10

Миро

преди 3 години

До *** от номер 2. Как е било заменено. На български се казва "кислород", "въглерод", "водород". И не са чуждици. Чуждици са "оксижен", "карбон", "хидроген".

9

Анонимен

преди 3 години

Кефира е още по полезен с една мастичка.

8

Мен

преди 3 години

Вместо да пиете всякакви бълвочи докарани от цял свят прокиснали с бактерии дето тук ги няма заложете на това което е локално и традиционно. Ако не сте забелязали всеки регион си има специфична ферментирала храна от бактерии, които виреят там. Тук това е киселото мляко - квасете си мляко и се радвайте на здраве.

7

пияница мистик

преди 3 години

Преди седмица си купих кефир да го опитам. Вкусен е, но мирише на чорапи. Трябва да си запушите носа, иначе много странна на вкус напитка. Абе не е лоша като цяло

6

Заралия

преди 3 години

Пробвах го - безвкусен шит.

5

Анонимен

преди 3 години

За да пиете истински кефир, трябва да отскочите до Северен Кавказ, където е родината му.

4

Анонимен

преди 3 години

Не само съм опитвал кефир, но в продължение на години почти всяка сутрин съм пил съдържанието на една бутилка 0.5 л. Тогава в стъклени бутилки се предлагаше широка номенклатура от млечни продукти, които потребителят различаваше по цвета на капачката.

3

Цецо Коча

преди 3 години

Аз, така само да спомена !!! При мене се наблюдава необичаен дискомфорт между краката ми когато се запотят макарите ми. Разбирам че това се е появило от КЕФИРА събрал се м/у кожата и ***. Наздраве !!!!

2

Анонимен

преди 3 години

До Анонимен 1Още в края на 80-те в учебниците ОКИС беше заменено с ОКСИД.ОКИС е на руски и също е чуждица.Ама ти явно си още по-дърт.

1

Анонимен

преди 3 години

Защо не пишете "въглеродния двуокис",както си е на български език?Да се чудим какво сте написали с тези чуждици.А кефира леко нагарча и по-гъст от айрана.