21

айляк

преди 3 години

Хареса им на леличките да си почиват. Те по дни отпуск ще минат дори и учителките, без да имат техните отговорности и без да готвят уроци и занятия. Щом за тях държавата може да плаща, нека плаща и на майките, които по принуда си останаха вкъщи, а някои без работа и без пари. Ако държавата беше се погрижила за семействата с деца, както се погрижи за леличките, сега никой нямаше да бърза да си води детето на детска градина.

20

Баи

преди 3 години

Дано да няма починали дечица от ковид

19

Анонимен

преди 3 години

Журналистите пак създавате паники. От всички колеги и комшии с деца няма един, който да не бърза да прати отрочето я на градина, я на училище. Никой не издържа като време и капацитет да се занимава постоянно с него, при условие, че трябва и да се работи защото яденето не ни го раздават. Глупостта със седенето вкъщи е само в главите на медиите и на троловете по форумите, нормалните хора си живеят и това ги спъва.

18

Анонимен

преди 3 години

До 13Или тези като нас дето нямат друга опция и трябва да ходят на работа.

17

Анонимна

преди 3 години

Сред новите правила за детските градини,никаде не прочетох за климатиците.Ще бъде ли забранена употребата им в помещенията където се намират децата ни.Многократно се каза ,че в затворено помещение с климатик заразата се разпространява лесно

16

Анонимен

преди 3 години

Аз съм в майчинство , но по- голямото ми дете тръгва на градина , 3 месеца поседя вкъщи , сега там . Сама ги гледам по цял ден .

15

Дони

преди 3 години

До АнонименМайките много ясно, научи се да четеш.Ние нямаме колективен трудов договор в частния сектор, тази държава се крепи на администрация и служители на бюджет. Как така 20 дена има за непедагогически персонал, а за майки в неплатен няма, много щяло да струва, ми на мен вече съвсем ми се изясни как стои работата в тази държава. Казано е: Като те гонят - бягай! Трябва да се бяга - няма как. Казват ди да не работиш и да стоиш без пари, не за мрънкане, за бой са!

14

Анонимен

преди 3 години

В България днес има 6 заразени Време е да отивате на работа,децата на градина и училище!Айляка свърши!

13

джави

преди 3 години

Само най-*** родители ще си ги пуснат на градина.

12

Анонимен

преди 3 години

Много от майките не работят, нека гледат децата си докато се разбере как се случват нещата в ДГ.

11

Анонимен

преди 3 години

Най-много да ги изтровят децата с тия безумни пръскания и търкания с дезинфектанти през 1-2 часа. Един лекар им го каза - вирусът не се спотайва в кюшетата, та да го забършеш с парцала. Е, ще изтрепят така ***, ама това могат да го правят и когато децата не са там.

10

Анонимен

преди 3 години

Ако децата ми сега бяха малки, незабавно ги пускам на градина. Дори и да има опция някой да ги гледа вкъщи. Побъркаха ни с тая психо-атака, ей, а ние побъркахме децата си. Тепърва ще излизат наяве щетите - здравословни, психически - от абсурдния живот, който водим вече близо половин година.

9

Анонимен

преди 3 години

До Дони Ти на коя страна си, нищо не ти се разбира, то не може и така и така, имай мнение. Какво мрънкаш и кого защитаваш

8

Дони

преди 3 години

Грозна работа. Свърши на персонала отпуска и допълнителния, който го имали някак медицинските по колективния договор, учителките имат 56 дни, лелите им се даде 20 допълнително и след някой друг ден ще ни изгонят пак, че им е месеца за почивка. Защо не ги изпращаме - останахме без работа или ще останем, това никой не го казва!

7

1

преди 3 години

До Анонимен-6 *** притесняват се защото,няма никаква организация,от страна на държавата,с две три шишета,дезинфектанти,работа не се върши,те са вредни за възрастни,камо ли за малки деца,да се употребяват по 4 ,5 пъти на ден,твоя "велик"джитка с джипа,из държавата и за нищо не му пука,сега бил съжелявал,защо са намалили ДДС то

6

Анонимен

преди 3 години

сетили се родителите да се притесняват,досега РЕВЯХА да се отворят градините, сега взеха да се притесняват

5

Край

преди 3 години

Всеки мисли за себе си и децата си а всъщност риска е за възрастните лелички там

4

риск

преди 3 години

събирането на много деца заедно не е желателно. Рисковано си е. Никой не може да гарантира, че няма заразено дете или някой от персонала. Както се случи в Кнежа.

3

Анонимен

преди 3 години

Само си предстсвете как пръскат по децата, като ***.

2

..

преди 3 години

Има родители, на които и в стъкленица да им сложиш децата, пак ще се притеснени...А за много кратната дизинфекция.. аз лично отказавам да ме дизинфекцират като влизам в разни магазини. Ако настояват, просто не влизам. И ей на, оцелях някак... не знам как.