27

Истинска история

преди 3 години

До Анонимен 26Да и Япония и Южна Корея са били със специален статут и им е прощавано за неплащането на патенти и лицензи. Само че разликат с Китай е че не са от любимия ти комунистически строй. Затуй след като се изправиха на крака не самп почнаха да си плащат за патентити и лицензи и спазват междинародните търговски правила, Не само почнаха да развиват свои върхови технологии. Но и не ги третират отдавна като страни от третия свят, за да имат привилегии. Ето това е разликата с Китайската КП.

26

Анонимен

преди 3 години

Тези простотии с евтините некачествени китайски стоки... Знаете ли е, Маде ин Германи е измислено от англичаните за да се отбележат некачествените немски стоки през периода, през който германия точно е откраднала индустриалнитетрхнологии от чехия и е започнала собствено промишлено производство? Същото е и за Япония - крадяла е патенти и технологии от където свари и всички са казвали, че е евтино и некачествено... Стокаъа е такава, каквато я купиш В китай, както и навсякъде, има ментета и ментета

25

Анонимен

преди 3 години

Кром, самия Китай е огромен пазар. Няма компния, която да не иска да се добере до него. Мащабите са такива, че няма компания подготвена за такава акция. Представи си българска фирма за парфюмерия да пробие там... Абсурд да покрие търсенето само в един малък китайски мегаполис...

24

Анонимен

преди 3 години

Страйкър, не знам дали осъзнаваш, но 4 мегатона в Перкин ще убият 1,5 милиона и ще ранят 2,5. А населението му е 22 милиона. Представи си какво ще направят останалите 1 милярд китайци с тозьи, който ги е атакувал... Само стоките му да спрат да купуват и можеш да го погребеш спокойно...

23

Анонимен

преди 3 години

До АнонименКитай като почне да си разпродава зелената тоалетна хартия - и всички ще го втасат - но най-вече печатарите.Сигурно се сещаш :)

22

Krom

преди 3 години

Китай сам е зле. Без американските и европейските технологии, но по важно ... без американските и европейските пазари са довиждане. Къде ще пласират евтините ***? В Русия? Ама те нямат пари. Или може би в Северна Корея? Или Индия - но пък те произвеждат почти същите? Така че, ватн.иците, стягайте се за нови възхвали на Поднебесната Компартия.

21

Анонимен

преди 3 години

А ЕС и Русия какво чакат!? Да се предяви световен иск срещу комунистически Китай за 10 трилиона долара за пораженията от Ковид-19. Жълтите май... тр да си платят.Браво на САЩ

20

Продължение

преди 3 години

До Анонимен 18Това и тая култура на "ефтинджоса" както я наричам. Да си купиш ама да е евтино, да е евтино ама да си купиш. Не вярвам да има човек, на когото да не са му изгорели кинтите от "прекрасните" китайски стоки. Многократно. Ама пак продължават да се купуват, щото "вършат работа". В изостанлалите държави и в комунистическите, където всичко ни беше на тоя принцип върви, но не развива. Едни китайски нож да вземеш, дето е щанцован, и той ***. Нито може да се точи, нито стои прав , нищо

19

Анонимен

преди 3 години

До Анонимен 18Крадат оттук оттам, докарват го на външен вид и го продават за "същото". Истината е, че жълтите откраднаха технологиите за електроника и полупроводници и на това се крепи цялата им индустрия. Много дълго време работиха тия сектори и на запад (с малки изключения) забравиха как се правят нещата, насочиха се главно към услугите и резултата го виждаме. Тая пандемия дойде ДЮШЕШ да се осъзнаем малко. Ако сега не стане Запада е обречен.

18

Анонимен

преди 3 години

Виждам,че има много китайски подръжници.Обаче какво да ви кажа-купих си свредла за перфоратора-някои от тях са китайски и от китайските нито едно право няма. Всичките са криви и някои ги изхвърлих защото много мятат.и се питам - как може да правиш нещо с машини и да го направиш криво?Каква е тая ваша любима империя дето едно свредло не може да направи???

17

Striker

преди 3 години

И друг път съм го казвал - на жълтите им е време за две гъби. Едната над Бейжин, другата по избор. Това с вируса беше капката, особено с факта, че още не плащат! Аз не виждам друг начин. Два Минътмен и до там.

16

Анонимен

преди 3 години

До Анонимен 15"Китай .. Луната"Кво викаш, кога китайците кацнаха на Луната? Ще успеят ли да го постигнат поне за 60 годишнината от американското кацане. За 50 годишнината не успяха ....

15

Анонимен

преди 3 години

Аре бе! Изостаналия Китай направи изследване от обратната страна на Луната, а напредналите американци пак си отложиха изстрелването на смъртници към международната станция!

14

Анонимен

преди 3 години

Ха! Зелените не искате да признаете че "американските" технологии са технологии придърпани от цял святт?И когато доларите спрат да струват и миграцията секне - край с технологичното лидерство на краварската нация.

13

Анонимен

преди 3 години

До Анонимен 6" ... не че Китай го иска .."Как ще го иска? Много по-добре е необезпокоявани да крадат отвсякъде и с всички методи.

12

Анонимен

преди 3 години

До Анонимен 8Ти не забравяй да си пиеш хапчетата. "Хилядолетния Китай" краде де що свари както само комунисти могат, а САЩ осигуряват на хората бъдеще и добър живот в собствената им страна, в която да се реализират.

11

Krom

преди 3 години

До Анонимен 3 - или поне така им се иска на *** като теб. А на дясното краче на поднебесния император Си ще кацне един малък *** - като негов личен съветник. Ех, какъв живот. Обаче имай предвид, че ако зависиш от Китай, и купичка ориз дневно няма да имаш. Но пък, ще ти се скъса трибуквието от бачкане. Време за коментари няма да имаш.

10

Анонимен

преди 3 години

Хилядолетният катай още ядат *** не са еволюирали много.Ще ги замете Сащ за нула време.

9

Анонимен

преди 3 години

Катай няма никаква способност и възможност да е новият световен лидер.Те са безобидни жълти *** които ще бъдат заличени с един замах на джапанката.

8

Анонимен

преди 3 години

Анонимните отдолу - не забравайте че няма американски технологии!Всичките са на примамени учени от цял свят - германци, французи, руснаци китайци и даже българи!Баш американците са колония пресъпцини завладели континента с геноцид над месното население!Изобщо няма място за сравнвнние с хилядолетния Китай!