До *** от номер 2. Как е било заменено. На български се казва "кислород", "въглерод", "водород". И не са чуждици. Чуждици са "оксижен", "карбон", "хидроген".
Вместо да пиете всякакви бълвочи докарани от цял свят прокиснали с бактерии дето тук ги няма заложете на това което е локално и традиционно. Ако не сте забелязали всеки регион си има специфична ферментирала храна от бактерии, които виреят там. Тук това е киселото мляко - квасете си мляко и се радвайте на здраве.
Преди седмица си купих кефир да го опитам. Вкусен е, но мирише на чорапи. Трябва да си запушите носа, иначе много странна на вкус напитка. Абе не е лоша като цяло
Не само съм опитвал кефир, но в продължение на години почти всяка сутрин съм пил съдържанието на една бутилка 0.5 л. Тогава в стъклени бутилки се предлагаше широка номенклатура от млечни продукти, които потребителят различаваше по цвета на капачката.
Аз, така само да спомена !!! При мене се наблюдава необичаен дискомфорт между краката ми когато се запотят макарите ми. Разбирам че това се е появило от КЕФИРА събрал се м/у кожата и ***. Наздраве !!!!
До Анонимен 1Още в края на 80-те в учебниците ОКИС беше заменено с ОКСИД.ОКИС е на руски и също е чуждица.Ама ти явно си още по-дърт.
Защо не пишете "въглеродния двуокис",както си е на български език?Да се чудим какво сте написали с тези чуждици.А кефира леко нагарча и по-гъст от айрана.
Кефир - киселата напитка с множество ползи за здравето