от населението в Европа. Просто когато дойде такава вълна, тя поглъща абсолютно всичко. Няма болнична система, която може да поддържа толкова много болнични легла в интензивните "за всеки случай". Германците са единствените с повече такива, но при тях това е нужда обусловена от факта, че те имат постоянно пациенти които са ...

17

Просто е

преди 3 години

Що се отнася до написаното: нормално е нито властите да вярват, че се касае за същия вирус: все пак, вируса е далеч географски (поне така си мислеха всички), а китайците до последно (почти до края на януари твърдяха, че не се предава от човек на човек), тъй че как хората да повярват и да се решат на крути мерки с тотален локдаун и масово тестване, при положение, че това ще блокира икономиката им. Сега това ни се струва оправдано с оглед на това което знаем, но е трудно да се вземе такова ....

16

Просто е

преди 3 години

Колкото и да говорим за това какво е можело да се направи, трябва да кажем как заразата се е разпространила масово преди да гръмне всичко: масовото нашествие на китайски туристи плюс масовото присъствие на китайски работници в шивашките фабрики. Което ни води отново до това, че червивите комунисти мълчаха като на разпит, вместо да кажат на света какво се случва в основното огнище на заразата, като по този начин позволиха тя да плъзне необезпокоявано и почти незабелязано навсякъде.

15

Анонимен

преди 3 години

Излиза че интереса клати феса до умопомрачаване, ,имайки предвид частните болници на берлусконовите мафиотчета и останалите.Приходите от частна дейност са приоритетни,не разходите за вирусни инфекции и атипични пневмонии,за които са предупредили личните лекари.

14

Анонимен

преди 3 години

зашото антените с 5г там са най- много !!!

13

Анонимен

преди 3 години

Написаното в тази статия има някаква стойност, лоято клони към нулата. Липсват каквито и да е доказателства, само лакардии. Айде да видим с какво ще ни облъчат медиите в за абсолютно същата ситуация в Испания, САЩ, Франция, Белгия, Швеция, Русия, Бразилия, Великобритания и пр.

12

славянин

преди 3 години

Ами защото в богатите страни и области населението е толкова разплуто от презадаволеност, че е болно още от зачатието си! А като сложим и масовите ваксинации от грип при пенсиите, които им раздрънкват на MAX имунните системи отговорът се изяснява защо!

11

Защо при Св. Петър?

преди 3 години

До Анонимен 9В САЩ хората са християни, мюсюлмани, будисти, хиндуисти, шиндуисти, растафарианци и т.н. Та не е много ясно кой къде е отишъл. Там, според него, всеки отива където си иска.

10

Защото

преди 3 години

там са логистичните канали до Рим, Пиза, Флоренция, Венеция и т.н. Северна Италия е любима на китайците. Оттам дойде проблемът.